30 septembrie 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Scânteia neîmblânzită” de Vashti Hardy

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vashti Hardy este o scriitoare britanică de cărți pentru copii, care a fost o vreme și învățătoare. A câștigat mai multe premii, inclusiv cu cartea pe care o semnalăm acum (în engleză „Wildspark”). În 2020 a primit Blue Peter Book Award Best Story.

„O ghildă secretă de inventatori readuce la viață spiritele morților, capturându-le în niște mașini fantomă sub formă de animale mecanice. La un an de la moartea fratelui său, Prue Haywood și familia ei sunt încă răvășiți. Însă totul se schimbă când un străin îi vizitează la fermă.

Tânăra Prue devine ucenică a ghildei, dar are și o misiune proprie secretă: vrea să-l readucă la viață pe fratele ei. Pentru a-l găsi, trebuie să descopere o cale de a face mecanimalele fantomă să-și amintească cine au fost în prima viață.

Dacă nu va reuși, nu-și va recupera fratele, dar dacă va avea succes, întreaga societate s-ar putea destrăma.

Ce spune autoarea:

„Ador poveștile cu aventuri și invenții, mereu m-au fascinat exploratorii din istorie. Îmi place să ies în natură ori de câte ori pot, dar mare parte din explorare și aventură se petrece în imaginația mea. Poveștile mele încep cu un mare: «Ce-ar fi dacă…?» De aici pornește totul – cu siguranță sunt un constructor de lumi!”

Vashti Hardy – Scânteia neîmblânzită. O aventură cu fantome mecanice. Traducere din limba engleză de Loredana Voicilă. Editura Corint Junior. 493 pag.