Publicat: 30 Aprilie, 2017 - 00:00
Share

Săptămâna aceasta, al șaptelea volum din seria Lidia Vianu Translates a apărut online la Editura Contemporary Literature Press (sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council,

Institutul Cultural Român și Ambasada Irlandei) și pe hârtie la editura Integral: Maria Jastrzębska - Old Knives / Cuțite vechi. Texte paralele în limba engleză și limba română. Seria, se știe, constă din scriitori englezi traduși în limba română și scriitori români traduși în limba engleză. Toate aceste volume sunt publicate sub formă de texte paralele. Traducătoarea întregii serii este Lidia Vianu, profesor la Catedra de Engleză a Universităţii din Bucureşti, director al programului masteral pentru traducerea textului literar contemporan - MTTLC. Scrie critică literară legată in principal de literatura britanică modernistă şi contemporană, traduce literatură română în engleză şi poezie britanică nouă in română, şi a infiinţat, în anul 2006, Editura online a Universităţii Bucureşti, Contemporary Literature Press—Editura pentru studiul limbii engleze prin literatură.
Maria Jastrzębska s–a născut la Varșovia și a venit cu familia în UK pe când era încă un copil. At The Library of Memories (Waterloo Press 2013) este volumul ei cel mai recent, iar volumul de poeme alese The Cedars of Walpole Park/Cedry z Walpole Park a fost tradus în limba polonă. Syrena (Redbeck Press 2004) a fost tradus în limba română de Eliza Ghițulescu. A predat tehnici de autoapărare pentru femei și predă creative writing. Locuiește la Brighton. 

Lidia Vianu Translates. Maria Jastrzębska: Old Knives. Cuțite vechi, s-a lansat la 26 aprilie 2017, iar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet: 
http://editura.mttlc.ro/lidia- vianu- maria-jastrzębska.html

Varianta pe hârtie poate fi obținută din librării sau de la Editura Integral. (S.Ț.)

 

Maria  Jastrzębska: Old Knives. Cuțite vechi. Texte paralele în limba engleză și limba română. Editurile Integral și Contemporary Literature Press. Colecția Lidia Vianu translates English Poets. 58 pag.