Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 20:00

Procurorii verifică o serie de nereguli la un centru de carantină din Craiova unde o femeie a fost confirmată cu Covid-19.

Unii angajați ar fi permis ieșirea mai multor persoane din carantină pentru a o însoți pe femeia bolnavă.

Nemulțumirile au început la centrul din Craiova încă de săptămâna trecută, când cei cazați aici au acuzat faptul ca sunt ținuți laolaltă și nu sunt testați.

Unele persoane susţin chiar că nimeni nu le-a spus că trebuie să stea izolaţi în camere iar aceasta este o măsură care trebuie respectată cu stricteţe.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 19:42

Industria națională de apărare s-a reprofilat pentru a crea produse necesare prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19. Pro-Optica și IOR au creat un parteneriat pentru dezvoltarea și fabricarea unui scaner termic, care permite scanarea precisă și rapidă pe fluxuri de acces persoane și alarmarea în cazul temperaturilor corpului care depășesc limita febrei, anunță Ministerul Economiei într-un comunicat.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 19:21

Un număr de 994.407 contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă (16 martie), până în prezent, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii date publicităţii marţi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Dintre cele 994.407 contracte individuale de muncă anunţate de MMPS ca fiind suspendate până marţi, 302.288 erau din industria prelucrătoare, 191.837 erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 118.874 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 19:00

Cursurile se vor relua după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii şi cadrele didactice să fie în siguranţă, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Ea a adăugat că data exactă la care se vor reluarea cursurile se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, precum şi de măsurile comunicate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:41

România a cerut aprobarea Comisiei Europene pentru două scheme temporare de ajutor de stat: garanții de stat pentru credite acordate în vederea realizării de investiții / linii de credit pentru capital de lucru, respectiv granturi directe pentru acoperirea dobânzilor și comisioanelor generate de aceste credite.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:19

Tot mai mulți membri ai personalului medical se infectează la muncă! În acest moment, cel puțin 50 de cadre medicale de la Spitalul Victor Babeș din Capitală au ieșit pozitiv la COVID-19. O situație asemănătoare se înregistrează și la Spitalul Universitar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Matei Balș din Capitală, la acest spital sunt 39 de cadre medicale depistate pozitiv cu COVID-19.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 18:00

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 17:39

Strasbourg, 07 aprilie 2020 - "În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, guvernelor li se reamintește necesitatea îmbunătățirii condițiilor de viață ale multor romi săraci și marginalizați din Europa și intensificarea măsurilor de combatere a discriminării cu care se confruntă", a declarat astăzi Dunja Mijatović, comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei înainte de Ziua Internațională a Romilor.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 17:38

Anul acesta nu putem merge la biserică, de Înviere, să luăm Lumină, în urma instituirii stării de urgență de pe teritoriul României din cauza pandemiei de COVID-19. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a explicat pentru credincioși cum vor fi săvârșite slujbele în această perioadă.

Pe durata stării de urgență slujbele, inclusiv cele de Florii şi de Înviere, vor fi săvârşite în biserici fără participarea credincioşilor, dar vor putea fi urmărite la televizor sau online.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 17:18

631 de cetăţeni români aflaţi în străinătate au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Italia, acolo unde sunt 400 de români pentru care a fost confirmată îmbolnăvirea cu COVID-19.

„Până în prezent, 631 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 400 în Italia, 193 în Spania, 15 în Franța, 8 în Germania, 6 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 17:00

Spitalul Militar "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, închis la sfârşitul lunii martie după ce 43 de persoane au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, şi-a reluat parţial activitatea, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Momentan sunt funcţionale câteva compartimente, dar în funcţie de rezultatele testelor, spitalul ar putea reveni la activitatea normală spre finele săptămânii.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 16:43

Treisprezece noi decese din cauza coronavirusului au fost anunțate marți după-amiază. Bilanțul urcă astfel în România la 197. Opt dintre pacienți erau internați la Spitalul Județean din Arad, iar alți patru erau spitalizați la Suceava. Majoritatea celor spitalizați la Arad au murit în perioada 28-31 martie, iar autoritățile susțin că "pentru a elucida situația infecției din județul Arad și a raportărilor întârziate" la fața locului a fost trimisă o echipă de medici de la Timișoara.

