Publicat: 10 Iunie, 2015 - 10:10
Share

Miercuri se va finaliza execuţia primului tunel pe interstaţia Străuleşti – Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti, în lungime de 607 ml, lucrare executată cu echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Parascheva”,  care va sparge peretele mulat şi va intra în staţia Laminorului în jurul orei 13:00.

Execuţia primului tunel de pe interstaţia Străuleşti – Laminorului  a început la data de 16.04.2015 iar lucrările s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea acestui tip de lucrări.

Se estimează că în prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata. Termenul preconizat pentru finalizarea secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti este al doilea semestru al anului 2016.

„MAGISTRALA 4: RACORDUL 2. SECŢIUNEA PARC BAZILESCU (PS ZAREA) – STRĂULEŞTI” este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – “Transport” şi de bugetul de stat.