27 iunie 2022

Casa Artelor Dinu Lipatti deschide Salonul de Muzică de Ziua Copilului

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Casa Artelor Dinu Lipatti deschide Salonul de Muzică pentru public şi vă invită să sărbătorim împreună frumuseţea copilăriei prin muzică şi magie, la Evenimentul „Ziua Copilului Ediţia a III-a”, sâmbătă – 29 mai 2021 – de la orele 18:00.

După o lungă perioadă în care activitatea Casei Artelor Dinu Lipatti s-a desfăşurat Online, acum datorită măsurilor de relaxare care au permis redeschiderea instituţiilor de cultură şi reluarea spectacolelor cu public, vă invităm să fim din nou împreună în Salonul de muzică al Casei Lipatti, respectând toate măsurile sanitare şi de distanţare fizică în vigoare. Astfel, Salonul va putea fi ocupat în proporţie de 50 la sută din capacitate, intrarea la Eveniment fiind liberă, numai cu rezervare la numărul de telefon 031 425 25 63, până vineri, 28 mai 2021, la orele 16:00.

Aşadar, sâmbătă, 29 mai 2021, începând cu orele 18:00 puteţi vedea Expoziţiile permanente „Dinu Lipatti – viaţa şi opera” şi „Familia Lipatti şi prietenii”, iar în Saloanele Casei Lipatti veţi asculta Înregistrări celebre cu Legendarul pianist Dinu Lipatti. Toate acestea vă vor contura şi mai bine personalitatea celui considerat unul dintre cei mai prodigioşi „copii minune” ai lumii pianistice mondiale.

Evenimentul „Ziua Copilului Ediţia a III-a la Casa Artelor Dinu Lipatti” va continua cu Recitalul Extraordinar de muzică corală susţitut de Corul de copii „Bravissimo” condus de Elena Radu. Programul conţine compoziţii folclorice româneşti, dar şi piese legendare din repertoriul trupelor „Queen” şi „Abba” transpuse într-o versiune corală şi adaptate stilului orginial „Bravissimo”. În a doua parte a programului, publicul nostru se va bucura de un Spectacol de magie fascinant şi interactiv realizat de actorul Bogdan Muntean.

Corul de copii „Bravissimo” a fost înfiinţat în anul 2011, la iniţiativa Asociaţiei Culturale „Bravissimo”. În prezent, corul este format din copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, toţi având calităţile necesare atingerii unor performanţe la cel mai înalt nivel. Succesul obţinut de Corul „Bravissimo” este marcat prin participarea la numeroase concerte, emisiuni TV şi radio. De asemenea, „Bravissimo” este integrat în diverse proiecte culturale, imprimând în studiouri alături de artişti de top din România.

Într-o lume dominată de smartphone-uri şi tablete, magia reprezintă ingredientul cheie al copilăriei, cel care îi lasă pe copii să viseze şi care le stârneşte curiozitatea! „Fantasmio” este un spectacol unic de magie pentru copii, creat cu multă pasiune şi dăruire de magicianul Bogdan Muntean. De-a lungul anilor, show-urile de iluzionism marca Bogdan Muntean au încântat audienţe atât din România cât şi din Italia, Austria sau Macedonia. Spectacolul de magie durează o oră şi este interactiv, atât pentru copii cât şi pentru părinţi.

Conceptul evenimentului aparţine regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervări la la numărul de telefon 031 425 25 63.