Duminică, 12 Iulie, 2020 - 11:15
În acest moment principala provocare o reprezintă supraaglomerarea spitalelor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, Raed Arafat, a atras atenția, sâmbătă, la TVR, că situația riscă să se înrăutățească în România, după ce sâmbătă au fost raportate 698 de noi cazuri și 24 de decese provocate de COVID-19. „Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă”, a declarat Raed Arafat.

Duminică, 12 Iulie, 2020 - 05:10

Autorităţile elene discută posibilitatea introducerii obligativităţii prezentării unui test COVID-19 negativ şi pentru turiştii care vin în Grecia cu chartere, a declarat sâmbătă Manolis Kallionakis, membru în Consiliul regional al Cretei.

"Sunt discuţii la nivel guvernamental în sensul de a introduce şi pe aeroport regula asta, să vină cu testul făcut", a menţionat el, într-o întâlnire cu jurnalişti români.

Kallionakis a admis că turiştii ar putea fi descurajaţi de această cerinţă, mai ales că testul presupune şi un cost suplimentar pentru aceştia.

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 20:22
Guvernul nu vrea restricții, dar le va introduce daca numărul infectărilor va continua să crească

Premierul Ludovic Orban a apreciat miercuri seara, intr-o declaratie de presa la Palatul Victoria, prilejuita de inregistrarea celui mai mare numar de noi infectari zilnice in Romania, de la debutul epidemiei de coronavirus, ca Executivul nu vrea sa introducă iar restrictii, dar va lua „orice măsură” dacă situația o impune.

Luni, 6 Iulie, 2020 - 16:05

Guvernul a adoptat legea privind carantina și izolarea. Legea nu se referă doar la coronavirus, ci la iniţierea unor măsuri igienico-sanitare pentru situaţii deosebite de risc epidemiologic sau biologic. Proiectul de lege vine după decizia CCR privind carantinarea şi izolarea persoanelor contaminate cu noul coronavirus. Legea va ajunge în regim de urgență în Parlament. Există și o noțiune nouă, de "carantinare a bagajelor", care nu se referă doar la COVID 19, iar amenzile rămân în vigoare.

Duminică, 5 Iulie, 2020 - 11:00
Ar putea antrena o contractie a lanturilor de aprovizionare cu circa 35% si o crestere a robotizarii in industrie cu 70%-75%

Criza economica generata de pandemia COVID-19 va schimba profund economia mondiala, catre mai multa ecologie, digitalizare si de asemenea prin transformarea modului de lucru, Europa situandu-se in cadrul acestei evolutii intr-o "pozitie excelenta", a apreciat sambata presedinta Bancii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit AFP.

Sâmbătă, 4 Iulie, 2020 - 18:42
„Rugamintea mea catre cetateni este sa nu tina cont de deciziile Curtii Constitutionale”

Ludovic Orban a criticat decizia Curtii Constitutionale a Romaniei privind neconstitutionalitatea unor masuri impotriva pandemiei de coronavirus, prevazute in timpul starii de alerta. Premierul a declarat, in cadrul unui interviu televizat, ca le recomanda cetatenilor sa nu tina cont de decizia CCR, ci sa actioneze responsabil.

Sâmbătă, 4 Iulie, 2020 - 18:35
Fostul șef al SPP a fost urmărit șase ani fără să i se comunice ceva

„Astazi... am aflat ca am fost urmarit penal 6 ani de zile, fara sa mi se comunice acest aspect...Mi s-au incalcat toate drepturile procesuale, nu am fost informat ca am un asemenea dosar, nu am fost citat sa dau declaratie in dosarul penal respectiv, ca urmare, nu mi -am ales un avocat sa ma apere si sa participe la audierea martorilor, nu am fost anuntat despre aceste audieri! Dupa 6 ani, pe 03.07.2020, am primit un plic de la DNA, plic in care mi se trimitea Ordonanta de clasare a cauzei, referitoare la patru capete de acuzare.

Sâmbătă, 4 Iulie, 2020 - 18:29
„Greselile care se fac pe plan legislativ ni se pun noua in cârcă”

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, reactioneaza la declaratia premierului Ludovic Orban, care a indemnat cetatenii sa nu respecte decizia Curtii privind carantina si izolarea la domiciliu.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 03:33
Dar, orice nerespectare a legislaţiei este sancţionată

Premierul Ludovic Orban a declarat joi că în măsura în care se ajunge la o înţelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, Guvernul are disponibilitatea de a permite deschiderea restaurantelor.

