Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 17:11

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul luni octombrie la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 16:48

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) propune garantarea în pondere de 100% a voucherelor oferite turiştilor ca alternativă la rambursare, aferente călătoriilor anulate în contextul pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Ministerul a prezentat, în şedinţa de Guvern de joi, 24 septembrie, în primă lectură, Ordonanţa de Urgenţă privind instituirea a două scheme de ajutor de stat, sub formă de garanţii şi sub formă de granturi, destinate sprijinirii operatorilor economici din turism.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 16:27

Informaţiile din arhiva electronică a caselor de pensii publice vor putea fi folosite pentru calcularea perioadelor de cotizare la sistemul public de pensii, în situaţia în care carnetele de muncă ale beneficiarilor sunt deteriorate sau pierdute, potrivit prevederilor unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 16:07

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării luni, de la ora 13.00, informează Administrația Prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis a decis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în data de 6 octombrie a.c., începând cu ora 13:00, pentru a analiza problematici care privesc apărarea țării și securitatea națională”, anunță Președinția.

Ultima ședință a CSAT a avut loc pe 27 mai, când s-a discutat, printre altele, noua Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024.

 

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 15:46

Două focare de COVID-19 au fost declarate în județul Galați după ce zeci de persoane care lucrează într-o fabrică de confecții și la Primărie s-au îmbolnăvit.

Potrivit autorităților locale, cele mai multe cazuri au apărut la o fabrică din localitatea Vânători situată în vecinătatea orașului Galați. Aici, 21 de persoane s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 și au ajuns la spital.

La Primăria Galați au fost confirmate patru infectări, toate ale unor angajați care au călătorit cu un microbuz în interes de serviciu.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 15:26

Alegătorii care se vor prezenta la urne în 27 septembrie și vor avea febră de peste 37,3 de grade vor vota într-o cabină specială, a precizat miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță că dacă un alegător se prezintă la triajul observațional și epidemiologic la secția de votare și are o temperatură de peste 37,3 grade va avea prioritate și va merge direct către o cabină de vot dedicată.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 15:06

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o avertizare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de atenţie, valabilă până duminică dimineaţa în bazine hidrografice din 14 judeţe.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 14:43

Votul la alegerile locale va fi valabil şi în cazul în care ştampila aplicată pe buletinul de vot a depăşit limitele patrulaterului, dar opţiunea alegătorului este evidentă, dar şi dacă ştampila este în interiorul patrulaterului, iar alte ştampile în afară, a decis, vineri, Biroul Electoral Central.

De asemenea, votul va fi valabil şi dacă ştampila cu menţiunea ''Votat'' a fost aplicată în interiorul unui patrulater, dar sunt înscrise mai multe menţiuni pe buletinul de vot.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 14:23

Votul de duminică va fi unul cu totul special. În pandemie, prezenţa la urne va fi după reguli stricte, pe care toată lumea va fi obligată să le respecte.

În secțiile de votare vor putea fi maximum 5 alegători.

Accesul in secția de votare se face doar cu mască. La intrare ni se va lua temperatura, după care ne vom dezinfecta. Vom merge în zona în care se află tabletele de identificare, acolo vom plasa singuri cartea de identitate în suportul tabletei.

Ne vom da pentru câteva secunde masca jos pentru identificare, apoi are loc procedura de votare propriu zisă.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:58

"Autobahn" sau despre cum trecem unii pe lângă alţii
Premiera astăzi şi mâine la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:48

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), introduce de luni, 28 septembrie, sistemul de semnare a documentelor în browser, ca o nouă măsură de continuare a procesului de digitalizare şi optimizare a activităţii instituţiei.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:46

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, modificarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:41

Cupa interuniversitară la pescuit sportiv UMFCD-UPB-APS

Inginerii UPB au câştigat Marele Premiu, iar Marea Captură a revenit medicilor UMFCD

Prima ediţie a concursului de pescuit sportiv - Universiada Pescarului - C&R , ce a reunit cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi ale Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi-a desemnat ieri câştigătorii.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:29

Programul România-Republica Moldova 2014-2020: contracte în valoare de 2,8 milioane de euro semnate de MLPDA, în ultima săptămână

În cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, au fost semnate, în ultima săptămână, contracte de tip SOFT, în valoare de 2,8 milioane de euro, care vor fi derulate de beneficiari din România, împreună cu parteneri din Republica Moldova.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:21

În aceste vremuri dificile, cu eforturi susținute, artistul Damian Drăghici își respectă promisiune afață de admiratorii sale și revine pe scenă în concertul aniversării vârstei de 50 de ani, promis inițial a se desfășura  la Sala Palatului, în prima parte a acestui  an.  Ca urmare a situației provocate de pandemia COVID-19, protagoniștii evenimentului au decis ca evenimentul să fie mutat în spațiu deschis, la Arenele Romane și să se desfășoare timp de trei zile, pentru a fi respectate toate regulile privind distanțarea și siguranța publicului.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:15

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.
 

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:11

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat, vineri, că, în numai o săptămână, peste 5000 de locuitori ai oraşului au semnat pentru susţinerea referendumului de reducere a preţului apei.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:01

În data de 25 septembrie, de Ziua Mondială a Acțiunii Climatice, tinerii din România au protestat în fața Ministerului Mediului și le-au reamintit factorilor decizionali de acolo că nu au dreptul să ignore drama generației care va experimenta cel mai puternic efectele schimbărilor climatice.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 13:00

                                                                                                                                  

 

BULETIN DE PRESĂ 

25 septembrie 2020, ora 13.00

          

 Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 119.683 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

96.158 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:54

Ministerul Educației și Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Prin urmare, joi, 24 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:43

Potrivit Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografică producătoare de etichete autoadezive și ambalaje flexibile din România, printre tendințele cu cea mai mare creștere în ultimul an se află cererile pentru etichetele și ambalajele realizate din materiale prietenoase cu mediul, dar și cele pentru produsele artizanale.

 

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:35

Cultura organizațională, accesul la cele mai noi tehnologii medicale și echilibrul între viața personală și cea profesională sunt principalii factori care influențează alegerea locului de muncă în rândul tinerilor medici români, conform raportului Future Health Index 2020 publicat de Philips. Cea de-a cincea ediție a studiului global propune în premieră un profil al medicilor români din noua generație, realizat din perspectiva a trei aspecte-cheie ale vieții lor profesionale: nivelul de pregătire, accesul la tehnologie de vârf și calitatea mediului de lucru.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:28

Pandemia de COVID-19 a modificat substanțial preferințele românilor în materie de locuințe. Astfel, locuințele mai spațioase sunt din ce în ce mai căutate, iar proximitatea spațiilor verzi și a naturii, a locurilor de joacă sau a unor co-workings spaces devin criterii de bază în alegerea unui nou apartament. Toate aceste detalii au fost luate în calcul de dezvoltatorul noului cartier AQUA CITY, un proiect imobiliar fără precedent pe piața din România: primul cartier din România cu apă de izvor la robinet, cu un PH de 8,5.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:21

În data de 17 septembrie a.c., Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a dat câștig de cauză Hidroelectrica în procesul cu ANRE având ca obiect restricțiile impuse de reglementator cu privire la exporturile de energie electrică, în cauza C-648/18 (Trimitere preliminară – Piața internă a energiei electrice – Libera circulație a mărfurilor – Articolul 35 TFUE – Restricții cantitative la export – Măsuri cu efect echivalent – Măsură națională care impune producătorilor de energie electrică să oferteze întreaga cantitate de energie electrică disponibilă exclusiv pe o piață concurențială centrali

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:12

EA SPORTS FIFA dezvăluie că jucătorii din întreaga lume vor putea avea acces la noi celebrități și la vestimentații noi în modul de joc FIFA 21 VOLTA FOOTBALL, incluzând noi opțiuni de personaje din lumile convergente fotbalului, muzicii și modei.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 12:07
Opinie de Vladimir Aninoiu, Director Tehnologie în cadrul practicii de Consultanță a Deloitte România

Criza sanitară generată de pandemia de COVID-19 a impulsionat companiile să caute noi soluții pentru a răspunde contextului incert. Pentru multe businessuri, transformarea digitală poate fi o astfel de soluție, capabilă să contribuie la relansarea activității și la favorizarea unei creșteri durabile.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 11:58

Takeda va extinde parteneriatul său actual cu MedUniverse pentru a acoperi toate cele 14 țări din Europa de Est în care Takeda desfășoară operațiuni.

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 11:57

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 septembrie a.c., următoarele decrete:

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 11:54

Deși trăim vremuri incerte și suntem condiționați în traiul de zi cu zi de o criză a sănătății, implicarea în a construi viitorul mai bun al planetei noastre nu trebuie să se oprească.

 

Cea de-a treia ediție a bienalei timișorene de arhitectură, Beta 2020, începe în acest weekend la Timișoara și invită publicul să asimileze și să înțeleagă ce înseamnă responsabilizare urbană, prin propuneri alternative de construire a unor orașe mai bune - Working for a beta city. Împreună.

 

Vineri, 25 Septembrie, 2020 - 11:50

Agenția Națională de Administrare Fiscală reamintește că termenul limită de depunere a notificării, prin care se manifestă intenția de a beneficia de măsura de restructurare a obligațiilor bugetare restante, este data de 30 septembrie 2020. Se încadrează la această facilitate toți contribuabilii care înregistrează obligații bugetare restante la data de 31.07.2020 și care doresc să își restructureze aceste obligații bugetare potrivit prevederilor Cap.I din Ordonanța Guvernului nr.

Subscribe to Comunicat de presa