Publicat: 17 Decembrie, 2019 - 00:00
Share

Anii trecuți, la diferite edituri românești, au apărut mai multe cărți cu acest titlu și cu un sumar aproape asemănător. Ediția pe care o semnalăm astăzi este tradusă după una publicată în Italia, în 2018 și cuprinde o seamă de texte celebre din ultima sută de ani.

Cartea cuprinde: „Poveste de Crăciun”, de Charles Dickens; „Micuțele doamne”, de Louisa May Alcott; „Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor”, de E.T.A. Hoffmann; „Fetița cu chibrituri”, de Hans Christian Andersen; „La umbra unui pom de Crăciun”, de Gianni Rodari; „Croitorul din Gloucester”, de Beatrix Potter; „Sărbătoarea de Crăciun”, de Carlo Goldoni; „Piticii”, de Jacob și Wilhelm Grimm; ”Răpirea lui Moș Crăciun”, de L. Frank Baum; „Bradul”, de Hans Christian Andersen; ”Darul magilor”, de O. Henry; ”Povestiri după cină”, de Jerome K. Jerome; ”Darul de Crăciun”, de Grazia Deledda; „Cursa de șoareci”, de Selma Lagerlőf; „Crăciunul lui Fortunato”, de Guido Gozzano; „Crăciunul lui Tilly”, de Lousia May Alcott.

Vă veți convinge, citindu-le, că sunt într-adevăr unele dintre cele mai frumoase povestiri de Crăciun.

 

 

Povești clasice de Crăciun. Ilustrații de Giusy Gallizia. Editura Litera. Traducere din limba italiană de Marina Loghin. 204 pag.

 

Topic: 

Format: