Sâmbătă, 15 Decembrie, 2018 - 12:08
Isărescu va da explicații în Senat, după ce a recunoscut acest lucru

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, după ce Banca Națională a recunoscut faptul că opt bănci străine care operează în România au acționat concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 12:00
Prin câștigarea litigiilor de fond funciar

Aproape 30 de mii de hectare de fond forestiere au fost menținute în proprietatea statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, urmare a litigiilor de fond funciar câștigate de juriștii și personalul tehnic din cadrul Romsilva în acest an - a precizat directorul general Gheorghe Mihăilescu într-o conferință de presă.

Joi, 13 Decembrie, 2018 - 18:35
„Anul agricol 2017-2018 a dat dimensiunea efortului și a inteligenței umane”

Cu respectul cuvenit vreau să îi salut pe făuritorii de hrană ai țării românești. Cei care sunt aici prezenți, prin exemplele de frunte, dar care sunt afară, în câmpul de luptă cu condițiile naturale, acolo unde se plămădește producția zi de zi. Tuturor, această emblemă a recunoștinței și acest salut al împlinirii.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 11:00
Alocuțiunea președintelui ANPA, Nicolae Dimulescu

 I00 ANI DE PESCARIE ROMÂNEASCĂ

 

Stimate domnule ministru,

Stimaţi invitaţi,

Doamnelor şi domnilor,

Dragi colegi,

 

Este o mare bucurie pentru mine să fim împreună astăzi, la  Constanţa, pe ţărmul Mării Negre, pentru a omagia cu această ocazie munca şi sacrificiul multor pescari, piscicultori, procesatori, tehnicieni, ingineri, cercetători şi profesori universitari  care şi-au dedicat viaţa şi activitatea pescăriei româneşti.

Sâmbătă, 8 Decembrie, 2018 - 16:58
N-au locuri nici pentru ei...

Dan Barna a anunțat, sâmbătă, că discuțiile între USR și MRÎ, fondată de Dacian Cioloș pentru o posibilă candidatură pe liste comune la europarlamentare, vor fi finalizate până la sfârșitul lunii ianuarie, precizând că nu se pune probleme ca fostul premier să candideze pe listele USR.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 10:38

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ocazia zilei de Sfântul Nicolae

Îl sărbătorim astăzi pe Sfântul Ierarh Nicolae, simbol al dărniciei și smereniei. Doresc tuturor românilor ca această zi a generozității și a darurilor către cei dragi să le aducă sănătate, bucurie și împliniri! La mulți ani, tuturor celor care își sărbătoresc ziua onomastică!
 

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 20:54
„Eu nu sunt de acord că se continue în acest circ care vrea să pară că duce la o performanță”

Președintele Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 5 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

 

 Klaus Iohannis: Bună seara!

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 12:45

Mesajul Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarului:

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 11:35
Producţia de cereale de anul acesta depăşeşte 30 de milioane de tone

"Producţia de cereale de anul acesta depăşeşte 30 de milioane de tone. La floarea soarelui am realizat peste 3,35 milioane de tone şi suntem pe primul loc în Uniunea Europeană (UE), fiind cea mai mare producţie de până acum. La porumb mai avem de recoltat 0,5% din suprafaţă în judeţele din centrul tării, dar până în prezent am depăşit 18 milioane de tone. Şi la porumb suntem pe primul loc în UE", a  declarat ministrul Petre Daea pentru AMOS News. Suprafaţa însămânţată anul acesta cu porumb a fost 2,415 milioane hectare iar la floarea soarelui de 1,01 milioane hectare.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 10:29

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități

”3 decembrie este ziua în care celebrăm, la nivel mondial, persoanele cu dizabilități, oameni curajoși și determinați, cărora le datorăm respect pentru rolul lor important în comunitate și pentru că zi de zi ne arată că orice obstacol poate fi înlăturat.

Înțelegerea profundă a nevoilor speciale pe care le au, asigurarea unei vieți demne, independente, prin garantarea șanselor egale la educație, sănătate și muncă, reprezintă dovada unei societăți unite și incluzive.

