30 septembrie 2022

Carusel de emoţii în aprilie pe Scena Digitală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Vara în care mama a avut ochii verzi” şi „Contra democraţiei” sunt premierele lunii, iar „Ravel Bolero: Cântecul dansului” este cadoul pentru abonaţi

Luna aprilie aduce cu sine două noi producţii care se alătură repertoriului online de pe Scena Digitală. Spectatorii pot viziona din această lună, pe bază de bilet individual sau abonament, versiunile filmate ale spectacolelor „Vara în care mama a avut ochii verzi” (regia Mariana Mihu-Plier) şi „Contra democraţiei” (regia Alexandru Dabija), în calitate HD a imaginii. În plus, abonaţii platformei, indiferent de tipul ales (1, 3, 6 sau 12 luni) se pot bucura în aprilie de spectacolul-cadou „Ravel Bolero: Cântecul dansului”, o producţie Vuyani Dance Theatre.

„Vara în care mama a avut ochii verzi” este un one-man-show produs de Secţia Română a TNRS. Spectacolul are la bază apreciatul roman semnat de Tatiana Ţîbuleac, a cărui poveste ne poartă prin memoria unui pictor de succes, în plin proces de autodescoperire prin ochii propriei mame. Regizoarea Mariana Mihu-Plier şi actorul Ştefan Tunsoiu dezvăluie o poveste cutremurătoare, de neratat pentru iubitorii de drame.

„Contra democraţiei” este spectacolul pe care Secţia Germană a TNRS îl oferă în această lună spectatorilor Scenei Digitale. Alexandru Dabija creează o tragicomedie cinică despre valenţele democraţiei într-o societate care şi-a pierdut reperele. Un spectacol-şoc care îşi pune privitorul în faţa unei imagini incomode a sistemelor sociale şi politice care îi definesc existenţa.

Ambele producţii adăugate în aprilie repertoriului Scenei Digitale sunt subtitrate în engleză şi română (în cazul spectacolelor Secţiei Germane).

Cadoul Scenei Digitale din aprilie – un adevărat regal artistic pentru abonaţi

Gregory Maqoma, coregraf renumit pe plan mondial, dansator, antreprenor social şi deţinător al titlului „Chevalier de L’ordre des Arts et Lettre”, oferit de guvernul francez, dă viaţă pe scenă personajului Toloki, bocitorul născocit de autorul Zakes Mda, în acest spectacol intitulat „Ravel Bolero: Cântecul dansului”. Mda a devenit renumit pe plan internaţional cu romanul „Ways of Dying” (1995), prima sa carte de referinţă în care apărea personajul de neuitat Toloki, un bocitor profesionist care participa la înmormântările locale în timpul tranziţiei Africii de Sud de la Apartheid la democraţie.

Scena Digitală este platforma online a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu care oferă spectacole şi filme oricând, oriunde şi de pe orice device, în condiţii de calitate HD a sunetului şi a imaginii. Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de pe site-urile Entertix, mySTAGE, iaBilet şi Eventbook. Spectacolele cadou oferite de TNRS nu pot fi vizionate pe bază de bilet individual, acestea fiind destinate doar deţinătorilor de abonamente!