Bilanțul zilei de marți a ajuns la 21 de persoane decedate din cauza COVID-19.

Deces 185

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 16:23

După multe ezitări, autoritățile au recunoscut că, în județul Argeș, se impun măsuri stricte. În consecință au fost închise drumuri, poliția și jandarmii fac verificări suplimentare în trafic.  

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 16:06

Simulările pentru clasa a II-a, a IV-a și a VI-a se anulează în acest an școlar, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie, într-o declarație privind măsurile pentru anul școlar în curs.

La fel se întâmplă și cu olimpiadele și concursurile școlare, care nu vor mai avea loc în acest an, în condițiile stării de urgență. Sesiunea specială de Bacalaureat, organizată de obicei în luna mai pentru olimpici, se anulează.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:45

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, marţi, la ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România, context în care a afirmat că după ce criza creată de coronavirus va fi depăşită, cei responsabili trebuie să regândească sistemul de sănătate românesc.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:41
Asociația cuprinde 27 de membri, lideri de piață în mai multe ramuri ale economiei naționale, cu o cifră de afaceri de circa 2,5 mld Euro pe an și 18.000 de angajați.

Asociația Family Business Network România, una dintre cele mai importante organizații a antreprenorilor români care dețin și dezvoltă mari afaceri de familie, susține Apelul pentru salvarea economiei, adresat de mediul economic privat românesc autorităților statului și clasei politice românești. Family Business Network România s-a alăturat altor 10 organizații și asociații patronale și profesionale din România, care au semnat Apelul pentru salvarea economiei, un document ce conține propuneri de măsuri economice pe care statul român trebuie să le ia în perioada imediat următoare.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:29
Organizații și manageri din economie solicită măsuri urgente din partea guvernanților

Îngrijorarea și neliniștea au pus stăpânire pe liderii din economie care simt că fiecare zi care trece fără a se lua măsuri corespunzătoare pune în pericol viitoru și stabilitatea țării. Ei adresează factorilorv responsabili un apel în ton cu starea țării: urgența!

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:23

În această perioadă marcată de pandemia cu noul coronavirus (COVID -19), preoţii şi credincioşii din Protopopiatul Luduş unesc rugăciunea cu fapta bună, venind în ajutorul persoanelor aflate în izolare la domiciliu şi fără posibilităţi materiale, precum şi a celor de peste 65 de ani, afectate de situaţia socială existentă. Până în prezent, un număr de 245 de persoane din 15 parohii din Protopopiatului Luduş, judeţul Mureş, aflate în dificultate, beneficiază zilnic de o masă caldă, precum şi de pachete cu alimente, valoarea totală a acestora fiind de 21.250 lei săptămânal.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:22

Reluarea cursurilor în școli va avea loc după încetarea stării de urgență, iar probele scrise la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 ar putea fi organizate în luna iulie. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că programa pentru examenele naționale nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:10

Ministerul Educației și Cercetării a agreat cu partenerii educaționali - reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și cei ai Consiliului Național al Rectorilor, măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor și a finalizării cu succes a anului școlar și universitar 2019-2020.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 15:00

Astăzi, de Ziua Mondială a Sănătăţii, Antibiotice Iaşi vine cu o veste bună - până la sfârşitul lunii aprilie va livra către farmaciile şi spitalele din România, Paracetamol şi Novocalmin (metamizol sodic).

