29 noiembrie 2021

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: Strălucește!

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

J.J. și Chris Grabenstein sunt o echipă de scriitori soț și soție. Acxeasta este prima carte în care J.J. apare și în calitate de coautor.

Scriu editorii: „Strălucește! ar putea fi lozinca eroinei lui Piper – Nellie Dumont Frissé: astronaut, astronom și prezentatoare a unei emisiuni TV –, însă fetița, la cei doisprezece ani ai săi, știe adevărul: unii oameni sunt născuți să strălucească, iar ea nu se numără printre aceștia. Asta nu i-a fost niciodată mai limpede decât acum, când noua slujbă a tatălui său i-a adus pe amândoi la școala privată de elită Chumley, unde fiecare pare să exceleze la ceva și unde Piper cu siguranță nu se poate integra.

Când un elev misterios anunță un nou mare premiu, întreaga școală se dă peste cap pentru a-l obține. Piper nu are nicio șansă! Decât dacă… Oare Piper este pregătită să iasă în cele din urmă la lumină? Poate găsi oare o metodă de a rămâne ea însăși, dar SĂ STRĂLUCEASCĂ? Plină de umor, de miez, de știință, de posibilități nenumărate și de mari întrebări, Strălucește! este o poveste despre a-ți găsi locul în Univers – o poveste despre a-ți da seama cine ești și cine vrei să fii.”

„Această poveste încurajatoare despre descoperirea de sine celebrează prietenia, bunătatea și împlinirea potențialului.“ Publishers Weekly

J.J. și Chris Grabenstein – Strălucește! Ilustrații de Leslie Mechanic. Traducere din englezî de Ana Lucreția Nedelcu. Editura Corint junior. 223 pag.