Luni, 22 Aprilie, 2019 - 20:18

De astăzi, comunitatea financiar-bancară din România poate oferi clienților proprii serviciul Plăți Instant care asigură transferul banilor în mai puțin de 10 secunde între bănci.

O astfel de plată poate fi efectuată oricând 24/7/365. Valoarea individuală a unei plăți executate prin Plăți Instant se încadrează sub 50.000 de lei.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:42

Evenimentul cultural "Noaptea cărţilor deschise", constând în proiecţii video şi vizitarea monumentului Arcul de Triumf, va avea loc marţi şi miercuri, între orele 19,00 - 23,00, iar şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă în preajma grupurilor de pietoni şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:21

Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, a efectuat, luni, o vizită de lucru în județul Gorj. Demnitarul a fost însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Victor Sandu, de directorul general al RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu, de directorul Administrației Bazinale de Apă Jiu Craiova (ABA), Marin Talău, de șeful S.G.A Gorj, Ion Călinoiu și de directorul Direcției Silvice, Ovidiu Cârstoc.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:00

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale poartă discuţii cu Ministerul Educaţiei pentru a lansa în cel mai scurt termen şcolile profesionale, a declarat luni ministrul Muncii, Marius Budăi, referitor la măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru rezolvarea crizei de forţă de muncă.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 18:41

Guvernul se pregătește să adopte, prin ordonanță de urgență, implementarea sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

Principalele prevederi din proiect:

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 18:21

O fetiţă de 2 luni a murit la bordul unui zbor AirAsia de la Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, spre Perth, în Australia, informează luni DPA, citând media locale.

Echipajul de zbor a solicitat asistenţă medicală de urgenţă la aterizare şi a fost întâmpinat de poliţia australiană şi paramedici atunci când avionul a sosit pe aeroportul din Perth luni dimineaţă, potrivit presei locale.

"Gândurile noastre sunt la copil şi familia implicată", a declarat purtătorul de cuvânt al AirAsia pentru Australian Associated Press (AAP).

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 18:00

"Am cerut azi, printr-o scrisoare trimisă Ecaterinei Andronescu, ministrul Educației Naționale, ca guvernul să finanțeze din bugetul de stat proiectele ilfovene de investiții în infrastructura educațională – clădiri și dotări-  care au fost evaluate deja în cadrul Programului Operațional Regional, dar pentru care nu mai sunt disponibile alocări europene.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:45

Ministerul Sănătății anunță, luni, printr-o infomare de presă, că, potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) București, toate probele exudat luate de la copiii de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" au ieșit negative pentru meningită.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat, luni, prin intermediul unei informări, că, potrivit informațiilor furnizate de DSP București, toate probele exudat, în număr de 61, luate de la copiii din liceul Gheorghe Lazăr au ieșit negative.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:25

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

 

Marti, 23.04.2019

 

 

 

În București

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 17:07

Un român consumă 267 de ouă pe an!

România produce 6 miliarde de ouă pe an!

Prețul unui ou la poarta fabricii este de 27 de bani!

32% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în baterii!

29% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în aer liber!

26% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în hale!

13% din ouăle comercializate în hipermarket provin de la găini crescute în sistem ecologic!

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:47

Juriul Concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2018”, compus din criticii MARINA CONSTANTINESCU, DAN C. MIHĂILESCU şi MARIAN POPESCU,  a decis să nominalizeze în Selecţia Finală următoarele piese:

MATILDA ȘI GROPARII de Stela Giurgeanu

VIEȚILE SFINȚILOR de Radu Macrinici

ÎNTOARCEREA de Laurențiu Blaga

CÂND SE TOPESC GHEȚARII de Marilena Dumitrescu

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:29

Cinci producţii şi coproducţii cinematografice româneşti vor fi prezentate la cea de-a XVI-a ediţie a festivalului de film internaţional Crossing Europe, care va avea loc la Linz, în Austria, în perioada 25 -30 aprilie, potrivit Institutului Cultural Român.

Regizoarea Ana Lungu va face parte în acest an din juriul competiției internaționale, iar în festival vor fi prezenţi cineaștii Nora Agapi şi Marius Olteanu, alături de actriţa Alina Şerban.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:10

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) informează și invită la dialog oamenii de afaceri pe tema implementării Acordului de Parteneriat Economic UE-Japonia (APE), cel mai cuprinzător acord economic încheiat până acum de UE sau Japonia.

CCIR a lansat, în premieră în România, o platformă online de informare și dialog unde antreprenorii români nu numai că pot găsi informații utile pe această temă, dar și au posibilitatea de a adresa întrebări.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 16:05

PSD anunță, pe pagina oficială de Facebook, că în urma insistenței europarlamentarior social-democrați, în Parlamentul European s-a adoptat sancționarea producătorilor care livrează marfă cu dublu standard de calitate, în funcție de țara Uniunii Europene.

”Astăzi am câștigat o luptă importantă în războiul nostru cu privire la standardele duble din UE!

Cu sprijinul major al PSD, Parlamentul European a aprobat astăzi amendamente care permit sancționarea producătorilor care distribuie aceleași mărci cu diferite ingrediente și calitate între Europa de Vest și cea de Est.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:36
Pe semnătura lui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:15

Criticată de unii, lăudată de alții, amnistia fiscală promisă de ministrul Eugen Teodorovici ar putea fi de fapt de bun augur pentru economia românească.

Potrivit lui Teodorovici, iertarea de datorii a companiilor ar duce la deblocarea activității acestora și evitarea intrării în faliment. Pentru că există pericolul ca mai multe companii de stat și private să intre în faliment într-o scurtă perioadă de timp, iar asta a bloca practic economia țării.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:14

Referitor la apariția în spațiul public a unor informații cu privire la scumpirea cărnii de porc și a celei de pasăre, pentru corecta informare a opiniei publice, MADR face următoarele precizări:

  1. Prețul cărnii de pasăre și ouă:

În conformitate cu documentele emise de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, prețul cărnii de pasăre la poarta fermei a fost relativ constant pe toată perioada anului 2018 până în prezent, nefiind estimate creșteri nici pentru perioada următoare.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 14:55
Si trei circuite propuse de peste 30 de entități din comunitățile creative bucureștene

Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, ajuns deja la cea de-a șaptea ediție, va avea loc în București în perioada 17-26 mai 2019.

Din dorința de a aduce în prim plan comunitățile creative ale orașului, anul acesta festivalul propune publicului trei circuite care integrează peste 30 de entități din comunitățile și hub-urile creative Industria Bumbacului, Creative Tribe și ÎnCotroceni.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 14:44

Cu ocazia Zilei Mondiale a Pământului, oamenii de știință din Groenlanda trag un semnal de alarmă referitor la pericolul încălzirii globale pentru zona Arcticului, declarând că temperaturile din zonă vor crește cu două cifre în următorii 100 de ani.  De asemenea, specialiștii avertizează că în lipsa unor măsuri de contracarare a efectelor schimbărilor climatice, acestea se vor resimți curând și la nivel global, la fel cum se pot observa deja în ținutul Arctic.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 14:38

Românii Laurențiu Jiga și Andrei Loghin se află pe locul doi, respectiv trei. Prima competiție a sezonului 2019 a fost organizată în parteneriat cu Bravo Europa.

Deschiderea noului sezon de golf a fost marcată de cea de-a patra ediție a competiției „Cupa București Domni”, care a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, la Clubul Diplomatic din București. La această competiție au participat jucători amatori din mai multe țări printre care Italia, Franța, Belgia și România.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 14:21
Televizoarele OLED cu tehnologie Deep Learning întăresc poziția companiei de lider în domeniul televizoarelor premium

LG Electronics (LG) a anunțat faptul că gama sa de televizoare premium pentru 2019, incluzând televizoare cu tehnologii avansate OLED și NanoCell, va începe să fie distribuită începând cu această lună în România. 

În acest an, la nivel global, modelele OLED vor constitui 20% din portofoliul de televizoare vârf de gamă; având în vedere așteptările de creștere a cererii pentru televizoare OLED la 3.600.000 de unități în acest an, la 7.000.000 de unități în 2020 și 10.000.000 în 2021, LG anticipează o creștere a avansului său ca lider pe segmentul televizoarelor premium.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 13:40

Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB) și Asociația Română de Balneologie (ARB), în parteneriat consorțial cu Societatea Romana de NeuroReabilitare (RoSNeRa) si Societatea Romana de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS), organizează în perioada 4 - 6 Septembrie 2019 la Galați, Congresul Național, cu participare internațională, de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneologie, în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Medicină și Farmacie.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 13:18

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Arad, au depistat şase cetăţeni irakieni şi un sirian, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu sprijinul unui cetăţean român.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 13:16

24 de ONG-uri membre în Reţeaua VIF şi Coaliţia pentru Egalitate de Gen organizează o manifestaţie publică marţi, 23.04.2019, începând cu ora 10,00, în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a atrage atenţia că Primăria lasă femeile fără singurul adăpost non-stop pentru victimele violenţei domestice!

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 13:09

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina - ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, aproximativ 40.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 468.000 lei.

Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:55

18 antreprenori români,  30.000 de mile străbătute, 10 zile de întâlniri cu oficiali și oameni de afaceri în Salt Lake City, Moab și Chicago, prezentări la 3 Camere de Comerț și 3 municipalități, o conferință cu peste 100 de antreprenori români la Trump Tower Chicago, vizite la locurile de rugăciune ale românilor și la Școlile de Duminică, sunt numai câteva repere ale uneia dintre cele mai importante misiuni economice românești în SUA de după 1989.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:53

Donațiile românilor se îndreaptă în procent de 86% spre cauzele locale, arată primul val al studiului cantitativ Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat în această primăvară de EXACT Business Solutions (eșantion reprezentativ la nivel urban de 1132 respondenți, educație medie și superioară, utilizatori de internet, 18-60 ani). Un procent de 12% din donații vizează deopotrivă cauze interne și internaționale, în timp ce doar 2% dintre donații reprezintă răspunsul la cauzele internaționale. 
7 din 10 români au făcut o donație în ultimii 2 ani

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:51

Xerox a anunțat recent lansarea unor optimizări de securitate pentru gama de echipamente multifuncționale de imprimare Xerox AltaLink® (MFP-uri), care le oferă manager-ilor IT, administratorilor de rețea și ofițerilor de securitate un nivel suplimentar de protecție și posibilitatea de a implementa o abordare proactivă privind amenințările de rețea.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:49

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) informează și invită la dialog oamenii de afaceri pe tema implementării Acordului de Parteneriat Economic UE-Japonia (APE), cel mai cuprinzător acord economic încheiat până acum de UE sau Japonia.
CCIR a lansat, în premieră în România, o platformă online de informare și dialog unde antreprenorii români nu numai că pot găsi informații utile pe această temă dar și au posibilitatea de a adresa întrebări. CCIR se angajează să intermedieze soluționarea situaților pe care le ridică antreprenorii pe această platformă, cu organele abilitate.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 12:45

28 de ore de evenimente, peste 10.000 de spectatori și un măslin de peste 700 de ani au punctat în weekend-ul Floriilor pregătirile pentru Sărbătorile Pascale în Bucuresti. Experiența artistică oferită de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi se află la cea de-a 56-a ediție și a avut ca punct central Concertul extraordinar de Paște al Corului Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu.

Subscribe to Comunicat de presa