Decizia de a relua producţia pentru aceste medicamente a fost luată, pe lângă alte măsuri asumate de companie, pentru a susţine sistemul de sănătate românesc, greu încercat în această perioadă.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 14:43

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat marţi, 7 aprilie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, la Ceremonia de semnare a Acordului de Colaborare Bienală între Organizaţia Mondială a Sănătăţii - Biroul Regional pentru Europa şi Ministerul Sănătăţii din România. Evenimentul s-a desfăşurat prin videoconferinţă, la Palatul Cotroceni. Semnarea acestui acord, pentru perioada 2020-2021, întăreşte colaborarea dintre ţara noastră şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Ziua Mondială a Sănătăţii din acest an este dedicată marcării activităţii asistentelor medicale şi a moaşelor.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 14:33

Deces 183

Bărbat, 69 ani din jud. Suceava. Transferat în Spitalul de BI Iași-ATI cu diagnosticul de Infecție SARS-COV 2 formă severă, complicație, în data de 25.03.2020. Recoltat pentru COVID-19 in 21.03.2020. Rezultat pozitiv pe data de 24.03.2020. Decedat pe data de 7.04.2020. Comorbidități: Diabet zaharat tip II, Anemie mixta.

Deces 184

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 14:14

Poliţiştii au aplicat luni peste 6.500 de amenzi pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie şi au întocmit 11 dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor.

''În ultimele 24 de ore, 893 de autovehicule (cu 3.002 persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră. Au fost verificate 56.971 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acţiunile au avut ca rezultate întocmirea a 11 dosare penale la art. 352 Cod penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor", informează marţi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 14:00
ora 24.00

FNGCIMM a fost mandatat de catre MFP sa incheie conventii de garantare cu finantatorii, in scopul acordarii unor facilitati de garantare pentru dobanzile esalonate pentru creditele ipotecare acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare persoanelor fizice, ale caror venituri au fost afectate direct sau indirect de situatia grava generata de pandemia COVID-19, conform normelor de aplicare OUG nr.37/2020.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:58

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă a Municipiului Bucureşti informează persoanele care beneficiază de indemnizaţia de şomaj

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:54
Organizată de Artmark, 28-29 aprilie 2020, ora 19:00, sub egida Hanul cu Tei

O galerie transilvăneană își închide porțile, dar nu înainte de a scoate la vânzare un stoc de 500 de tablouri de artă românească clasică și contemporană. Sub egida Hanul cu Tei 1833, A10 by Artmark asigură licitației suportul logistic, organizând vânzarea prin licitație online a stocului reputatei galerii transilvănene de artă, folosind un preț unitar de pornire de doar 100 de euro per tablou.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:51

Prin rechizitoriul din data de 03.04.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor M.I., M.F., M.I., F.L., M.C.M., B.R.G., B.A., O.D.I., G.C., D.C., V.A.I., B.I., P.M., P.E. şi C.T.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, în formă continuată, trafic de minori şi proxenetism.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:40

Frigotehnica, liderul național în industria frigului comercial și industrial, continuă să își consolideze poziția pe piața din România și nu doar. Companie deținută de ROCA Investments, Frigotehnica își propune ca în 2020 să susțină tendința crescătoare a ultimilor ani și mizează în strategia sa de dezvoltare pe directa legătură dintre industria frigului și cea alimentară, domeniu care se păstrează stabil și profitabil chiar și în contextul pandemiei COVID-19.

Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 13:30
Personalului medical a fost selectat pe bază de voluntariat

O echipă de medici și asistenți medicali români va lucra la Milano, împreună cu personal medical italian, pentru combaterea epidemiei COVID-19.

Misiunea personalului medical, selectat pe bază de voluntariat, se desfășoară sub egida Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, pentru o perioadă de 14 zile.

Premierul Ludovic Orban a participat astăzi la îmbarcarea celor patru membri ai echipei, care au decolat din București, ceilalți zece membri ai misiunii îmbarcându-se la Timișoara, unde aeronava a făcut escală.

Subscribe to Comunicat de presa