Publicat: 22 Aprilie, 2017 - 00:10

Săptămâna aceasta, al șaselea volum din seria Lidia Vianu Translates a apărut online la Editura Contemporary Literature Press (sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council,

Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei) și pe hârtie la editura Integral: Mandy Pannett - Ladders of Glass/ Scări de sticlă. Texte paralele în limba engleză și limba română. Seria, se știe, constă din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume sunt publicate sub formă de texte paralele. Traducătoarea întregii serii este Lidia Vianu, profesor la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti, director al programului masteral pentru traducerea textului literar contemporan - MTTLC. Scrie critică literară legată in principal de literatura britanică modernistă şi contemporană, traduce literatură română în engleză şi poezie britanică nouă in română, şi a infiinţat, în anul 2006, Editura online a Universităţii Bucureşti, Contemporary Literature Press—Editura pentru studiul limbii engleze prin literatură.

Mandy Pannett lucrează freelance ca profesor de creative writing. A participat la lecturi de poezie, şi a condus ateliere de o zi sau pe o perioadă mai îndelungată în toată Anglia. Poemele ei au apărut în reviste din UK, Europa, Canada şi SUA. A publicat cinci volume de poezie: Bee Purple and Frost Hollow (Oversteps Books), Allotments in the Orbital (Searle Publishing), All the Invisibles (SPM Publications) şi Jongleur in the Courtyard (Indigo Dreams). Lucrează la un al şaselea voulm. Este autoarea unei novella, The Onion Stone (Pewter Rose Press), şi lucrează în prezent la a doua. Este redactor pentru poezie la Senti­nel Literary Quarterly şi editoarea antologiei Poems fora Liminal Age (SPM Publications), publicată în sprijinul Médecins Sans Frontières. A câştigat premii la câteva concursuri naţionale şi a jurizat altele.

 

Lidia Vianu Translates. Mandy Pannett: Ladders of Glass / Scări de sticlă, s-a lansat la 19 aprilie 2017, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:
http://editura.mttlc.ro/lidia-vianu-mandy-pannett.html

Varianta pe hârtie poate fi obținută din librării sau de la Editura Integral. (S.Ț.)

 

 

Mandy Pannett - Ladders of Glass/ Scări de sticlă. Texte paralele în limba engleză și limba română. Editurile Integral și Contemporary Literature Press. Colecția Lidia Vianu translates English Poets.