Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 19:00

​Renault va lansa în prima parte din 2021 în Europa modelul Arkana pe care compania îl numește ”SUV coupe”. Mașina de 4,56 metri lungime va fi disponibilă și în versiune hibridă și este construită în Coreea de Sud și Rusia. Garda la sol este de 19 cm. Arkana fusese lansată în 2019 pe piața rusă unde este vârf de gamă pentru Renault, alături de modelul Koleos.

La capitolul motorizări vor fi trei variante: motor E-TECH Hybrid de 140 CP și două motoare pe benzină (TCe 140 și TCe 160) cu sistem micro-hibrid de 12V.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:41

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a intrat în carantină după ce unul din bodyguarzii săi a fost depistat ca purtător de coronavirus, a anunţat miercuri ministerul de externe de la Berlin, într-un comunicat preluat de DPA.

Conform sursei citate, ministrul a fost testat la rândul său, iar rezultatul a fost negativ.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 18:00

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi acordate și de medicii de familie, dar numai pentru perioada dintre momentul confirmării infecției cu virusul și momentul internării în spital, în cazul în care internarea în spital întârzie câteva zile, de la momentul testului pozitiv. Modificarea apare într-un Ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:38

În iarna 2020-2021, vom asista la creșteri ale prețului gazului marfă față de prețurile actuale, însă fără ca această creștere să fie resimțită de majoritatea consumatorilor casnici de gaze, se arată într-o analiză a Asociației Energia Inteligentă. Potrivit acesteia, nu vor fi probleme în asigurarea cu gaze a consumatorilor datorită cantităților mari de gaze din depozitele de înmagazinare și a dezvoltării infrastructurii de transport gaze.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:17

Rusia urmează să îşi consolideze poziţia de forţă pe piaţa mondială a grâului, în condiţiile în care în acest sezon ar urma să fie responsabilă pentru o cincime din comerţul mondial, transmite Bloomberg.

În ultimii 20 de ani, Rusia a trecut de la o ţară dependentă de importurile de grâu la una care este responsabilă pentru o cincime din vânzările mondiale, graţie solului fertil care produce recolte mari la preţuri atractive.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 17:00

Tradiționala aglomerație de la moaștele Sfintei Parascheva ar putea să nu se mai producă anul acesta. Pelerinajul de la Iași se va desfășură sub reguli stricte, de respectare a distanțării și a măsurilor de siguranță sanitară.

Regulile impuse de pandemie determină o planificare atentă a pelerinajului la moştele Sfintei Cuvioase Parascheva din 14 octombrie.

Deşi la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a avut loc o şedinţă de organizare care a durat aproape 2 ore, mai sunt de pus la punct ultimele detalii.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 16:41

Mai mulți câini au reușit să intre, în noaptea de luni spre marți, în Grădina zoologică Timișoara, în spațiul în care erau cei șase canguri și i-au ucis. Câinii au atacat și pasărea Emu de la Gradina Zoologică, însă aceasta a sărit gardul și a reușit să scape.

Doi dintre câini au fost prinşi şi duşi la adăpost. Câinii sunt îngrijiţi şi nu par a fi maidanezi, au precizat administratorii adăpostului. Dacă ei sunt microcipaţi, vor fi căutaţi proprietarii.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 16:21

Cel mai mare liceu din Galați, Colegiului Național Costache Negri, se închide din cauza COVID-19, după confirmarea a trei cazuri de infectare. Toți cei peste 1.400 de elevi vor învăța online în perioada următoare.

Decizia privind închiderea celui mai mare liceu din județul Galați a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, împreună cu Inspectoratul Școlar, după ce miercuri au fost confirmate încă două cazuri de infectare.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 16:00

România nu exclude posibilitatea introducerii testelor obligatorii pentru persoanele care vin din țări cu multe cazuri de COVID-19.

Ministrul Sănătății spune că propunerea urmează să fie făcută Comitetului Național pentru Situații de Urgență. În prezent,

40 de țări au fost evaluate de România cu risc epidemiologic, iar cine revine din aceste zone este obligat să între 14 zile în auto-izolare.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 15:45

Cursurile în unitățile de învățământ în care se va desfășura procesul electoral vor fi suspendate în perioada 25-29 septembrie, activitatea didactică se va desfășura online, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 15:33

Potrivit BNR, moneda europeană a fost cotată la 4,8641 lei, față de precedentul maxim, din 17 septembrie, de 4,8595 lei.

Acesta este al treilea maxim istoric pentru moneda europeană atins în septembrie.

Dolarul american a fost cotat la 4.1528 lei, francul elvețian la 4,5153 lei, iar lira sterlină la 5,2908 lei.

Analiştii financiar prognozează, în cadrul celui mai recent studiu CFA Romaania, că euro va ajunge la 5 lei până la finele lunii martie 2021 şi că tendinţa de scădere a leului în raport cu euro va continua.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:59

Conform raportului Kaspersky More Connected Than Ever Before: How We Build Our Digital Comfort Zones, 46% dintre respondenți se simt confortabil să împartă serviciile de streaming cu colegii lor de locui

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:58

Luna septembrie aduce surprize de proporții pentru spectatorii Teatrului EXCELSIOR! Îndrăgiții actori revin în atenția publicului cu producții în premieră, atât pentru această instituție, cât și pentru peisajul cultural din România.

 

Din 25 septembrie, pe canalul de Youtube și pe paginile de Facebook și Instagram, Teatrul va difuza primele episoade ale seriilor de emisiuni-spectacol.

 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:50

Cu numeroase facilități ecologice, automate de reciclare a ambalajelor din plastic, raioane cu sortimente extinse de legume-fructe, precum și un spațiu exterior de vânzare - cel mai nou magazin Kaufland deschis în nordul Bucureștiului oferă clienților un concept premium, pe o suprafață de vânzare de peste 3000 metri pătrați.

Acesta este al 16-lea magazin al rețelei Kaufland România din Capitală, care la nivel național a ajuns la 134 de unități.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:50

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 - 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line. Decizia a fost aprobată de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:50
arată rezultatele unui studiu coordonat de Centrul 3NANOSAE din cadrul UB

În cazul în care o persoană contaminată sau infectată cu SarsCoV-2 atinge un produs ambalat, virusul nu penetrează ambalajul, arată rezultatele Studiului privind riscurile și căile de transmitere și contaminare cu virusul SARS-CoV 2 prin intermediul unor produse de panificație preambalate și formularea unor propuneri de soluții, măsuri și tehnologii noi și emergente pentru prevenirea transmiterii virusului în comunități.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:45

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii "Ştefan cel Mare" din Suceava, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, va organiza conferinţa online Promovarea sănătăţii mintale în şcoală, miercuri, 30 septembrie 2020, în intervalul orar 15.00 - 19.00.

Conferinţa se adresează cadrelor didactice (din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal), consilierilor şcolari, părinţilor, precum şi managerilor instituţiilor educaţionale si specialiştilor implicaţi în elaborarea politicilor educaţionale.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:42

Statul olandez a redus la jumătate taxele de studiu şi oferă burse de 400 de euro pentru studenţii care au un job part-time

O nouă ediţie a târgului educaţional World Education Fair are loc în Bucureşti, Iaşi şi Timişoara în perioada 25-28 septembrie.

Evenimentul de la Bucureşti se va desfăşura fizic la Hotel Radisson Blu, cu respectarea tuturor normelor sanitare internaţionale anti-COVID.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:35

Vă informăm că Penitenciarul Găeşti a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare, 14 posturi de agent în cadrul sectorului operativ.

Condiţiile necesar a fi îndeplinite de către candidaţi, probele de concurs, tematica şi bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găeşti, până la data de 12.10.2020, inclusiv.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:35

Vineri, 25 septembrie, ora 21.10, la TVR 1, o vedem pe actriţa britanică Helen Mirren în rolul Reginei Elizabeth II, în filmul "Regina" (The Queen, 2006), rol care i-a adus primul Oscar din carieră şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă, precum şi multe alte premii.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:27

Poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase din Ilfov au indisponibilizat 11 arme letale, ce ar fi fost deţinute ilegal de un bărbat şi care ar fi fost depozitate în judeţul Brăila, la domiciliul altui bărbat.

La data de 22 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov, împreună cu poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat, din judeţul Brăila.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:20

„Venus din Milo” a fost prima sculptură creată de maestrul suprarealist Salvador Dali. Întâia experiență în calitate de sculptor este redată chiar de artist în autobiografia sa „La vie secrète” (Viața secretă a lui Salvador Dali), unde povestește cum, în copilărie, a realizat un model al lui Venus din Milo după o imagine de pe o cutie de creioane, dându-i o bucurie erotică necunoscută.  

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:17

Prin această colaborare se realizează o baza de date privind genomul uman în Carpaţii Orientali.

Proiectul "Parteneriat pentru cercetarea genomului uman în Ucraina şi România" (2SOFT/1.2/48) finanţat de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este implementat în parteneriat de către Universitatea Naţională de Stat din Uzhhorod, Ucraina şi Fundaţia Universitară "Vasile Goldiş" din Arad, filiala Satu Mare, în perioada martie 2020-octombrie 2021.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:11

În cadrul unui efort comun între utilizatorii de servicii telecom, Vodafone România și Fundația Vodafone România, s-au strâns în total 160.000 de euro pentru a sprijini educația. Astfel, programul “Școala din valiză” a ajuns în 40 de noi școli din mediul rural, care vor beneficia acum de resurse pentru educație în format digital în anul șolar 2020/2021. Fundația Vodafone România a dublat suma strânsă din donații și a finalizat recent procesul de achiziție a 1.200 de tablete.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:10

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:06

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii şi secretarul de stat Andrei Baciu au evaluat, în această dimineaţă, stadiul în care se află organizarea primului centru modular pentru copii cu afecţiuni grave care va funcţiona în cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:05

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 22 septembrie 2020, a unui inculpat, persoane fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 13:02

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei a semnat ordinul pentru eliberarea şi gestionarea certificatelor digitale de absolvire a programelor de formare profesională, organizate de Institutul Naţional de Administraţie (INA).

Institutul Naţional de Administraţie (INA), aflat în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, implementează proiectul-pilot Oferta Programelor de Perfecţionare Profesională online (PPP online), accesibile gratuit pentru personalul din administraţia publică centrală şi locală.

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 12:54

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

23 septembrie 2020, ora 13.00

          

 Până astăzi, 23 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 116.415  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

93.558 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Miercuri, 23 Septembrie, 2020 - 12:54

Câștigătorul Trofeului Transilvania și a Premiului Publicului la TIFF aduce pe același ecran actori din Game Of Thrones, Animal Kingdom și The Dark Knight Rises, alături de starul seriei HBO Sharp Objects.

 

Babyteeth este o comedie sfâșietoare despre ce bine e să nu mori încă și despre cât de departe putem merge în numele iubirii. ” - Shannon Murphy, regizoare.

Subscribe to Comunicat de presa