15 august 2022

Cartea de marți – cartea pentru copii și tineri: „Tărâmul fermecat al Snergilor” de Edward Wyke-Smith

A la carte
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Edward Augustine Wyke-Smith a trăit între 1871 și 1935, a fost un aventurier englez, inginer minier și scriitor. A început să scrie cărți pentru copii ca antidot la ororile primului război mondial. Este cunoscut mai ales pentru „Minunata țară a Snergilor”, un roman de fantezie pentru copii; „snergii” au oferit inspirație pentru crearea hobbiților lui J.R.R.Tolkien. De altfel, acesta a și spus: „Aș vrea să subliniez cât de mult am iubit cartea luI E. A. Wyke-Smith, Tărâmul fermecat al snergilor – atât eu, cât și copiii mei. Gorbo este un personaj fără pereche, cel mai bun tovarăș aventură.”
Pip și Flora au dat de necaz. După ce au fugit de la orfelinatul Golful Insorit s-au trezit într-o altă lume. Tărâmul fermecat al snergilor are case în copaci, urși de scorțișoara – ca sa nu mai vorbim de kelpii cei nemilosi si de o vrăjitoare mov. Noul prieten al lui Pip și Flora e Gorbo, un snerg vesel dar cam netot. El va încerca să-i ajute să se întoarcă acasă… atât timp cât va reuși să-și amintească drumul.
„Această repovestire este unică prin imaginația și stilul abordat… Fermecătoare, amuzantă și înduioșătoare, cartea îi va atrage pe copii si pe adulti deopotrivă.” – School Reading List

Edward Wyke-Smith – Tărâmul fermecat al Snergilor. Repovestire de Veronica Cossanteli.Ilustrată de Melissa Castrillon. Traducere din limba engleză de Alerxandru Maniu. Editura RAO pentru copii. 317 pag.