Publicat: 23 Aprilie, 2019 - 00:00

Anul trecut, cam pe vremea aceasta, prezentam la această rubrică primul volum din seria de aventuri pentru copii ”Zei scăpați din lesă” de Maz Evans. Autoarea este englezoaică, ziaristă, scenaristă, poetă, autoare de piese de teatru.

În acea carte, eroul era un băiat de doisprezece ani, Elliot Hooper, care poartă pe umeri povara unui adult și nu-şi doreşte nimic mai mult decât o viaţă obişnuită şi liniştită. Ferma familiei este cât pe ce să fie pierdută, după un împrumut bancar, mama sa, singurul membru al familiei ce i-a mai rămas, este bolnavă şi cu minţile rătăcite, iar o vecină avară pândește să pună mâna pe tot. În plus, un profesor este hotărât să-i facă zile fripte la şcoală. Exact când nu găsește o soluție, apare pe planeta noastră Fecioara, o zeiță a Zodiacului, care se crede perfecțiunea întruchipată, iar lucrurile se complică total.

Necazurile lui Elliot Hooper continuă în acest al doilea volum și sunt departe de a se fi terminat. Scriu editorii: ”Problemele de sănătate ale mamei se înrăutățesc, la școală lucrurile se complică și câțiva zei se mută în casa sa, printre care și Fecioara care are din nou probleme cu Consiliul Zodiacal. Și, ca și cum toate astea n-ar fi de ajuns, Thanatos, zeul morții, și malefica sa mamă sunt în libertate. În timp ce pe scenă își fac intrarea mai mulți aliați și inamici din lumea nemuritorilor, Fecioara și Elliot trebuie să învețe să se comporte eroic.”

 

 

Maz Evens – Zei în misiune. Volumul 2 din seria Zei scăpați din lesă. Editura RAO. 240 pag.

Topic: 

Format: