Publicat: 7 Iulie, 2020 - 00:00
Share

Am mai vorbit la această rubrică despre cărțile scriitoarei americane Sarah J. Maas, inclusiv despre seria sa „Tronul de cleștar”, alcătuită din cinci volume: „Tronul de cleștar. O inimă de gheață, o voință de fier” – vol. 1; „Diamantul de la miezul nopții” – vol 2; „Moștenitoarea focului” -vol. 3; „Regina umbrelor” – vol 4; „Imperiul furtunilor” – vol. 4 – aceasta din urmă prezentată în mai anul trecut.

Între timp, a apărut și volumul al șaselea al seriei, cel de față.

Scriu editorii: „Chaol Westfall și Nesryn Faliq au ajuns în strălucitorul oraș Antica în încercarea de a încheia o alianță cu khaganul Continentului Sudic, ale cărui armate vaste par a fi ultima speranță pentru Erilea. Dar prezența lor acolo mai are un scop. Ei vor să ajungă la Torre Cesme, locul în care trăiesc cei mai buni vindecători din lume, singurii care ar putea să-l facă pe Chaol să meargă din nou. După ce a trăit suferințe de nedescris în copilărie, Yrene Towers nu are nicio dorință să-l ajute pe tânărul lord din Adarlan, darămite să-l vindece. Însă a depus un jurământ de a-i alina pe cei aflați în suferință și îl va respecta. Tânăra ajunge să îl însoțească pe un drum dureros și plin de obstacole, fiind nevoită să înfrunte și demonii din ea, nu doar întunericul care i-a rănit lui trupul și inima. Și Chaol, și Nesryn descoperă în Antica lucruri care îi vor schimba și care pot juca un rol mult mai important în salvarea Erileei decât s-ar fi așteptat.”

„O poveste impresionantă despre evoluție personală și despre salvarea pentru care trebuie să lupți din greu.“  - Kirkus Reviews

 

 

 

Sarah J. Maas – Turnul zorilor. Editura RAO, colecția: Tronul de clestar. 704 pag.

 

Topic: 

Format: