Publicat: 13 Iunie, 2017 - 00:00

Stephanie Garber trăiește în California și predă creative writing la un colegiu particular. Acesta este primul ei roman, apărut chiar în acest an!

Scarlett și sora sa mai mică Tella (Donatella) n-au părăsit niciodată mica insulă Trisda, unde tatăl lor crud și tiranic le ține captive. La 17 ani, Scarlett află că tatăl e pe cale s-o mărite cu un necunoscut. Chiar atunci primește o scrisoare de la Legend, stăpânul jocului Caraval, care va avea loc pe Insula Viselor, unde fata este invitată. Caraval este un joc legendar și fabulos, la care ea visează să participe de mică.

Cele două surori fug de acasă, pe drum Tella este răpită, iar Scarlett află că, dacă n-o găsește înainte ca cele cinci nopți ale jocului să se fi scurs, sora ei va dispărea pentru totdeauna. De fapt, această căutare este chiar scopul jocului Caraval din acel an. În căutările ei, Scarlett descoperă o lume de magie, află că Legend nu joacă întotdeauna corect și ea are nevoie de ajutor, pe care, din fericire, îl primește.

Feerie, mister, o poveste fascinantă despre dragoste și trădare. Foarte bine scrisă.

 În mulțumirile finale, Stephanie Garber spune că romanul Caraval este o carte despre surori și n-ar fi putut să o scrie niciodată dacă n-ar fi aviut o soră ibcredibilă. (S.Ț.)

 

 

Stephanie Garber – Caraval. Editura RAO pentru tineri. Traducere din limba engleză de Andra-Elena Agafiței. 436 pag.

 

Topic: 

Format: