Publicat: 28 Mai, 2019 - 00:00

La Editura Integral a apărut Planeta portocalie, o culegere de piese de teatru, cu şi despre copii, ediția a doua. Prima ediție a apărut în 2003 și a obținut Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii.

Personajul care că­lătoreşte prin toate cele trei piese (Planeta portocalie, Daniel şi Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării) este băieţelul Daniel. Acesta – scria la vremea respectivă Nicolae Prelipceanu – „trece, ca-n atâtea cărţi pentru cei nevinovaţi, prin aventuri fantastice, se întâlneşte cu perso­naje graţioase sau monstruoase, conform prescripţiilor basmelor, reprezintă binele, curăţenia, cinstea şi învinge răul, uneltirile, ne­cinstea. Capacitatea imaginaţiei autorului e, pare-se, nesfârşită, astfel încât aceste poveşti dramatizate par a fi doar câteva exerciţii ale unui fantastic agreabil şi cu happy-end, aşa cum o cere genul. Pe scurt, o carte care poate deschide ochii copiilor spre un teritoriu, fascinant de altfel şi pentru adulţi: fantasticul.”

La aceeași editură au mai fost reeditate și celelalte cărți pentru copii semnate de Stelian Țurlea: „Pasărea nopţii. Poveşti cu Daniel”, „Cavalerul spaţial. Aventuri cu Daniel”, „Călătorie fantastică în vreme de eclipsă”, „Virusul Mileniului”, „Daniel şi Dracula”, „Magicianul în Pădurea Uitării”, „Prinţul iluziilor”.

Ca și în celelalte reeditări, ilustrațiile sunt semnate de arhitect Cristina Țurlea.

 

 

Stelian Țurlea - Planeta portocalie, Editura Integral, colecția Basm XXI. Ediția a II-a. Ilustrații de arh. Cristina Țurlea. 170 pag.

 

 

Topic: 

Format: