31 ianuarie 2023

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Sora vitregă” de Jennifer Donnelly

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

În mulțimirile sale, autoarea spune: „Poveștile ne spun adevărul în față. Ne spun ceva profund și esențial – că pădurile sunt adevărate, întunecoase și pline de lupi. Că uneori ne vom trezi pierduți cu totul în ele. Dar aceste povești ne spun și că noi suntem tot ce ne trebuie, că avem tot ce ne trebuie – curaj, inteligență și, poate, buzunarul plin cu firimituri de pâni, ca să ne găsim drumul spre casă”.

„Isabelle este o fată care trăieste in orasul St. Michele, în Frantț. Ea are toate motivele să fie fericită.

Este pe cale să câștige inima prințului mult dorit. Doar că Isabelle nu este fata frumoasă de care acesta s-a îndrăgostit atunci când a fost găsit pantoful de cristal; este sora cea vitregă și urâtă, care și-a tăiat degetele de la picioare, pentru ca să se potrivească în pantoful Cenușăresei.

Atunci când printul descoperă deceptia Isabellei, ea este indepărtată și este umilită de soartă… Evocând o versiune mai întunecată a basmului Cenușăreasa, Jennifer Donnelly ne demonstrează ca urîțenia aparține de cele mai multe ori unei stări a sufletului și că, depinde cum gîndești sau te comporți pentru a schimba percepția proprie asupra ta sau perceptia celorlalți despre tine.”

Jennifer Donnelly – Sora vitregă. Traducere din limba engleză de Maria Adam. Editura RAO. 430 pag.