Sâmbătă, 22 Septembrie, 2018 - 14:01

Referitor la apariţia, în România, a aşa numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, face următoarele precizări:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 20:00

ANCOM a comunicat RCS&RDS decizia prin care au fost stabilite conditiile tehnice si economice in care se va realiza accesul furnizorilor de retele publice de comunicatii electronice la infrastructura fizica realizata de catre RCS&RDS in municipiul Oradea. Decizia ANCOM nr. 785/2018 produce efecte in sarcina RCS&RDS incepand cu data de 20 septembrie 2018.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 19:19

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Sâmbătă, 22.09.2018

 

 

 

În Bucureşti

Între orele 09:00 – 14:00 în următoarele zone:

  • Str. Trifesti, Zeletin

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 19:00

Weekendul acesta, un maraton cultural de excepție marchează două evenimente importante din istorie: aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, precum și împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, fiind un prilej de sărbătoare, atât pentru bucureșteni, cât și pentru turiștii din țară și din străinătate.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 18:05

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău" în colaborare cu Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău organizează concertul-conferinţă „Enescu pe înţelesul tuturor”. Evenimentul va avea loc pe data de 25 septembrie, ora 11.00 în Sala Mare de festivităţi a AMTAP şi va fi însoţit de prezentarea expoziţiei cu acelaşi nume realizată de Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:45

Referitor la apariţia, în România, a aşa numitului “drog Zombie”, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice antidrog, face următoarele precizări:

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:25
Urmează pentru artiștii teatrului o toamnă plină de evenimente, cu turnee în țară și străinătate, festivaluri și premiere

Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” Bucureşti deschide la Sala SAVOY din Calea Victoriei nr. 33, Stagiunea 2018 -2019 cu două spectacole de mare succes: „LASĂ SUPĂRAREA-N HOL!” – premieră 2017 (sâmbătă 22 septembrie 2018, ora 19.00) şi „UN CÂNTEC... O GLUMĂ...” – premieră 2018, spectacol – concert în care INVITAT va fi DANIEL IORDĂCHIOAE (duminică 23 septembrie 2018, ora 19.00).

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:12

În martie 2019 se va putea circula cu metroul pe Magistrala 5, pe tronsonul 1, între Eroilor şi Drumul Taberei, a declarat într-un interviu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, care subliniază că îşi menţine termenul privind darea în folosinţă a proiectului. Investiţia a fost începută în 2011, iar termenul de finalizare amânat patru ani.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 17:08

Gabriela Firea a fost primul lider PSD care a cerut explict ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate. Discursul Gabrielei Firea vine la mai bine de trei ore de la încerea şedinţei.

Alţi lideri, printre care Adrian Ţuţuianu şi Paul Stănescu, au vorbit despre problemele de comunicare din partid şi alte probleme care ar trebui rezolvate.

Discuţii se desfăşoară pe un ton civilizat, potrivit unor surse din cadrul şedinţei.

Liviu Dragnea le-a transmis participanților la ședință că nu renunță la legile justiției și la Codurile penale.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 16:47

Dacă până acum contractul de închiriere a locului de parcare de reședință se reînnoia automat, doar în baza achitării taxei de parcare la Direcția Impozite și Taxe Locale Sector 6, primarul Gabriel Mutu a dispus ca ADPDU Sector 6 să inventarieze toate locurile de parcare de reședință și să actualizeze baza de date din sector.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 16:30

Mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, între care Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, şi un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne au fost citaţi, vineri, la Parchetul instanţei supreme, unde ar urma să fie anunţaţi că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

De asemenea, a fost citat vineri la Parchetul General şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 16:11

"Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului Ro-Alert. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție! Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov". Așa arată mesajul primit pe telefoane vineri de mulți bucureșteni. Explicația? Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a început vineri testarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT, în Capitală şi în judeţul Ilfov.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 15:58

Procurorii de la Parchetul General anunță, oficial, învinuirea șefilor Jandarmeriei Române și a secretarului de stat Mihai Chirica, în dosarul violențelor de la protestul din 10 august. Procurorii spun că ordinul de intervenție nu a fost legal, precizând că cel care a coordonat intervenția, Laurentiu Cazan, "a determinat autorul scriptural al Jurnalului Acţiunilor Operative, întocmit la nivelul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, să consemneze în mod nereal ora 23:11 ca fiind cea la care prefectul municipiului Bucureşti a aprobat intervenţia".

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 15:49

Lucrările la tronsonul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, dintre Centura Capitalei şi Şoseaua Petricani, ar putea fi finalizate până în luna noiembrie a acestui an, iar dacă dezvoltatorul ar fi angajat mai mulţi muncitori, lucrările ar fi fost finalizate mai repede, a declarat într-un interviu ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

Porţiunea dintre Şoseaua Petricani şi Centura Capitalei are aproape 6 kilometri, iar ultimii 3 km, spre zona Pipera, vor avea iluminat public şi parcări.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 15:33

Primăria Municipiului București anunță deschiderea sesiunii de selecție publică de proiecte cu finanțare nerambursabilă din fondurile bugetului local al Municipiului București pentru activități nonprofit de interes local, în domeniile: Cultură, Protecția Mediului Înconjurător, Activități de Tineret pentru anul 2018.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 15:10

Manifestările dedicate Zilelor Bucureştiului încep vineri, ediţia din acest an fiind dedicată Centenarului Marii Uniri, iar timp de trei zile în Piaţa Constituţiei vor avea loc mai multe evenimente. Manifestările se vor încheia cu un concert susţinut de Rod Stewart. În aceste zile, traficul rutier este restricţionat în centrul Capitalei.

Evenimentul Zilele Bucureştiului, organizat de Primăria Capitalei, va începe vineri, cu un concert susţinut de Gheorghe Zamfir.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 14:50

​Monica Niculescu, locul 81 WTA și cap de serie numărul 15, s-a calificat în turul secund al calificărilor turneului de la Wuhan, de categorie Premier 5, după ce a învins-o pe Fangzhou Liu (locul 146 WTA), scor 6-2, 6-3 într-o oră și 32 de minute.

După ce în primul set, Monica s-a impus fără probleme, reușind două break-uri, setul secund a fost unul ciudat, ambele jucătoare având probleme în a-și păstra serviciul. Cu un total de opt break-uri, Monica a câștigat setul după ce și-a făcut serviciul o singură dată, la scorul de 2-3 pentru ea.

 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 14:33

Șefa Agenției Naționale de Transplant, Anca Mureșan, a depus, vineri, o sesizare la DIICOT, cu privire la „mai multe disfuncționalități” ale Registrului de Transplant, ca urmare a rezilierii unui contract de prestări servicii, care a fost încheiat cu o firmă privată.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 14:03

București Mall-Vitan sărbătorește 19 ani de la deschidere, de-a lungul timpului reprezentând o sursă de relaxare, bucurie și inspirație privind opțiunile vestimentare și de petrecere a timpului liber. Cu ocazia aniversării, centrul comercial dorește să își răsplătească clienții cu mii de premii, vouchere cadou în valoare totală de peste 20.000 euro sau marele premiu de 19.000 euro în vouchere de cumpărături pentru shopping, în magazinele partenere. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:57
referitoare la exporturile de gaze naturale din România

Comisia Europeană invită părțile interesate să transmită observații privind angajamentele comunicate de Transgaz ca răspuns la preocupările în materie de concurență legate de fluxul liber de gaze naturale din România. Scopul angajamentelor ar fi de a permite exporturile de gaze naturale din România către alte state membre, în special către Ungaria și Bulgaria.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:50

Ministrul Energiei, Anton Anton, a participat în perioada 17-19 septembrie 2018, la Consiliului Informal Energie, în Linz, Austria. Reuniunea informală a celor 28 de state membre a dat prilejul declaraţiilor ţărilor europene privind Pachetul European Climă Energie, cu focus pe mecanismele de capacitate în contextul adoptării unui nou model de piaţă integrată de electricitate.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:47

Ministrul Energiei Anton Anton a participat, în perioada 17-19 septembrie 2018, în Austria (Linz), la Consiliul Informal Energie şi la Conferinţa la nivel înalt 'Charge for Change: Innovative Technologies for Energy-Intensive Industries'.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:44

Preşedintele Institutului Cultural Român, Liliana Ţuroiu, a deschis, pe 19 septembrie 2018, la Lisabona, expoziţia pictorului Horea Paştina "Ascult şi privesc". Expoziţia are un concept unitar şi este alcătuită din 60 de lucrări, pictură şi ceramică, ce acoperă toate etapele şi ariile stilistice pe care le-a frecventat artistul. Vernisajul a avut loc la Galeria ICR din capitala Portugaliei, în prezenţa a numeroase personalităţi române şi portugheze. Expoziţia va rămâne deschisă până pe 19 octombrie 2018. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:42

Vineri, 21 septembrie 2018, directorul general al AGERPRES, Alexandru Giboi, a fost ales în funcţia de Secretar General al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă, în cadrul Conferinţei EANA de la Varşovia, Polonia.

La Varşovia a avut loc în perioada 20-21 septembrie întâlnirea şefilor agenţiilor de presă membre EANA, ocazie cu care a fost aleasă şi noua conducere a Alianţei: Peter Kropsch, CEO dpa (Germania), preşedinte, Michalis Psilos, CEO ANA-MPA (Grecia), şi Jiri Majstr, CEO CTK (Cehia), membri în board.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:40

La mai puţin de o săptămână de la suplimentarea bugetului alocat pentru Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional - Programul Rabla Clasic, care a avut loc în data de 17 septembrie 2018, începând cu ora 12:00, în sistemul informatic al Administraţiei Fondului pentru Mediu au fost înregistrate aproximativ 11.000 de rezervări, din partea persoanelor fizice.

Conform centralizării, astăzi, 21 septembrie, mai sunt disponibile aproximativ 15.000 prime de casare pentru persoanele fizice.

Biroul Comunicare
Administraţia Fondului pentru Mediu

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:40

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale continuă seria întâlnirilor cu oficiali europeni, în contextul preluării Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, de către România, începând cu 1 ianuarie 2019.

Astfel, Lia-Olguţa Vasilescu s-a întâlnit, vineri, la sediul MMJS, cu directorul general al Direcţiei Generale Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune (DG EMPL) din cadrul Comisiei Europene, Joost Korte.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:36

Telekom Romania anunță deschiderea precomenzilor pentru noile modele iPhone Xs și Xs Max. Astfel, clienţii vor putea înregistra precomenzi pentru noile modele iPhone Xs şi iPhone Xs Max, începând cu data de 21 septembrie, pe site-ul propriu al companiei - www.telekom.ro.

Telekom Romania va comercializa noile dispozitive începând cu data de 28 septembrie.

Prețurile încep de la 5.399 lei pentru versiunea iPhone Xs, cu 64 GB spațiu de stocare. La portare, împreună cu abonamentul Mobil 16, prețul dispozitivului va fi de 4.189 de lei.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:24

Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" condusă de Marian Dovâncă deschide Stagiunea 2018-2019 cu un concert extraordinar programat să aibă loc marţi, 25 septembrie 2018, de la ora 19.00. Îi veţi putea reîntâlni şi aplauda, cu această ocazie, pe îndrăgiţii noştri solişti vocali Adriana Deaconu, Traian Frâncu, Gelu Voicu şi Gigi Stoica. 

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:20

În cursul zilei de joi, 20 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziţie, la domiciliul unui bărbat bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de furt din autoturisme.

Vineri, 21 Septembrie, 2018 - 13:16

Institutul Cultural Român Bruxelles şi Ambasada României în Regatul Belgiei continuă seria de manifestări dedicate Centenarului Primului Război Mondial, prin prezentarea expoziţiei itinerante Românii şi Marele Război la Primăria oraşului Ath, din provincia Hainaut din Valonia.

Subscribe to Comunicat de presa