Duminică, 16 Iunie, 2019 - 12:05
33 grade în Capitală

Aproape toata țara este sub cod galben de poli torenațiale și vijelii, până duminică seara, la ora 22.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor fi intervale în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 19:17
Între localitățile Racoș și Topolovăț din Timiș

Patru trenuri de călători au staționat în trei gări din județul Timiș, sâmbătă, după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact. 

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, sâmbătă că patru trenuri de călători sunt oprite temporar, de la ora 15.00, în trei gări din județul Timiș. Asta după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț, din județul Timiș, din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact în zonă.

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 15:01
 10 – 14 iunie 2019

Activitatea președinției române la Consiliul Uniunii Europene

   10 – 14 iunie 2019

Politica în domeniul migrației: Consiliul convine asupra unei poziții parțiale de negociere referitoare la Directiva privind returnarea. 3

UE depune eforturi pentru ca normele privind returnarea migranților aflați în situație neregulamentară să devină mai eficace. 3

Finanțarea pentru politicile din domeniile migrației, frontierelor și securității: Consiliul își stabilește poziția  5

UE extinde domeniul de aplicare al sprijinului pe care îl oferă pentru măsuri în domeniile migrației, gestionării frontierelor și securității, pentru a contribui la abordarea provocărilor din ce în ce mai mari. 5

Conferința la nivel înalt privind bolile transfrontaliere la animale. 6

În data de 10 iunie 2019 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului Conferința la nivel înalt privind bolile transfrontaliere la animale, eveniment organizat în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 6

Reuniunea informală a miniştrilor responsabili cu dezvoltarea urbană. 7

În contextul exercitării, de către România, a Președinției la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice organizează vineri, 14 iunie 2019, la Palatul Parlamentului din București, reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu dezvoltarea urbană. 7

Întrevederea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu ministrul în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, Gent Cakaj 8

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 10 iunie 2019, o întrevedere cu Gent Cakaj, ministru în exercițiu pentru Europa și afaceri externe al Republicii Albania, aflat în vizită în România. 8

Participarea ministrului delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, la masa rotundă „The Europe Next Project – A New Political Ambition for Europe”. 9

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la data de 11 iunie, la masa rotundă „The Europe Next Project – A New Political Ambition for Europe”, eveniment organizat în cooperare cu Institutul Aspen România și cu German Marshall Fund București, sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene. 9

Sâmbătă, 15 Iunie, 2019 - 10:53

A fost emisă, sâmbătă, o atenționare cod galben de ploi torențiale, în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte.

Administrația Naționale de Meteorologie (ANM),  că în cea mai mare parte a Moldovei și a Munteniei, local în Dobrogea, Oltenia, Crișana, Maramureș și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 20:00

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Luni, 17.06.2019

 

 

 

În județul Giurgiu

 

Între orele 08:30 – 16:00 în următoarele zone:

  • Giurgiu – Str. Portului

 

Între orele 09:00 – 16:00 în următoarele zone:

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 19:42

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis, U.N.A.T.C., cu sprijinul ICR - Institutul Cultural Român, organizează între 1 şi 7 iulie la Festivalul Internaţional al Școlilor de Teatru (FIST), un eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediție și care este recomandat de nume mari ale scenei românești: regizorul Andrei Șerban și actorii Marius Manole și Șerban Pavlu.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 19:21

Noile serii de plăci de bază ROG, ROG Strix, Prime, Pro și TUF Gaming vin cu circuite de alimentare actualizate, o soluție de răcire superioară, optimizări de performanță și numeroase facilități.
• Gama ROG Crosshair VIII include modelele Crosshair VIII Formula, Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) și Crosshair VIII Impact, iar în seria ROG Strix Gaming regăsim plăcile de bază Strix X570-E, Strix X570-F și Strix X570-I. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 19:00

Programul de certificări profesionale Cisco reunește specialiștii în rețelistică și dezvoltatorii software într-o singură comunitate pentru a forma echipa IT a viitorului. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 18:39

Vineri, 14 iunie, au fost prezentate progresele înregistrate în combaterea dezinformării și principalele concluzii desprinse din alegerile europene, ca o contribuție la discuțiile liderilor UE de săptămâna viitoare. Din ianuarie, 1000 de cazuri de dezinformare au fost detectate, față de 434 în aceeași perioadă anul trecut. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:56

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul din România a organizat ieri, 13 iunie 2019, la Brașov, sesiunea de informare cu tema “Accesul străinilor la piața muncii în România”, împreună cu Serviciul pentru Imigrări Brasov si Asociația Română pentru Promovarea Calității și a Practicilor de Succes Brașov care gestionează Centrul Regional de Integrare pentru Străini de la Brașov.

În cadrul sesiunii de informare s-a urmărit:

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:39

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, l-a însoțit, vineri, pe ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, în zonele afectate de calamități în noaptea de 12-13 iunie, în județul Bistrița - Năsăud. Din delegație au mai făcut parte directorul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș – Tisa, Ioana Diaconescu și directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Bistrița – Năsăud, Ștefan Rus. Din partea autorităților locale, delegația a fost însoțită de prefectul județului Bistrița – Năsăud, Ovidiu-Victor Frenț.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:18
Şoferii români primeau câte 2.500 lire pentru fiecare migrant transportat

O rețea de trafic de persoane, în care sunt implicați și români, a fost lichidată de polițiști. Sute de kurzi și iranieni au ajuns în Marea Britanie prin intermediul unei rețele conduse un kurd care folosea și șoferi de la noi din țară. Așa au ajuns în România peste 400 de mii de lire. 10 suspecți au fost reținuți numai la noi și alte zeci în Anglia și Franța.

Rețeaua a început să funcționeze din 2016, în Marea Britanie, şi trafica persoane din Orient.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 17:00

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Arad, că lucrări de modernizare a Gării de Nord din Bucureşti vor fi executate înainte de începerea Campionatului European de Fotbal de anul viitor, iar ulterior, obiectivul va fi supus unor lucrări mai ample.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 16:38

Comisia Europeană recomandă României să investească în infrastructură. Potrivit oficialilor europeni, România are cel mai mic scor din Uniunea Europeană privind infrastructura rutieră și feroviară.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 16:17

Gheorghe Stan, fost șef al Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, și Cristian Deliorga, fost judecător la Curtea de Apel Constanța, vor depune jurământul, marți 18 iunie, la Palatul Cotroceni ca judecători ai Curții Constituționale.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcția de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, acesta urmând să fie numit la CCR.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 16:00

Ediţia a XXII-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este Gigi Căciuleanu are ca temă Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual.

În zilele de 11, 12 şi 13 iunie a.c. UNITER a organizat preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP. Juriul a fost format din: Oana Cristea Grigorescu (jurnalist cultural), Florin Fieroriu (coregraf), Lari Giorgescu (actor), Oana Leahu (regizor) și Gabi Lupu (jurnalist cultural).

Secţiunea Individual

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 15:33

Meteorologii au actualizat, vineri, o informare anterioară, anunțând disconfort termic și instabilitate atmosferică până duminică la ora 23.00. Indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic.

Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice.

În orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități cu precădere în zonele de câmpie.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:55

Un militar american în vârstă de 29 de ani care participa la exercițiul Saber Guardian a fost rănit la cap, în urma unui exercițiu de parașutare, la baza aeriană Boboc. Acesta se află la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru investigații.

Militarul american a acuzat dureri de cap după un exercițiu de parașutare la baza aeriană Boboc, la care au participat 1.300 de parașutiști, în cadrul exercițiului Saber Guardian, a declarat Daniel Nistor.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:39

În perioada 13 – 14 iunie a.c., formatorii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) au susţinut sesiunea de formare de bază în domeniul drogurilor și modalități de substituție cu metadonă, destinată specialiștilor din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Obiectivul acestui demers formativ l-a reprezentat îmbunătăţirea cunoştinţelor specialiştilor ANP în domeniul drogurilor, în vederea acordării serviciilor de menţinere a abstinenţei cu metadonă pentru persoanele private de libertate din penitenciare.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:37
Virate de la Uniunea Europeană în data de 5 iunie

În data de 05 iunie 2019, României i-au fost virate de la Uniunea Europeană 88 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), ajungându-se astfel la suma de 1,7 miliarde euro, intrată de la începutul acestui an în contul plăților directe efectuate de APIA. Aceste fonduri au ajutat fermierii să își execute la timp lucrările agricole, să se doteze corespunzător, astfel încât să poată realiza investiții viabile, moderne, la standarde europene.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:21

Mastercard instalează POS-uri în Piața Cibin din Sibiu, făcând posibilă plata cu cardul la producătorii agricoli

  • Asociația Administratorilor de Piețe din România își propune ca inițiativa să fie extinsă și în alte orașe

Mastercard continuă să fie principala voce în materie de inițiative inovatoare de promovare a plăților electronice și, în colaborare cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Patria Bank, beneficiind de susținerea Primăriei Sibiu, lansează astăzi plata cu cardul în Piața Cibin.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:05

ctivitățile derulate și rezultatele obținute în cadrul proiectului european „Cooperarea cu autorităţile române relevante cu atribuţii în domeniul combaterii imigraţiei ilegale şi returnării ”, finanţat prin Programul Naţional aferent Fondului pentru Azil, Migraţie şi Integrare au fost prezentate, astăzi, în cadrul unei conferința de închidere. Timp de trei ani, 600 de polițiști și jandarmi din structuri MAI, cu responsabilități în domeniul migrației, au beneficiat de 30 de sesiuni de instruire comune în domeniul de incidență.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 14:04

Disturbed canta in premiera in Romania pe 27 iunie la Arenele Romane din Bucuresti! Alaturi de Disturbed veti avea ocazia sa vedeti inca doua trupe: TRANK si Falls Has Come.

REGULI DE ACCES

Accesul in incinta Arenelor Romane se face incepand cu ora 19:00 iar concertele incep la ora 19:30. Dupa deschiderea portilor, puteti sosi la orice ora doriti pentru a va vedea trupele favorite.Concertul are loc in aer liber.

Pentru biletele "cu loc" accesul se face doar prin parc prin lateralele arenei. 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:57

După o lună iunie plină de ploi și umezeală, producătorii de înghețată speră ca iulie și august să aducă seceta, fenomen meteo care va determina creșterea consumului și, implicit, le va umple conturile. Afacerile din piața de înghețată românească ar putea depăși, în acest an, un nivel record al ultimilor 10 ani, de peste 600 milioane de lei, arată o analiză Frames.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:56

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în piețe și la locul de producție (sere și solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roșii de la producătorii înscriși în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calității acestora, în special pentru a determina eventuala prezență a reziduurilor de pesticide.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:47

Traian Băsescu spune că Guvernul condus de Maia Sandu are legitimtate datorită votului oamenilor.

”În astfel de situaţii, politicul trebuie să aibă forţa să ia decizii, urmând ca organisme internaţionale să clarifice deciziile Curţii Constituţionale. Deci, soluţia corectă este ca internaţional să fie recunoscut Guvernul Maia Sandu care este un guvern care a rezultat din alegeri”, a declarat europarlamentarul PMP.
 

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:43

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, spune că partidele care au depus moţiunea de cenzură "vor doar să dărâme, dar nu sunt în stare să construiască nimic".

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:36

Reamintim absolvenţilor faptul că, termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă pentru a beneficia servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă.

Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:33

Informare program SCJU Sibiu de Rusalii:

Vă informăm că în data de 17 iunie (a doua zi Rusalii - sărbătoare legală), în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se va lucra după următorul program: 

- În cadrul Ambulatoriului de Specialitate (Policlinica):

17 iunie - închis - Activitatea se va relua marţi 18 iunie după program normal.
- În cadrul secţiilor SCJU Sibiu, în 17 iunie este asigurat serviciul de gardă;
- Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu funcţionează non-stop.

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 13:31

Vineri, 14 iunie a.c., a avut loc deschiderea polderelor de testare „FLOOD PROOF ROMANIA”, din cadrul proiectului B.R.I.G.A.I.D. - BRIDGING THE GAP FOR INNOVATIONS IN DISASTER RESILIENCE, un proiect care beneficiază de 7,8 mil euro, fonduri nerambursabile, alocate prin Programul HORIZON 2020. Proiectul este implementat de Administrația Națională „Apele Române”, în calitate de partener de aplicare, împreună cu Delft University of Technology (Olanda), în calitate de lider de proiect.

Subscribe to Comunicat de presa