1 august 2021

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: Pisici vs. Câini

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

O carte pentru copiii de 10-12 ani, care îi ajută să înțeleagă și să demonteze prejudecățile. Autorii reușesc să construiască o versiune abilă, amuzantă, a temei eterne și mult dezbătute a colaborării incomode și legării de prietenii între dușmani de moarte. „Cei doi eroi, pisica Molly și cățelul Oscar, se alătură cu mare plăcere familiilor lor în tirade de insulte reciproce până când se pierd în pădure și realizează că singura lor speranță să scape cu viață este o alianță temporară.

În timp ce ei încearcă să-și găsească drumul și să scape de prădători cu ajutorul unor creaturi prietenoase din pădure, acasă televiziunile sunt ocupate să alimenteze eterna ură dintre cele două specii. Cu multă abilitate, printre momente înfricoșătoare și dialoguri amuzante, autorii reușesc să explice destul de mult despre modul în care adulții le transmit copiilor prejudecățile lor și despre problemele care rezultă de aici.

Oscar e un cățel foarte zglobiu care iubește pe toată lumea – nu și pisicile! Câinii neciopliți din familia sa adoră să le facă viața un iad mâțelor pline de ifose.
Molly e o pisicuță drăguță care dorește să devină o celebră și bogată vedetă de cinema. Familia sa de pisici bine-crescute este convinsă că toți câinii sunt murdari și scârboși!”

Chris Grabenstein, James Patterson – Pisici vs Câini. Traducere de Ana Lucreția Nedelcu. Editura Corint Junior. 304 pag.