Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 17:00

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate se înregistrează la Serviciul Ajutor Social, cu sediul din Str. Floare Roşie nr. 7A, Cartier Militari, pentru cei care locuiesc în Sectorul 6 de exemplu.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi informează pe cetăţenii interesaţi că este necesar să depună, pe lângă cererea şi declaraţia pe propria răspundere, şi următoarele acte doveditoare:

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 16:45

Începe programul de testări genetice gratuite pentru cancerul de sân în stadii incipiente, finanţat din bugetul Capitalei.

Până la sfârşitul anului, 300 de paciente vor primi vouchere în valoare de 17 mii de lei fiecare, pentru testele care le pot ajuta să afle ce terapie ar fi mai potrivită.

Criteriul este: primul înscris, primul servit.

La anul, alte 700 de persoane cu indicaţie de la oncolog vor beneficia de sprijin de la Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 16:33

În Anul Centenarului Marii Uniri, corul bărbătesc din Finteuşu Mare împlineşte 100 de ani de activitate neîntreruptă. Spre sfârşitul Primului Război Mondial, când pe câmpul de luptă încă se dădeau bătălii, când soarta românilor din Transilvania era incertă, un grup de trei intelectuali ai satului s-au gândit să întâmpine Marea Unire într-un mod inedit. Şi au decis înfiinţarea unui cor bărbătesc. Primul concert a avut loc pe 1 decembrie 1918.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:33

Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, ca neîntemeiate, contestaţiile privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a referendumului pentru redefinirea familiei organizat în 6 - 7 octombrie, potrivit unor surse judiciare.

Contestaţiile fuseseră depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă, care reprezintă şi Platforma civică "Împreună".

La referendumul pentru redefinirea familiei au votat 21,10% dintre alegători, potrivit datelor anunţate, pe 8 octombrie, de Biroul Electoral Central.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:16

Din donații și sponsorizări de la persoane fizice și companii, Asociația Dăruiește Viață construieşte primul spital care se face în România în ultimii peste 30 de ani - un spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ieri, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, cele două co-fondatoare ale asociației, au deschis porţile şantierului din curtea Spitalului de Copii „Marie Curie" din Bucureşti tuturor susţinătorilor proiectului de construcţie a Spitalului de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 15:00

În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de funcţionare a pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, printre care:

  1. Reglementare

Pachetul legislativ principal pentru aplicarea Legii nr. 236/2018 privind distribuția de asigurări:

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:28

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că pe 16.10.2018, ora 00:01, a demarat Campania de plăţi în avans pentru fermierii care au depus Cereri Unice de Plată în anul 2018.

Pentru prima zi au fost calculaţi un număr de 102.077 fermieri cu suma totală de 28.671.777 euro.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:18

După extraordinarul succes de acum câteva zile de la Moscova și Sankt Petersburg, Cvartetul Solartis este protagonistul volumului cu numărul 3 al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României. Concertul va avea loc luni 22 octombrie 2018, de la ora 17,30, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:11

În contextul vizitei de lucru efectuate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16-19 octombrie 2018, prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Abu Dhabi - Wahat Al Karama, monument dedicat soldaţilor din Emiratele Arabe Unite şi cetăţenilor emiratezi care s-au jertfit pentru crezul naţiunii.

De asemenea, prim-ministrul României a vizitat Moscheea Şeic Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaş de cult din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui mai mult de 41.000 de credincioşi.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:08

Poliţiştii din Aiud au ridicat bani, aur şi certificate de depozit şi au indisponibilizat 28 de autoturisme, în urma unei percheziţii efectuată la un bărbat din Aiud care este bănuit de camătă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului şi a eventualilor complici precum şi pentru identificarea tuturor victimelor sale.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:05
la Strasbourg, Republica Franceză

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa marţi, 23 octombrie a.c., la Strasbourg, Republica Franceză, la dezbaterea organizată de Parlamentul European (PE) privind viitorul Uniunii Europene.

Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va susţine o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul Uniunii Europene.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:05

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat miercuri, 17 octombrie, modificarea Programului Operațional Regional (POR) pentru România. Modificările vizează adaptarea la contextul socio-economic actual și răspund necesității de simplificare a programului.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:03
la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) a deschis astăzi porţile celei de-a 31-a ediţii a Adunării Generale a CESAER - una dintre cele mai importante asociaţii universitare la nivelul Uniunii Europene. Evenimentul reuneşte reprezentanţii a peste 50 de universităţi europene, din 26 de ţări cărora li se alătură personalităţi din lumea cercetării ştiinţifice şi a învăţământului tehnic superior.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 14:00

Centrul European Cybercrime, din cadrul EUROPOL (EC3) şi Federaţia Europeană a Băncilor şi partenerii din sectoarele public şi privat lansează astăzi Campania de prevenire #CyberScams - Fraudele informatice, în cadrul European Cyber Security Month - Luna Europeană a Securităţii Cibernetice, serie de manifestări care se derulează anual în fiecare lună octombrie.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:55

În ziua de 17 octombrie 2018, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţie şi al art.46 şi art.47 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere contestaţiile privind respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, contestaţii formulate de Platforma civică apolitică ÎMPREUNĂ prin avocat Sbârnă Sever-Alexandru, de domnul Sbârnă Sever-Alexandru şi, respectiv, de doamna Nedelea Liliana-Elena.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:54

În perioada 18.10.2018 - 22.10.2018 se va efectua un transport cu depăşiri pe ruta: Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac - Autostrada A1 - Margina - DN 68A - Săcămaş - DN 7 - Deva - DJ 687 - Hunedoara.

Lăţimea maximă a vehiculului este de 3.85 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. Menţionăm că în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:34

Evoluţiile economice înregistrate peste tot în lume sugerează că - deşi în prezent numărul persoanelor care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă este mai mic - aproape jumătate din populaţia lumii (adică 3,4 miliarde de persoane) se străduieşte să-şi asigure nevoile de bază, conform unui studiu al Băncii Mondiale. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:32

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, participă în perioada 16 – 17 octombrie a.c., la Belgrad, la  cea de-a treia Reuniune a miniștrilor de Transport din China și țările din Centrul și Estul Europei, în cadrul Formatului de cooperare “16+1”.

Tema principală a reuniunii este colaborarea pentru dezvoltarea proiectelor de investiții pentru modernizarea și construcția infrastructurii de transport regional – în cadrul țărilor membre ale acestui format.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:17

In legatura cu informatiile care circula in spatiul public, conform carora in proiectul de rectificare bugetara care va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti in sedinta de joi, 18 octombrie, “se taie bani de la strazi si se dau la biserici si recreere", Primaria Capitalei face urmatoarele precizari:

Prin proiectul de rectificare bugetara nu se aloca niciun ban pentru lacasurile de cult sau pentru activitati recreative, asadar interpretarea data de anumite persoane este complet eronata.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:08

După trei ani de la prima vizită în România, cei peste 85 de membri ai ansamblului Red Guard Choir se reîntâlnesc cu publicul din țara noastră în cadrul unui nou spectacol fascinant, ce va fi  susținut joia aceasta, la Sala Palatului din București, începând cu ora 20:00. Persoanele care doresc să nu rateze prilejul de a se bucura de performanța artiștilor ruși își mai pot cumpăra biletele rămase disponibile atât prin intermediul platformelor de ticketing online cât și de la casa de bilete a Sălii Palatului.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 13:00

Ultima zi a vizitei de stat a Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Italiană s-a desfăşurat în oraşul Napoli.

Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu primarul oraşului Napoli, domnul Luigi De Magistris, axată pe prezenţa unei largi comunităţi româneşti în zona oraşului Napoli şi în toată regiunea Campania.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:43

Muzeul Municipiului București vă invită să participați la o nouă dezbatere Idei în Agora, organizată de această dată sub forma unui Colocviu cu tema „Ideile României Mari”. Evenimentul va avea loc pe data de 20 octombrie, între orele 13.00 – 20.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151).

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:32

În seara de 28 octombrie, de la ora 19, la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, se va juca spectacolul Dragostea celor trei portocale după o schiţă de Carlo Gozzi, în regia lui Michele Modesto Casarin, producţie a Primăriei municipiului Bucureşti prin Teatrul Stela Popescu. Textul piesei, inspirat din celebrul basm antic scris de Carlo Gozzi în 1761, este dramatizat pentru această producţie de Carlotta Pansa și Michele Modesto Casarin, tradus de Oana Boșca Mălin și Matei Stoenescu. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:20

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret au descoperit ascunse în pereţii unui microbuz, condus de un cetăţean român, peste 1.800 pachete de ţigări de contrabandă.

De asemenea, la frontiera verde au fost descoperite alte 12.000 de pachete cu ţigări care au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 16 octombrie, în jurul orei 19.40, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat cetăţeanul român R.P. în vârstă de 27 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes Sprinter.

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 12:01

Huawei, lider în tehnologie și al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a lansat HUAWEI Mate 20, una dintre cele mai așteptate serii de smartphone-uri ale acestui an. Noua serie HUAWEI Mate 20 reprezintă o etapă importantă în istoria seriei HUAWEI Mate, un vârf de inovație. Dotate cu cea mai puternică și complexă tehnologie de pe piață, cele mai recente flagship-uri Huawei setează standardele industriei în ceea ce privește performanța.
 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:52

Institutul Cultural Român de la Madrid, Consulatul General al României la Barcelona și Reprezentanța Ministerului Apărării spaniol din Barcelona organizează expoziția „România în Primul Război Mondial”, în perioada 17 octombrie – 4 noiembrie 2018, la sediul Comandamentului Militar din Barcelona.
Expoziția continuă seria proiectelor dedicate Centenarului Marii Uniri și prezintă pas cu pas istoria războiului și unificarea națiunii române. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:43

”Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio ”RadiRo” - ediția a IV-a – eveniment produs și organizat de Radio România - are o semnificație specială în acest an, fiind dedicat deopotrivă aniversării a 90 de ani de existență a postului public de radio și marcării Centenarului României. Ansamblurile invitate, reprezentând radiodifuziuni de prestigiu din Europa, vin la București cu programe extrem de atractive, alături soliști și dirijori ce se află la apogeul carierei lor internaționale, onorând astfel prestigiul festivalului.”

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:41

Orchestra Română de Tineret, alături de Cvartetul Wave condus de Bogdan Băcanu, concertează, sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, în Sala Mare a Musikverein din Viena, în data de 19 octombrie, de la ora 19.30. Evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri este organizat de Jeunesse Austria cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena şi în colaborare cu Ambasada României în Republica Austria. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:32

UniRank a publicat, recent, un top 80 cu cele mai importante instituţii de învăţământ superior de stat şi particulare din România. În acest clasament, Universitatea Spiru Haret se poziționează pe locul 15, fiind singura instituție de învățământ superior particular din România situată în această zonă a ierarhiei - https://www.4icu.org/ro/ . Într-un top la nivel internațional redat tot de cei de la UniRank, Universitatea Sipiru Haret se clasează pe locul 3903. 

Miercuri, 17 Octombrie, 2018 - 11:24

În perioada 14-19 octombrie 2018, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) găzduieşte un seminar internaţional organizat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor (IAU), dedicat factorilor de decizie şi profesioniştilor din învăţământul superior.

Subscribe to Comunicat de presa