El a adăugat că autorităţile statului nu pot controla tot, că au nevoie de sprijin şi din partea patronilor de terase sau de magazine pentru ca regulile să fie respectate şi pentru ca virusul să nu se răspândească.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 14:37
Orban: Rămânem concentrați și mobilizați! Rămân și restaurantele închise!

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că evoluţia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus a determinat amânarea altor măsuri de relaxare, anunţând că va susţine în Guvern propunerea formulată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Sâmbătă, 27 Iunie, 2020 - 17:05

Potrivit președintelui Statelor Unite, democrații americani sunt „mult mai nechibzuiți și, de fapt, sunt cam nebuni”.

Președintele SUA, Donald Trump, i-a numit joi pe democrații americani „țara" care este cel mai dificil de abordat”, în comparație cu Rusia, China și Coreea de Nord.

Vorbind în Wisconsin, el a semnalat că un prieten de-al său l-a întrebat odată: "Cu ce țară este cea mai dificilă abordarea? China? Poate, Rusia? Sau, poate, Coreea de Nord?" "Nu, am spus, "țara" cu care este cel mai dificil să mă ocup sunt democrații americani", a spus liderul american.

Sâmbătă, 27 Iunie, 2020 - 00:00

Dragă Radu,
Azi, în ziua Sfântului Ioan de Vară, poate fi vremea potrivită să-și încheie mandatele cei nechemați la truda înălţării templelor virtuţii şi cei neputincioși în a-și îngroapa în temniţe viciile.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 12:41

1 iulie ar putea fi data la care românii scapă total de restricțiile impuse în contextul stării de alertă. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

"Noi suntem într-o continuă evaluare. Evaluăm măsurile luate și toate deciziile se iau în comun. Vom avea discuții și astăzi și mâine, următoarea perioadă de măsuri de relaxare se va lua de 1 iulie. Vom avea niște restricții punctuale la nivel de comunitate, de focar", a declarat Tătaru.

 

Joi, 25 Iunie, 2020 - 08:56

“Lumea trebuie să facă față amenințărilor actuale în ansamblu și să acorde o importanță deosebită valorii umanismului”, a declarat astăzi președintele rus Vladimir Putin, adresându-se celor care au luat parte la parada Victoriei din Piața Roșie, de la Moscova, în timpul ceremoniei de trecere în revistă a trupelor pentru cea de-a 75-a aniversare a infrangerii fascismului german.

Militari din Armenia, Uzbekistan, Belarus, Tadjikistan, Turkmenistan, Kirgazistan, Serbia, Mongolia, China, India, Kazakhstan și Moldova au defilat astăzi prin Piața Roșie.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 10:51
Romania are acum o transmisie comunitara accentuată

Nelu Tataru a explicat luni seara la Realitatea Plus ca simptomele pot aparea si in a cincea zi de la infectare si de aceea pacientii trebuie sa fie supravegheati medical in spitale.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 09:55

Washington, DC June 22, 2020  Alianța pentru Drepturile de Proprietate (PRA) a trimis pe 22 iunie o scrisoare oficială Camerei Deputaților, referitoare la propunerea legislativă anti-tutun (PLx 587/2019). 

Luni, 22 Iunie, 2020 - 07:06

Președintele american Donald Trump a anunțat suspendarea eliberării mai multor tipuri de vize americane. El a afirmat acest lucru într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News. Răspunzând întrebării unui jurnalist cu privire la restricțiile viitoare privind eliberarea vizelor H1-B, care sunt eliberate lucrătorilor cu înaltă calificare și H2-B (vize de muncă sezoniere), președintele american a răspuns scurt: „Vom anunța ceva despre vize mâine sau poimâine”.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 20:12
Vor să interzică sponsorizarea activităților culturale de către companiile de tutun

Artisti, scriitori, muzicieni, critici, jurnalisti si manageri culturali au cerut Parlamentului sa respinga initiativa, proiectul primind anul trecut raport negativ comun de la trei comisii ale Senatului. Comisia pentru cultura a Camerei Deputatilor, care urmeaza sa dezbata proiectul in aceasta saptamana, a primit aceeasi solicitare inca de asta toamna, printr-o scrisoare deschisa semnata de peste 70 de personalitati publice.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 15:42

