Publicat: 20 Februarie, 2020 - 00:00

Un nou thriller din seria Jack Reacher.Al 23 –lea roman al seriei din care s-au vândut peste o sută de milioane de exemplare. Un erou fără mari subtilități, dar extrem de inteligent, nu numai forță. Aproape că nu uiți că a fost polițist militar și a avut probleme în copilărie. Din fericire, acțiunile ale, de multe ori brutale, nu sunt niciodată îndreptate să facă rău. Lumea lui Reacher e viuolentă pentru că lumea din jur e violentă, e pur și simplu o reacție.

Jack Reacher continuă să străbată America de la un capăt la altul, fără un țel, fără o locuință stabilă, fără bagaj, făcând autostopul. Nu caută necazurile, ele îl întâmpină. În acest roman, în drumul său spre San Diego și Coadsta de Vest, se oprește în New Hampshire, într-un orășel numit Laconia.

„Pe o sosea din New England – precizează editorii - vede un indicator cu numele unei localități în care n-a fost niciodată, orașul unde s-a născut tatăl lui. Așa că hotărăște să facă un ocol. In același timp, în apropiere, mașina unui cuplu canadian rămâne în pană. Cei doi vor să ajungă la New York să vândă ceva de mare preț. Dar iata-i rataciti intr-un tinut complet necunoscut, singurul loc unde pot innopta fiind un motel izolat si cam dubios. Cand Jack întreabă localnicii unde este casa tatălui său, i se spune că în oraș n-a locuit niciodată vreo familie Reacher. Să fie oare adevărat? Cercetările lui Jack scot la iveală lucruri pe care mulți le-ar vrea uitate si îl conduc la cuplul canadian rătăcit, care acum este prins intr-o situaîie de viață și de moarte. Pentru Jack Reacher, prezentul este periculos, dar trecutul poate fi de a dreptul… mortal.”

Jack Reacher se încăpățânează să descurce ițele încurcate, cercetează recesăminte din urmă cu decenii, descoperă că lângă Laconia era o mică așezare înghițită între timp de pădure, află secrete din timpul războiului care îl privesc și pe tatăl tău, simultan cu descoperea unui joc sinistru, aducător profituri imense pentru organizatorii săi, o vânătoare de oameni pe timp de noapte, se angajează în înfruntări cu un număr de infractori și până la urmă, firesc, iese învingător, înaintre să-și continue drumul spre Coasta de Vest.

Mai multe fire narative și un final surprinzător și plin de suspans.

La Editura Trei, au aparut alte zece romane din seria Jack Reacher: Merită să mori, Școala de noapte, 61 de ore, Convinge-mă!, Ghinioane si încurcături, Personal, Urmărit, Să nu te întorci niciodată!, Filiera de la miezul nopșii și Capcana Margrave, precum si volumul de povestiri Fără al doilea nume.

 

Lee Child – Timpul trecut. Editura Trei. Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus. 377 pag.

 

 

 

Topic: 

Format: