15 august 2022

Cărți poștale de Crăciun și Anul Nou

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cărți poștale de Crăciun și Anul Nou | expoziție MNLR în București Mall Vitan
10 – 31 decembrie 2021

În preajma Crăciunului și a trecerii dintre ani, cele mai așteptate sunt clipele în care primim sau pregătim cadouri și mesaje pentru cei dragi. Orice obiect se transformă într-un dar nobil atunci când este însoțit de gândurile noastre, transmise prin viu grai sau așternute pe hârtie. Când distanțele devin tot mai mari, iar călătoriile sunt tot mai rare, tocmai cuvintele sunt cele care ne apropie cu adevărat.

Vă invităm ca, în acest an, să trimiteți câte o scrisoare tuturor persoanelor cărora doriți să le mulțumiți pentru că fac partea din viața voastră. Iar pentru a vă inspira, noi am ales din bogata colecție a Muzeului Național al Literaturii Române scrisori și cărți poștale transmise de scriitori prietenilor și rudelor sau primite de la acestea, cu „vaste și complexe urări”, cu „mult noroc și plină sănătate din pragul anului care începe” și urări care fac trimitere, bineînțeles, și la inspirație: „La mulți ani! Și la mai multe schițe, momente, nuvele, romane”.

Expoziția, organizată de MNLR cu sprijinul deosebit al București Mall Vitan și în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București, va putea fi vizitată în centrul comercial, zilnic, în perioada 10-31 decembrie 2021.