Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 18:48

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, la Călăraşi, că s-a făcut evaluarea a opt miniştri, iar luni, la Comitetul Executiv Naţional al PSD, se va decide remanierea guvernamentală.

„S-a lucrat la evaluarea miniştrilor în această săptămână. Nu am terminat această evaluare. Luni, în Comitetul Executiv Naţional, vom vorbi despre o remaniere. Am făcut evaluarea pe opt ministere. După ce o să prezint această evaluare în CEx, vom hotărî împreună ce miniştri sunt remaniaţi şi ce miniştri nu sunt, bineînţeles la propunerea primului ministru”.

Sâmbătă, 13 Iulie, 2019 - 11:00
„Timpul va scoate la suprafaţă realitatea juridică”

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a infirmat, azi, implicarea sa în emiterea actelor normative din domeniul justiţiei, referindu-se, printre altele, la înfiinţarea Secţiei speciale de investigare a infracţiunilor din justiţie, la Legea privind recursul compensatoriu sau la modificările aduse Codului penal şi Codului de procedură penală.

Vineri, 12 Iulie, 2019 - 16:48

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat vineri că, atât timp cât mai există unele aspecte legate de persoana fostei şefe a DNA Laura Codruţa Kovesi, nu este oportună o susţinere a sa pentru funcţia de procuror şef european, dar a subliniat că aceasta este opinia sa personală, iar o decizie va fi luată în forurile statutare ale PSD.

Miercuri, 10 Iulie, 2019 - 09:18
Alte 23 de țări au făcut-o deja de câteva ori!

La aceeași emisiune de la TVR 1 care a declanșat, în urmă cu câteva luni, „isteria cormoranilor”, prin citarea voit eronată a unei declarații făcute de Petre Daea în plenul reuniunii AgriFish, la Bruxelles, pe care ministrul  o conducea în calitatea sa de președinte „rotativ”, acesta a intervenit, marți seară, pentru clarificarea  problemei care a suscitat atât de multe comentarii, cel mai adesea pe lângă subiect.

Marţi, 9 Iulie, 2019 - 14:53

Guvernul va adopta, în şedinţa de marţi, o hotărâre prin care va stabili data de 10 noiembrie pentru alegerile prezidenţiale

Luni, 8 Iulie, 2019 - 17:55

Declaraţie de presă a deputatului PNL Ovidiu Raeţchi: PNL şi USR au atacat la CCR legea Carmen Dan - Florin Iordache menită să legitimeze violenţele din 10 august

Partidul National Liberal si USR au depus astăzi sesizarea de neconstituţionalitate referitoarea la modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice (PLx nr. 254/2019) cu scopul de a bloca la CCR aplicarea unor prevederi neclare şi cu evident potenţial abuziv din cadrul acesteia. 

Luni, 8 Iulie, 2019 - 13:15

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, luni, că potrivit datelor preliminarii, aproximativ 6.000 de elevi nu s-au prezentat la prima sesiune a exmanului de Bacalaureat, iar dintre cei 129.000 care s-au prezentat, 84 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

Duminică, 7 Iulie, 2019 - 11:46

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă, referitor la modificările făcute deja la OUG 114, că guvernul e dispus și la alte amendări ale ”ordonanței lăcomiei”.

„Am spus de prima dată că vom da dovadă de flexibilitate pe ordonanţa 114. Pe diferite domenii care au fost incluse în această ordonanţă am făcut modificări acolo unde lucrurile nu funcţionează bine, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu partenerii sociali. Suntem deschişi să facem noi modificări în alte domenii”.

Sâmbătă, 6 Iulie, 2019 - 14:11
„Specialistul” care a falimentat Fondul Român de Contragarantare

Cristian Socol, șeful departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, anunță, printr-o postare pe Facebook, că se retrage după 14 ani de implicare în activitate politică, subliniind că a început, din 2 iulie, un nou capitol.

„The end. 14 ani. Contributie Programe guvernare 2008, 2012, 2016. Programe prezidentiale 2009, 2014. Programe europarlamentare 2009, 2014, 2019. Sute de propuneri de politici publice fundamentate. Viziune pentru dezvoltare. Succes, esec, lectii. Stânga a ridicat România. Din 2 iulie, un nou capitol”, a scris Cristian Socol pe Facebook.

Vineri, 5 Iulie, 2019 - 10:12

DISCURSUL AMBASADORULUI SUA, HANS KLEMM, LA RECEPŢIA DE ZIUA INDEPENDENŢEI SUA
 
 
4 iulie 2019
 
Domnule președinte, doamnă prim-ministru, stimați reprezentanți ai Președinției României, stimați reprezentanți ai Guvernului României, stimați membri ai Corpului Diplomatic, doamnelor și domnilor,
Bună seara și bine ați venit!

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 17:56
Au existat presiuni pentru o amânare a verdictului

Fostul judecător al Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, susține că acest conflict pe tema completurilor de 3 judecători de la ICCJ a generat o presiune uriașă asupra judecătorilor de la CCR. El a explicat că speța a fost amânată de patru ori pentru că patru judecători au refuzat efectiv să judece. Totodată, Lăzăroiu a precizat că au existat presiuni pentru o amânare a verdictului și, la un moment dat, s-a ajuns la concluzia că această decizie va fi lăsată în seama noilor judecători care urmau să intre în cadrul CCR.

Miercuri, 3 Iulie, 2019 - 17:38
Juncker a ignorat solicitarea României de a o înlocui cu Puiu Pașcu

"În urma demisiei lui Andrus Ansip şi a Corinei Creţu din funcţiile deţinute în Comisia Europeană pentru a prelua mandatele de europarlamentari, preşedintele Juncker a decis să transfere temporar portofoliile lor vicepreşedintelui Maros Sefcovici şi comisarului Johannes Hahn", anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Marţi, 2 Iulie, 2019 - 19:57
"Anul viitor vom fi în situaţia de a lucra efectiv la canalul Siret-Bărăgan”

Ministrul Petre Daea s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în judeţul Covasna. Amenajarea de irigații CÂMPU FRUMOS din județul COVASNA

Luni, 1 Iulie, 2019 - 11:11
Cine greșește trebuie să plătească

Premierul Viorica Dăncilă spune că Guvernul nu va mai da nicio ordonanţă pe Justiţie, iar acest lucru înseamnă că nu va da ordonanţă nici pentru desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraţilor (SIIJ). Dăncilă a precizat că dacă cineva greşeşte, inclusiv în justiţie, trebuie să plătească. “Aici sunt persoane care se contrazic. Salută un referendum ca guvernul să nu mai dea ordonanţă de urgenţă pe justiţie. Acum tot acele persoanele ne cer ordonanţă de urgenţă să desfiinţăm secţia specială. Deci trebuie să se hotărască, ori vor să mai dăm, ori nu vor să mai dăm.

Duminică, 30 Iunie, 2019 - 17:31
Ministrul Culturii face control la TNB ca să vadă cum sunt cheltuiți banii, și de ce „unele persoane” încasează 10% din fiecare reprezentație

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunţat, duminică, că va dispune un control la Teatrul Naţional Bucureşti, pentru a vedea cum sunt cheltuiţi banii, precizând că instituţia are în 2019 un buget de 57 de milioane lei, iar salariile actorilor au fost aproape triplate.

Duminică, 30 Iunie, 2019 - 17:03
În urmă cu două luni, prin Stanișev, anunțaseră că „îngheață” relația cu PSD

Socialiștii din Parlamentul European i-au transmis duminică un mesaj premierului Viorica Dăncilă, după alegerea acesteia în fruntea PSD la Congresul de sâmbătă.

„Felicitări pentru alegerea dumneavoastră în funcția de președinte PSD. Suntem bucuroși să avem un nou lider femeie în familia noastră social-democrată. Vom continua să cooperăm pentru a construi o Europă mai progresivă și mai socială”, este mesajul transmis de socialiștii europeni.

Mesajul este semnat de noul președinte femeie al grupului social-democrat din Parlamentul European, Iratxe Garcia Perez.

Duminică, 30 Iunie, 2019 - 10:46
Iohannis nu a avut nici o contribuție la „prestația energică și de succes” a Guvernului

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis sâmbătă un mesaj de mulţumire, pe Twitter, şefului statului român, Klaus Iohannis, cu ocazia încheierii preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

‘Multe mulţumiri lui @KlausIohannis şi echipei sale pentru o preşedinţie @ro2019eu energică şi de succes. Aţi reuşit să finalizaţi 90 de dosare în mai puţin de 100 de zile, ceea ce este impresionant’, scrie Tusk în mesaj.

‘Ne vom aminti mereu summitul de la Sibiu pe care l-aţi găzduit de Ziua Europei’, adaugă şeful Consiliului European.

Sâmbătă, 29 Iunie, 2019 - 18:50
Dăncilă nu a figurat în lista celor sondați

Viorica Dăncilă a declarat că, în cele două sondaje comandate de PSD, ea nu a fost introdusă la categoria candidaților la prezindențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

„Nu am luat în calcul acest lucru (o candidatură la prezidențiale - n.r.), de aceea în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Eu sper să avem un candidat al PSD sau, de ce nu, un candidat comun care să aibă o șansă la prezidențiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Antena 3.

Sâmbătă, 29 Iunie, 2019 - 16:56
Propune coalitie cu PSD pana in 2024

In ciuda rezultatului foarte slab obtinut la alegerile europarlamentare, unde ALDE nu a trecut pragul electoral, Calin Popescu Tariceanu nu renunta la discursul prin care sustine ca exista structuri oculte si acuza serviciile de informatii pentru actiuni pe care le considera abuzuri.

Sâmbătă, 29 Iunie, 2019 - 15:59
„Vreau să rămân Președintele României!”

Președintele Klaus Iohannis face dezvăluiri după ce s-a „zvonit” că ar putea întineze nobilele idealuri naționale pentru a deveni președinte al Consiliului European. Iohannis a spus la Sibiu că vrea să rămână președinte al României și va candida pentru al doilea mandat.

Vineri, 28 Iunie, 2019 - 17:17

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat vineri că, după Congresul PSD, conducerile celor două partide din coaliţie trebuie să discute subiectul candidatului comun la alegerile prezidenţiale.

"Fiecare partid îşi face propria strategie, îşi face propriul calendar şi este firesc. Deci aştept mâine ca PSD... nu ştiu dacă au acest punct pe ordinea de zi, dar, fără îndoială, după Congres, subiectul va trebui discutat între conducerile celor două partide", a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă a discutat cu partenerii de coaliţie despre candidatul comun la prezidenţiale.

Joi, 27 Iunie, 2019 - 22:40
În 2018,din 120 de spectacole jucate la Sala Mare, 66 sunt regizate sau/și jucate de dl Caramitru

Actorul Mihai Călin a lansat un atac dur, joi seara, la Digi24, la adresa directorului Teatrului Național București, afirmând că Ion Caramitru conduce dictatorial, autocrat instituția, că a folosit în interes personal o mare parte din resursele teatrului, iar oamenilor le este frică să vorbească pentru că se tem de el „ca de cancer”.

Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 13:40

Mesajul ministrului apărării naţionale, Gabriel Leş, cu prilejul Zilei Drapelului Naţional

Se împlinesc, astăzi, 171 de ani de la declararea oficială a tricolorului românesc ca drapel naţional, prilej cu care, în calitate de cetăţean al României şi de ministru al apărării naţionale, îmi exprim deplinul respect faţă de culorile-simbol ale poporului român şi întreaga recunoştinţă faţă de toţi cei care, cu eroism, curaj şi iubire de patrie, şi-au sacrificat viaţa luptând sub faldurile drapelelor de luptă ale armatei române.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 19:17

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că rezultatele de la Evaluare Națională arată că mulți dintre elevi au luat examenul în serios și că se gândește să găsească o formulă să-i încurajeze pe cei care iau note mari la examen. Anul acesta procentul de promovare este de 73,12%.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 11:37
Declarație de presă

Astăzi, 25 iunie a.c., la ora 12.30, la sediul PSD din Băneasa, îmi depun candidatura pentru funcția de secretar general al partidului. 
Mă cunoașteți! Și cu bune și cu rele. Indiferent ce se spune sau se poate inventa despre mine, am fost permanent și necondiționat alături de partid, de liderii județeni, de primari, de consilierii județeni și locali. 

Luni, 24 Iunie, 2019 - 13:55

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă pe perioada vacanţei. Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă.

Duminică, 23 Iunie, 2019 - 23:04

Duminică seară, Viorica Dăncilă a fost prezentă în emisiunea ”Subiectiv” de la Antena 3, moderată de Răzvan Dumitrescu. Premierul a făcut declarații atât despre cazul Sorinei, fetița de 8 ani adoptată din Baia de Aramă, cât și despre viitorul PSD.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 21:40
Sunt vizate Internele și Munca - în cazul fetiței din Mehedinți bruscată

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat vineri că a fost demarată o anchetă în cazul fetei luate cu mascații pentru a fi dată spre adopție și că a cerut detalii tuturor ministerelor implicate în caz. Totodată, aceasta a spus că fata va fi consiliată psihologic. De asemenea, Dăncilă a spus că situația fetiței va cântări și la remaniere, dacă va reieși că a greșit vreun minister.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 14:36
„Presedintia romana a fost suprinzatoare. România e mult mai buna decât imaginea pe care o are”

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, într-o conferință de presă comună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, că în cele 6 luni de exercitare a președinției Consiliului UE, România a depășit toate așteptările.

Vineri, 21 Iunie, 2019 - 12:29

În această săptămână luminată de bucuria Pogorârii Duhului Sfânt și de pregătirea pentru Duminica tuturor Sfinților, întreaga Biserică Ortodoxă trăiește rodirea binefăcătoare a semințelor harului în pământul cel bun al credinței și faptelor bune.

Subscribe to Declaratie