Publicat: 4 Februarie, 2019 - 12:32
Share

Două cărţi cu subiect istoric ale tinerilor cercetători din judeţul Alba, vor fi lansate joi 7 februarie 2019 la Alba Iulia. Din memorialistica primului Război Mondial. Însemnări despre eroina de la Jiu: Ecaterina Teodoriu este titlul primei cărţi ce îi are ca autori pe Nicolae Dumbrăvescu, Maria Orza şi Ioana Orza, carte ce va fi prezentată de drd Mădălina Mărginean. Cea de-a doua carte se numeşte Tinerii istorici şi cercetările lor şi este o culegere de lucrări ale tinerilor cercetători coordonată de Nicolae Dumbrăvescu şi Gheorghe Dumbrăvescu. Carte va fi prezentată de drd. Mihai - Octavian Groza. Alături de autori sunt invitaţi să participle la eveniment toţi cei interesaţi de acest domeniu şi cei ce doresc să-şi îmbogăţească cunoştinţele de istorie cu informaţii inedite.

Lansarea de carte se va încheia cu un dialog pe teme de istorie, între autori şi public, şi cu o sesiune de autografe pentru cei ce doresc să achiziţioneze cele două volume.

Evenimentul va fi găzduit de Sala de lectură a Biblioteci Judeţene ,,Lucian Blaga" Alba, începând cu ora 17:00 şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Biblioteca Judeţeană ,,Lucian Blaga" Alba.

Proiectul face parte din programul de activităţi al Bibliotecii Judeţene ,,Lucian Blaga" Alba pentru anul 2019 şi are ca scop aducerea în atenţia publică a autorilor contemporani şi a noilor apariţii editoriale.