Publicat: 7 Aprilie, 2016 - 14:08
Share

Claudia Florentina, (http://claudiaflorentina.com) joaillier și promotor al frumosului anunță distribuția cărții L’Amour & Brancusi și în România.
Cartea L'Amour & Brancusi a fost lansată în anul 2014 la Geneva și nu reprezintă o altă bibliografie sau monografie a artistului Constantin Brâncuși, este o colecție de informații despre artist, incluzând drumul de la Hobița (locul nașterii sale) până la Paris.
„Am vrut să scriu o carte care să fie parcursă ușor și să ai niște informații utile și la subiect despre acest mare artist. Am scris pentru că eram interesată să-l cunosc și am început să fac cercetare timp de 2 ani de zile, perioadă în care am fost personal la Târgu Jiu, Hobița, Paris, pentru realizarea fotografiilor, am acumulat bibliografie, cărți despre artist și 6 luni pentru redactarea textelor”, spune Claudia Florentina.
Cartea a fost realizată sub îndrumarea mentorului său Corinne Charles, Doctor în Istoria Artei, cu 24 de ani de experiență în domeniul cercetării istoriei artei. 
L'Amour & Brancusi este redactată în limba franceză, iar în cele 200 de pagini, cititorii vor descoperi momente din viața artistului alături de fotografii din satul natal, orașele unde s-a format, unde a lucrat, atelierele, femeile care au lăsat o amprentă în viața artistului. 
Cartea L'Amour & Brancusi se poate achiziționa din: Librăria Mihai Eminescu, Compania de Librării București (Librăria Mihail Sadoveanu, Luceafărul Unirii, Academiei, 13 Septembrie, etc.), Hotelul Europa Royal, Palatul Șuțu, My Romanian Store sau prin comandă online la adresa info@claudiaproperties.com.

Absolventă de studii economice la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, cu un Master în economie la HEC Universitatea Geneva, absolventă de Arte Aplicate în cadrul Înaltei Școli de Arte și Design din Geneva și studii de arhitectură de interior și design în cadrul Școlii Atelier Hermes Geneva, Claudia Florentina este fondatoarea mărcii de bijuterii Claudia Florentina. În anul 2014, la Gala organizată de Fundația Pasteur la Geneva, unde invitată de onoare a fost Françoise Barré-Sinoussi (virolog francez, Institutul Pasteur, Paris, premiată împreună cu fostul ei mentor Luc Montagnier cu „Nobel Prize in Physiology or Medicine” în anul 2008, pentru descoperirea virusului HIV), Claudia Florentina a donat fundației banii (7.000 de franci elveţieni/ 30.000 de lei) obținuți în urma unei licitații silențioase pentru "Autoportret” sau "femeia de azi" (lemn cu pudră de aur), readaptare a unei opere după Constantin Brâncuși, Negresa Blondă, care exprimă fragilitatea şi sensibilitatea unei femei, dar totodată și latura ei puternică.