Sâmbătă, 1 Decembrie, 2018 - 09:53
Mesaj adresat utilizatorilor facebook

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu bătaie lungă, cu prilejul Zilei Naționale a României.

Vineri, 30 Noiembrie, 2018 - 11:16

Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu ocazia sărbătoririi zilei Sfântului Apostol Andrei:

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 23:34
„Mie nu poate PSD să-mi dea niciun ultimatum”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 29 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, urmată de o.sesiune de întrebări și răspunsuri:

Jurnalist: Am asistat la prima ceremonie de promulgare a unei legi. De ce ați considerat că este necesar acest lucru? Credeți că o să avem o autostradă dacă există și legea?

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 16:56
Pentru redobândirea demnităţii naţionale

Academia Română cere instituţiilor statului, într-un mesaj transmis cu ocazia Centenarului, să aibă un dialog lucid şi sincer pentru buna funcţionare a societăţii româneşti.

În mesajul transmis joi, membrii forului atrag atenţia asupra importanţei preluării preşedinţiei Consiliului European, care „presupune un efort naţional fără precedent în cadrul Uniunii Europene pentru următoarele şase luni”, şi, în acest context, unirea românilor de la 1918 trebuie să devină un reper pentru contemporani.

Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 - 20:35

Dragi români,

Acum exact 100 de ani se înfăptuia Unirea Bucovinei cu România. Urmându-i declarației Sfatului Țării de la Chișinău din 27 Martie 1918, prin care se proclama Unirea Basarabiei cu România, Moțiunea adoptată de Congresul Național al Bucovinei făcea al doilea pas pe calea realizării Marii Uniri, care avea să se împlinească la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918.

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 22:01
„Eu sunt într-un termen foarte rezonabil de răspuns. Curtea Constituțională practic nu are ce să spună aici”

Declarații de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității românești din Franța:

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună seara! Bine ați venit aici, la această sărbătoare, la ambasada noastră din Paris. Abia aștept să deschidem mâine, împreună cu Președintele Macron, Sezonul româno-francez, un sezon cultural pentru care s-a lucrat mult și bine.

Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 17:55

PSD nu inițiază niciun demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, a declarat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea. 

„Nu este luat în calcul niciun demers de suspendare a președintelui. Dacă vreți să-l suspendați dumneavoastră, PSD nu va lua în calcul niciun demers. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare”, a spus Dragnea. 

El l-a criticat însă pe președintele Klaus Iohannis pentru amânarea numirilor în cazul remanierii guvernamentale.

 

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 15:17
„Noi colaborăm pentru președinție!”

 

Klaus Iohannis a declarat duminica, la Bruxelles, ca desi are mai multe divergente cu Guvernul, pregatirile pentru preluarea Presedintiei Consiliului UE de catre Romania nu se numara printre ele, precizand ca nu are intentia sa exporte pe plan extern neintelegerile interne.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:52

Catedrala Mânturii Neamului, a cărei construcție nu este finalizată și pentru care s-au cheltuit până acum cel puțin 110 milioane de euro, a fost sfințită. Mii de oameni au asistat la eveniment, urmărind slujba pe ecrane montate afară. La finalul slujbei de sfințire, Patriarhul Daniel le-a mulțumit celor care au contribuit financiar pentru ridicarea edificului și celor care vor contribui în continuare, el spunând că, așa cum se vede, lucrările nu sunt gata.

Duminică, 25 Noiembrie, 2018 - 12:13
Acordul pentru Brexit

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut duminică, 25 noiembrie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: „Bună dimineața!

Astăzi avem o singură temă pe ordinea de zi, este discuția asupra proiectului de Acord de retragere, acordul Brexit.

Sâmbătă, 24 Noiembrie, 2018 - 15:55
Recordul lui Dinescu: 15.000 euro în 10 luni

Invitații lui Ionuț Cristache în România 9 au fost plătiți de TVR cu sume consistente, scrie duputatul Iulian Bulai pe Facebook. Mai exact: aproape 50.000 de euro plătiți invitaților emisiunii în perioada ianuarie-octombrie 2018.

Paginademedia.ro a solicitat și o poziție, după ce deputatul USR, Iulian Bulai, membru al comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a venit tot ieri, cu o listă de plăți efectuate de TVR pentru mai mulți invitați ai emisiunii România 9.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 18:40

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a dat de înțeles vineri, la Guvern, că salariul minim nu va mai crește de la 1 decembrie, așa cum anunțase prim-ministrul Viorica Dăncilă, majorarea urmând să se realizeze, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 13:33
Declaraţie de presă Nicuşor Dan

Primarul Gabriela Firea se grăbeşte să facă nişte cumpărături imobiliare la sfârşit de an, dacă tot nu a făcut investiţii pentru oraş.

Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General de astăzi a fost introdus, pe ultima sută de metri, un proiect de Hotărâre care prevede achiziţia a 177 de apartamente destinate medicilor şi personalului din spitale. 

Pentru această achiziţie sunt alocate circa 20 de milioane de euro din bani publici, preţul pe metrul pătrat construit fiind între 1000euro/mp şi 1400 euro/mp. 

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 16:48

Lipsa forței de muncă, o creștere nesustenabilă a economiei și o serie de politici incoerente vor ține România departe de aderarea la euro, cel puțin încă 6 ani.  Asta spune guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, îngrijorat de direcția în care se îndreaptă economia țării noastre.

Economia fragila și lipsa unei strategii clare de dezvoltare țin în continuare departe România de alte state membre ale Uniunii Europene, crede guvernatorul BNR.

Miercuri, 21 Noiembrie, 2018 - 13:40

Somăm public PSD să se delimiteze ferm de declaraţiile lui Ilan Laufer şi să respingă categoric acuzaţiile acestuia la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis

Acuzaţiile stupefiante ale manechinului PSD propus de Liviu Dragnea pentru preluarea ministerului Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer la adresa Preşedintelui României, Klaus Iohannis sunt de o gravitate fără precedent şi trebuie sancţionate public imediat.

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 13:23
...fără Olguța Vasilescu și Ilan Laufer!

Președintel Iohannis nu renunță la „contrele” sale împotriva Guvernului. După parerea sa, această remaniere e o soluție slabă - adevărata soluție ar fi fost înlocuirea completă a unui guvern „care a creat multe probleme României”.Este, până la urmă, de acord cu remanierea, dar condiționat:

- „Ne aflăm în fața unei provocări grele. Este nevoie de miniștri care să performeze!

- Mai avem foarte puțin timp!”

Luni, 19 Noiembrie, 2018 - 16:38

Ministrul Justitiei a precizat, luni, in sedinta CSM, ca nu va respecta recomandarea MCV de a suspenda procedurile de numire si revocare a sefilor de parchete. Precizarea a fost făcuta ca urmarea a unei intrebari a unuia dintre procurorii din Sectia de specialitate a CSM.

Redam dialogul dintre cei doi:

Membru CSM: Săptămâna trecută a apărut raportul MCV. Una dintre recomandări e suspendarea procedurilor de revocare a procurorilor de rang înalt. Cum vă raportați la aceste raportări, cum ar trebui să ne raportăm noi la aceste recomandări?

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 20:03
Rezoluția PE și MCV

Europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a declarat, sâmbătă, la Poiana Brașov, că rezoluția adoptată în Parlamentul European, precum și raportul MCV sunt „documente superficiale”, fiind de părere că prezentările sunt „nu doar părtinitoare, ci chiar fundamental greșite”.

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 12:44
8.500 de absolvenţi de Medicină susţin, duminică, concursul de intrare în rezidenţiat

Aproape 8.500 de absolvenţi de Medicină vor susţine, duminică, concursul de intrare în rezidenţiat, în şase centre universitare, potrivit Ministerului Sănătăţii. Tinerii medici s-au înscris pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie.

Anul acesta, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare de la 4.000 la 5.415.

Sâmbătă, 17 Noiembrie, 2018 - 10:08
El a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini

Premierul ungar Viktor Orban a apreciat votul europarlamentarilor români din ALDE împotriva rezoluţiei Sargentini care condamna Ungaria, iar ca urmare europarlamentarii unguri au votat la rândul lor împotriva rezoluţiei critice a Parlamentului European privind România, relatează agenţia ungară MTI.

Subscribe to Declaratie