Publicat: 13 Iunie, 2019 - 00:00

Dacă ai încredere în părerile lui Stephen King, maestrul suspansului, nu poți să nu fi ademenenit de spusele sale: „Trebuie să citiți neapărat Prin ochii ei… E fenomenală.” Pe coperta a doua a cărții se înșiruie nu mai puțin de opt citate din diferite cronici sau păreri ale unor sciitori remarcabili care susțin că romanul de față este strălucitor, electrizant, cu un final absolut neașteptat, un thriller psihologic năucitor, o capodoperă de suspans, un thriller redutabil și tulburător, plin de întorsături de situație ca un drum de munte și la fel de exasperant, în sfârșit, thrillerul anului. Romanul a apărut în original în 2017, a urcat peste noapte în topurile mai multor publicații, a fost tradus deja în peste 20 de țări și sunt discuții cu mai multe studiouri importante interesate de ecranizare. Autoarea a publicat până acum alte douăzeci de romane.

Cum îl prezintă editorii: ”Louise este o mamă singură, secretară, prinsă în rutina de zi cu zi. Într-una din rarele ei seri în oraș, întâlnește un bărbat într-un bar și imediat ies scântei. Deși pleacă după ce se sărută, e încântată că în cele din urmă a creat o legătură cu cineva.

Când ajunge la serviciu luni, Louise îl întâlnește pe noul ei șef, David. Bărbatul de la bar. Bărbatul căsătorit de la bar... care îi spune că sărutul a fost o greșeală teribilă, dar care încă nu-și poate lua ochii de la ea.

Apoi Louise se ciocnește de Adele, care este nouă în oraș și are nevoie de o prietenă. Dar se întâmplă ca tocmai ea să fie căsătorită cu David. Iar dacă vă închipuiți că știți cum se va sfârși această poveste, mai gândiți-vă, pentru că Prin ochii ei nu seamănă cu nicio altă carte pe care ați citit-o până acum. David și Adele par să formeze cuplul perfect. Și atunci de ce este David atât de obsedat de control? Și de ce este Adele atât de speriată?

Pe măsură ce Louise este atrasă în relația cu David și Adele, ea ajunge să-și pună tot mai multe întrebări și să găsească tot mai puține răspunsuri.

Singurul lucru clar e faptul că ceva în acest mariaj este complet în neregulă. Dar Louise nu poate ghici amploarea problemei – și cât de departe poate merge cineva ca să-și protejeze secretele căsniciei. Prin ochii ei este un roman în care Sarah Pinborough reinventează clasicul triunghi amoros, luându-i complet prin surprindere pe cititori.”

Povestea este văzută prin ochii celor două femei, bărbatul David, medic psihiatru, având mai degrabă rolul de decor și ecou al gândurilor și faptelor celor două femei care se atrag și se resping succesiv până la un deznodământ uimitor. Nu putem spune mai mult decât să subliniem că lectura acestui roman nu fi nicium dezamăgitoare, ci va provoca, într-adevăr, discuții. Lectură grabnică!

 

 

Sarah Pinborough – Prin ochii ei. Editura Litera, colecția Buzz books. Traducere din limba engleză și note de Adriana Bădescu. 414 pag.

 

 

Topic: 

Format: