Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:28

Angel Tîlvăr, după încheierea primei zile de dezbateri COSAC de la Berlin: "Preşedinţia germană a Consiliului UE a fost echilibrată şi adaptată la contextul actual".

Ieri, 30 noiembrie şi astăzi, 1 decembrie 2020, au loc, în sistem de videoconferinţă, lucrările celei de-a 64-a reuniuni plenare a COSAC - Conferinţa organelor parlamentare specializate în chestiunile Uniunii ale parlamentelor Uniunii Europene - organizate de Preşedinţia germană a Consiliului UE.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:14

 Până astăzi, 1 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 479.634 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

360.934 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.272 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

 

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:14

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean "Mircea cel Bătrân" Dâmboviţa a avut loc, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, festivitatea de avansare în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui număr de 17 jandarmi, care în activitatea desfăşurată s-au distins prin modul de executare a misiunilor, rezultate deosebite obţinute în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:07

Mesajul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ocazia Zilei Naţionale a României

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie 2020, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a adresat următorul mesaj:

"În acest an, sărbătorim Ziua Naţională a României în condiţii deosebite şi doresc să le transmit tuturor românilor, mai ales celor din afara graniţelor ţării, în special gânduri de sănătate şi încredere în viitor. Mesajul meu de speranţă porneşte de la convingerea că, împreună, prin acţiuni de solidaritate, vom reuşi să depăşim această perioadă complicată.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 13:00

Umaniștii au onorat Ziua Națională a României cu o paradă surprinzătoare în fața Palatului Parlamentului.

           
Respectând regulile sanitare de prevenție stabilite de autorități, membrii PPU (social-liberal) au defilat în costume populare și cu steaguri tricolore în Piața Constituției, arătându-și respectul pentru Ziua Națională și demonstrând Credință în România.

Defilarea a fost deschisă de un cal de paradă, calul fiind simbolul Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), semnificând Demnitatea, Onoarea și Curajul.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 12:58

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră - 12:15, valorile de trafic sunt în creştere pe sensul către Bucureşti al DN1 Braşov-Bucureşti, formându-se coloană în mişcare de la limita cu judeţul Braşov, până la ieşirea din staţiunea Buşteni. De asemenea, trafic intens este şi la intrare în localitatea Comarnic, tot pe sensul de coborâre.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 12:47

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a fost testat pozitiv la Covid-19 şi nu va putea participa la Marele Premiu de Formula 1 de la Sakhir (Bahrain), programat în acest weekend, au anunţat marţi Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi echipa sa, citate de AFP şi Reuters.

Hamilton "s-a trezit luni dimineaţă cu simptome uşoare şi a fost informat în acelaşi moment că unul dintre contacţii săi înaintea sosirii în Bahrain (săptămâna trecută - n.red) a fost testat pozitiv", anunță Mercedes într-un comunicat.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 12:34

Comunitatea românilor şi a originarilor din România din spaţiul german este una din cele mai ample (peste 700.000 de cetăţeni înregistraţi oficial la nivelul anului 2020), în timp ce estimările neoficiale menţionează peste un milion de cetăţeni, foarte mulţi cetăţenii etnici germani originari din România care s-au repatriat în Germania sau generaţiile succesive ale descendenţilor nefiind înregistrare în statisticile oficiale în virtutea faptului că nu mai deţin cetăţenia română.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:23

Minora de 15 ani din judeţul Mureş, a cărei răpire fusese sesizată luni, a fost găsită, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 11:11

În data 30.11.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 46.800 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 21.100 mijloace de transport (dintre care 11.100 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 25.300 persoane cu 9.800 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 21.500 persoane cu 11.300 mijloace de transport.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:54

Ambasada României la Ottawa are plăcerea să-i informeze pe cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în Canada cu privire la programul de manifestări dedicate celebrării Zilei Naţionale a României în 2020:

Iluminarea Cascadei Niagara în culorile drapelului României; spectacolul de lumini va avea loc în data de 1 decembrie, în intervalul orar 21.45-22.00 (ora locală, GMT-5), şi va putea fi urmărit online la adresa https://www.cliftonhill.com/niagara-falls/livecam;

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:41
Ţările de Jos

Parohia ortodoxă română "Sf. Grigorie Teologul" din Schiedam, Ţăările de Jos, a sărbătorit, la 29 noiembrie a.c., după Sfânta Liturghie şi prăznuirea Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, Ziua Naţională, prin oficierea de către Părintele Paroh Protopop Dr. Ioan Dură a slujbei de Te-Deum şi susţinerea unui moment de poezie şi muzică. De la data înfiinţării, în 1981, a parohiei "Sf. Grigorie Teologul", prima parohie ortodoxă română din spaţiul olandez, şi până în prezent, Părintele Ioan a săvârşit an de an Slujba Te-Deum-ului cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:28

Ambasada României în Italia vă invită marţi, 1 decembrie 2020, la ora 16.00 (ora Italiei) pe pagina instituţională de Facebook şi pe site pentru a sărbători împreună, printr-un eveniment online, Ziua Naţională a României.

Cu acest prilej, va fi prezentat mesajul ambasadorului României în Republica Italiană, Malta şi San Marino, George Bologan, precum şi mesajul ministrului italian al afacerilor europene, Vincenzo Amendola.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 10:02

Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba a deschis, luni, expoziţia de icoane pe sticlă "Şcoala de la Laz - rugăciunea din tradiţie", eveniment on-line organizat în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României. Lucrările expuse fac parte din colecţia ,,Maria Deac Poenariu", dar sunt şi lucrări realizate de Clasa de icoane pe sticlă ,,Şcoala de la Laz" a Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură "Augustin Bena" (CCAB).

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 09:40

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa în perioada 1-2 decembrie 2020 la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, care se va desfăşura în regim de video-conferinţă, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Reuniunea este una importantă pentru evaluarea stadiului punerii în aplicare a deciziilor aliate privind adaptarea NATO la evoluţiile de securitate, precum şi
pentru stabilirea unor direcţii de acţiune privind răspunsul la provocările strategice curente.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 09:27

Secretarul de stat Iulia Matei va participa marţi, 1 decembrie 2020, la reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, care se va desfăşura în format videoconferinţă.

O primă sesiune de lucru va include o prezentare de către Preşedinţia germană a Consiliului UE a stadiului pregătirilor pentru Conferinţa privind viitorul Europei, urmată de discuţii referitoare la viitorul Europei cu un grup de tineri europeni, membri ai "European Youth Parliament".

Cea de-a doua sesiune de lucru va aborda coordonarea, la nivel UE, în contextul pandemiei de COVID-19.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 09:15

Monica Cristina Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării, a participat luni, 30 noiembrie 2020, la reuniunea miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană. Pe agenda evenimentului a fost inclusă şi o dezbatere cu tema Configurarea Spaţiului european al educaţiei şi a viitorului cadru strategic pentru cooperare europeană în educaţie şi formare.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 09:03

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Greenpeace a organizat o Paradă Verde la Arcul de Triumf din Bucureşti, înlocuind tehnica militară cu unelte pentru apărarea planetei. Organizaţia de mediu transmite un mesaj de pace întregii Românii: "Moldova, Ardealul, Ţara Românească, unite pentru climă!"

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 08:48

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa, marţi, începând cu ora 11,00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată de Ziua Naţională a României, în Piaţa Arcul de Triumf. Potrivit MApN, pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:52

Conrad Mericoffer, actorul român care interpretează personajul principal din filmul CÂMP DE MACI/POPPY FIELD (r. Eugen Jebeleanu) a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în secțiunea oficială Retueyos la Festivalul Internațional de Film Gijón din Spania. De asemenea, și juriul Festivalului de Film de la Torino a decis să-l premieze pe Conrad Mericoffer cu Best Actor în cadrul ediției cu numărul 38 a evenimentului din Italia.

 

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:43

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) cere deschiderea restaurantelor și a piețelor și sancționarea guvernanților care au luat decizii menite să distrugă afacerile românilor.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:40

Deși 82% din români îi văd pe conaționalii lor plecați peste hotare ca o pierdere pentru țară, contribuția acestora la dezvoltarea economiei nu este percepută la adevărata ei valoare.

Astfel, 46% din români consideră că diaspora are o contribuție la economia locală mică sau foarte mică, 30% nu știu care e valoarea transferurilor către România, iar 43% subestimează valoarea reală a acestora, potrivit unei cercetări comandate de TransferGo și derulate la începutul lui 2020.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:29

Cu bucurie, Junii Sibiului spun La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! mâine, 1 Decembrie, graţie spectacolului - emisiune "Noi suntem români!", transmis între orele 14.30 - 16.30, de TVR1, şi filmului documentar "Port Valoare şi Splendoare", difuzat de la ora 16.30, tot de TVR1.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:21

Festivalul Naţional de Teatru a început cu Livada lui Strehler şi s-a încheiat cu Electra lui Vitez. S-a derulat între sentimentul unei acute pierderi (livada) şi cel al unor imense energii, apte să facă posibil drumul mai departe (Electra). Aşa cum l-am conceput, FNT 30 / FNT ALTFEL s-a constituit, pe de o parte, ca o declaraţie de dragoste făcută teatrului, iar pe de altă parte ca o demonstraţie a faptului că teatrul se poate folosi de criză, pentru a se reimpune şi a se reafirma.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 13:20

Un număr de 3.826 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 9.785 de teste la nivel naţional, a transmis luni Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Pe teritoriul României au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 353.188 de persoane au fost declarate vindecate.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 12:54

La 1 Decembrie, Institutul Cultural Român de la Varșovia va deschide în capitala poloneză expoziția în aer liber intitulată „Memoriile Cetății – Trei ani de intervenții artistice în cartierele Timișoarei”, realizată împreună cu Asociația Timișoara Capitală Europeană a Culturii.
 

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 12:43

Bibliotecarii de la Biblioteca Metropolitană București şi Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu din Chişinău marchează Ziua Naţională a României prin organizarea unui eveniment comun miercuri, 2 decembrie, de la ora 10:00.

Agenda evenimentului prevede activități online, bazate pe schimb de experienţă între cele două biblioteci. Aceasta va debuta cu mesajele de salut transmise de către Ramona Ioana Mezei, manager al Bibliotecii Metropolitane București și Mariana Harjevschi, director general al Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 12:31

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, va participa luni, 30 noiembrie, începând cu ora 18.00, la sediul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", la conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării pe piaţă a primului lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV.

Reprezentanţii mass-media care doresc să participe la eveniment vor fi aşteptaţi luni, 30 noiembrie, între orele 17.15 - 17.45, la sediul Institutului (Splaiul Independenţei nr. 103, sector 5).

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 12:21
  • Ziua României marchează începutul Săptămânii Generozității, pentru că anul acesta GivingTuesday are loc de marți până marți, în perioada 1 - 8 decembrie;
  • Echipa GivingTuesday România desfășoară în această perioadă „Comandă cu inima” - inițiativa în cadrul căreia românii pot face o donație prin simpla comandă a unor preparate speciale, pregătite de 4 chefi și food bloggeri;
Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 12:12

Mindfulness înseamnă conștientizarea moment cu moment a gândurilor, emoțiilor, senzațiilor corporale și a mediului înconjurător. În zilele noastre, oamenii pot da sfaturi despre practic orice și reușesc să pună în mișcare Mindfulness. Cu toate acestea, Mindfulness merită absolut o șansă din timpul nostru.

Subscribe to Comunicat de presa