Ministrul cubanez al turismului, Juan Carlos García, a dat asigurări că autoritățile acestei țări lucrează pentru ca insula sa ramana, în continuare, o destinatie foarte sigură.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 09:26
E îngrijorat pentru că „s-a întărit curentul care susţine că virusul nu este decât "o biată gripă”.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat  a decis să își ia în serios rolul de  dictator sanitar. El anunță că la nivelul ministerului s-au dispus controale "foarte serioase" cu privire la modul în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2, decizia fiind luată în contextul în care se constată în mod constant o creştere a numărului de cazuri noi de infectare.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 09:15
"Rămânem vulnerabili!” - a avertizat însă premierul spaniol

"Ramanem vulnerabili. Trebuie sa ramanem vigilenti si sa respectam cu strictete masurile de igiena si protectie", a spus Pedro Sanchez intr-o alocutiune televizata, cu cîteva ore înainte de a anunța deschiderea granițelor pentru turiștii care nu vor mai fi carantinați.

"Fiecare dintre noi poate fi un zid in fata virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi", a insistat el, in timp ce Spania, una dintre tarile cel mai grav lovite de pandemie, cu peste 28.000 de morti, iese din masurile severe de izolare dupa 14 saptamani.

Sâmbătă, 20 Iunie, 2020 - 10:48

Alain Cavaille: „M-am născut alb, ceea ce mă face rasist. Nu votez extrema stanga, ceea ce mă face fascist. Sunt hetero, ceea ce mă face homofob. Sunt căsătorit cu aceeași femeie de mai bine de patruzeci de ani, ceea ce mă face un depasit de vremuri. Dețin casa mea, ceea ce mă face un proprietar bogat. Ador pateul de gasca și mielul, ceea ce mă face un susținător al abuzului contra animalelor. Sunt creștin, ceea ce mă face un câine infidel în ochii câtorva milioane de musulmani. Am peste 65 de ani și sunt pensionar, ceea ce mă face un idiot batran.

Sâmbătă, 20 Iunie, 2020 - 08:18
Cererea de înlocuire a lyi Toader în Comisia de la veneția a fost respinsă

Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader rămâne membru al Comisiei de la Veneția, chiar dacă Guvernul Orban a cerut eliberarea sa din funcție! El a avut o primă reacție după decizia Comisiei de la Veneția, care a transmis informal Guvernului că nu vor să creeze un precedent.

Sâmbătă, 20 Iunie, 2020 - 08:10
Pentru 100 pacienți, alți 20.000 nu au primit servicii medicale

Înainte de epidemia de coronavirus, Spitalul Colentina trata în medie 20.000 de pacienţi pe lună. Acum, pentru 100 de pacienți COVID-19 internați, majoritatea asimptomatici, spitatul e blocat total și nu mai poate trata pe nimeni altcineva.

Sâmbătă, 20 Iunie, 2020 - 08:03
De 4-6% în acest an şi un deficit bugetar de 8-9%

Consiliul Fiscal estimează, într-un scenariu mijlociu, o cădere economică de 4-6% în acest an şi un deficit bugetar de 8-9%, a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, într-o dezbatere de profil.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 16:14

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European în format videoconferinţă, care a avut ca temă centrală planul de relansare post-covid.

Cele mai importante teme discutate la Consiliul European au fost bugetul multianual pentru perioada 2021 - 2027 și fondul de recuperare economică.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 11:46

În această perioadă de criză sistemică la nivel global, când, în mai toate democrațiile lumii, sub pretextul „siguranței colective”, atacul asupra libertăților individuale este fără precedent, considerăm că este de datoria noastră să lansăm un apel către toți românii de bună credință. 

 

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 20:03
"Restrângerea de drepturi nu se poate face fără lege în Parlament”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban în prima zi de după încheierea stării de alertă. de asemenea, el a spus că PSD va sesiza CCR pe starea de alertă, după ce PNL nu a introdus la vot în Parlament prelungirea stării de alertă.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 16:47
Pentru piedicile puse românilor care tranzitează Ungaria

Premierul Ludovic Orban amenință Ungaria cu reclamație la Comisia Europeană. Motivul e legat de restricțiile de trafic impuse de maghiari pentru cetățenii din România.

"Comportamentul partenerilor maghiari lasă de dorit pentru că noi am avut deschidere privind zona transfrontalieră", a declarat Vela.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 08:03

INTERVENȚIA MINISTRULUI ECONOMIEI, ENERGIEI ȘI MEDIULUI DE AFACERI VIRGIL POPESCU
LUNI 15 iunie – ORA GUVERNULUI
DEZBATERI SOLICITATE DE GRUPUL USR – TEMA – ”Măsurile economice post – covid și perspective de însănătoșire a economiei românești”

Subscribe to Declaratie