Publicat: 6 Mai, 2017 - 00:00

Săptămâna aceasta, al optulea volum din seria Lidia Vianu Translates a apărut online la Editura Contemporary Literature Press (sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council,

Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei) și pe hârtie la editura Integral: Michael Curtis - True Compass? / Ca o busolă adevărată? Texte paralele în limba engleză și limba română.
Seria, se știe, constă din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume sunt publicate sub formă de texte paralele. Traducătoarea întregii serii este Lidia Vianu, profesor la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti, director al programului masteral pentru traducerea textului literar contemporan - MTTLC. Scrie critică literară legată in principal de literatura britanică modernistă şi contemporană, traduce literatură română în engleză şi poezie britanică nouă in română, şi a infiinţat, în anul 2006, Editura online a Universităţii Bucureşti, Contemporary Literature Press—Editura pentru studiul limbii engleze prin literatură.

Michael Curtis a crescut în Liverpool, a studiat la universitatea din Oxford şi Sheffield, şi locuieşte în Kent. A lucrat pentru biblioteci, servicii culturale, dezvoltare literară şi managementul evenimentelor, inclusiv organizarea de turnee internaţionale de poezie. Este amplu publicat în reviste şi antologii. A susţinut lecturi publice şi ateliere în Anglia, Irlanda, Isle of Man, Belgia, Franţa, Finlanda, Germania, Letonia şi zona de tampon a ONU în Cipru.

A fost Writer in Residence pentru Arts Council, conferinţa Great Expectations - Anglia, Metropole Arts Centre - Folkestone, Maison de Poésie - Nord/Pas de Calais, şi Writers and Translators House - Ventspils, Letonia. Opera lui a fost studiată şi tradusă la universităţile din Liège, Bucureşti şi München, şi difuzată în Anglia, Irlanda, România şi Letonia.

Horizon, plasat pe Isle of Man, a fost lansat la primul Manx Litfestm 2012. Al doispreze- cela volum, foarte apreciat, The Fire in Me Now, a fost publicat de Cultured Llama în 2014. Un volum emoţionant de pamflete, Lullaby Days,a fost publicat de Indigo Dreams în 2015.

Acest nou volum, True Compass?, dă frâu liber imaginaţiei pe tema lucrurilor esenţiale în viaţă.

 

Lidia Vianu Translates. Michael Curtis: True Compass?/ Ca o busolă adevărată?, s-a lansat la 3 mai 2017, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: 
http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-michael-curtis.html

Varianta pe hârtie poate fi obținută din librării sau de la Editura Integral. (S.Ț.)

Michael Curtis - True Compass?/ Ca o busolă adevărată? Texte paralele în limba engleză și limba română . Editurile Integral și Contemporary Literature Press. Colecția Lidia Vianu translates English Poets. 72 pag.