Joi, 20 Septembrie, 2018 - 15:02
Emoția exprimată prin perfecțiune tehnică

Ancestralul, ritualicul, emoția, exprimate prin eleganța mișcării, într-un limbaj tehnic perfect. Un duet între clasic și modern. „Martha Graham Dance Company”, aflată pentru prima dată în România în cadrul Întâlnirilor JTI, a prezentat ieri seară pe scena Teatrului Național București cinci lucrări coregrafice: Lunca întunecată (Dark Meadow), Extaz (Ekstasis), Lamentație – Variațiuni (Lamentation - Variations), Cursa în labirint (Errand into the maze) și Ținutul împădurit (Woodland).

 

Joi, 20 Septembrie, 2018 - 11:56
La Reuniunea informală a Consiliului European

Declarația de presă susținută de Președintele României înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 20 septembrie a.c., la Salzburg, Republica Austria, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea informală a Consiliului European.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună dimineața! Avem un Summit informal început aseară. Se continuă astăzi.

Marţi, 18 Septembrie, 2018 - 20:10

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a participat, în data de 18 septembrie 2018, la prima ediție a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), care se desfășoară la București. Cu această ocazie, demnitarul român a susținut o alocuțiune, în calitate de vorbitor principal, în cadrul panelului de dezbateri dedicat potențialului de cooperare cu statele vecine regiunii definite de statele membre ale I3M.

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 19:54
Iohannis a cuvântat în deschiderea Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut luni, 17 septembrie a.c., la Romexpo, o alocuțiune în cadrul deschiderii oficiale a Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Domnule Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României,

Doamnă Preşedinte Kolinda Grabar-Kitarović,

Domnule Preşedinte Andrzej Duda,

Domnule Preşedinte Alexander Van der Bellen,

Doamnă comisar Corina Creţu,

Doamnelor și domnilor miniştri,

Luni, 17 Septembrie, 2018 - 19:45
Alocuțiunea lui Klaus Iohannis în cadrul sesiunii plenare  „The Three Seas Initiative in a Challenging International Context”

Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul sesiunii plenare  „The Three Seas Initiative in a Challenging International Context”:

„Doamnă şi domnilor Preşedinţi,

Doamnă comisar,

Doamnelor și domnilor,

 

Duminică, 16 Septembrie, 2018 - 18:00

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat duminică, la Târgovişte, că pesta porcină se răspândeşte foarte repede, iar factorul uman este cel care, din nefericire, propagă acum acest virus.

„Din nefericire, se propagă foarte repede şi acum factorul uman este cel care duce acest virus dintr-o parte în alta, prin neînţelegerea fenomenului, prin grija pe care o are faţă de neamuri să se ducă cu o bucată de carne de acolo de unde a tăiat porcul, fără să fie un control sanitar-veterinar în prealabil'', a spus Daea.

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 19:10

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a spus, sambata, la Alba Iulia, ca in propunerea Comisiei pentru perioada 2021-2027 se afla o crestere de peste 10% pentru Romania, fata de fondurile de acum.

Sâmbătă, 15 Septembrie, 2018 - 13:27
Daea: Creșterea porcilor în gospodării nu va fi interzisă!

Comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, a declarat, vineri, la Cluj, că pesta porcină e o problemă pentru mai multe ţări europene şi că România poate beneficia de ajutor suplimentar pentru supravegherea cazurilor apărute. 

Vineri, 14 Septembrie, 2018 - 20:05

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că jandarmii au fost îndreptăţiţi să depună "o sesizare" la Parchet în cazul evenimentelor din 10 august pentru că ei au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor. "Este mai degrabă un proces-verbal, aşa cum aveau de altfel datoria să facă, depus către organul competent de Parchet", a precizat ministrul. 

Joi, 13 Septembrie, 2018 - 19:40

Inflația va reveni pe un trend de scădere spre finalul acestui an, ceea ce se va vedea mai mult din octombrie, a susținut Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor publice, în ciuda faptului că recentele date arată altceva.

„Inflația va scădea ușor începând din luna octombrie și până în decembrie, după cum a spus și domnul Guvernator Isărescu. (...) Dar explicația nu este una care să satisfacă omul”, a declarat Teodorovici, ca reacție la inflația în creștere anunțată recent.

Miercuri, 12 Septembrie, 2018 - 18:00

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu exclude o lege privind amnistia sau grațierea drept măsură reparatorie pentru aplicarea protocoalelor, susține acesta. Tăriceanu a precizat că cel mai avizat pentru a propune o soluție este Tudorel Toader.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 09:36

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia începerii noului an şcolar

"Actul de educaţie este fundamental pentru evoluţia oricărei societăţi, este crucial pentru dezvoltarea României.

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 09:33

Mesajul ministrului Apărării Naţionale, Mihai Fifor, cu prilejul deschiderii anului de învăţământ preuniversitar şi postliceal 2018 - 2019

Doamnelor şi domnilor profesori şi instructori,
Stimaţi elevi,

Luni, 10 Septembrie, 2018 - 09:16

Mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Anului Nou Evreiesc 5779:

Duminică, 9 Septembrie, 2018 - 18:18

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a participat, în 8 septembrie a.c, la Viena, la o doua sesiune a reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al UE (ECOFIN).

Discuțiile s-au axat pe aprofundarea Uniunii Economice și Monetare din perspectiva programului InvestEU și a instrumentelor privind consolidarea reformelor structurale și stabilizarea macroeconomică, propuse în următorul Cadru Financiar Multianual al UE, dar și pe propunerile pentru impozitarea economiei digitale.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 17:57

Președintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Claudiu Manda, a declarat marți că fostul director serviciului de informații George Maior a spus la audierea din forul parlamentar că a avut o discuție cu fostul președinte ANI Horia Georgescu despre o funcție de ministru sau comisar european.

Marţi, 4 Septembrie, 2018 - 15:09
Declarația președintelui după suspendarea ședinței CSAT

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 4 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Bună ziua!

Deocamdată, s-a terminat ședința CSAT și o să revin imediat la acest „deocamdată”.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 19:23

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 s-au reabilitat drumuri comunale, şcoli, cămine culturale şi s-au susţinut fermierii, iar în 2018 sperăm să depăşim 50% absorbţia fondurilor; în 2015-2016 n-a fost adus niciun ban, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 11:55
Cota de 50 la sută din gazul din Marea Neagră se va comercializa pe piaţa din România

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Neptun, că nu are de gând să cedeze şi să pună umărul la pierderea resurselor României, alături de cei care insistă ca legea să fie modoficată.

Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-a transmis către guvern, iar chestiunile importante, legate de impozitul pe venituri suplimentare şi de faptul ca 50 la sută din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România, vor rămâne neschimbate.

Duminică, 2 Septembrie, 2018 - 08:45
„Chiar daca unora nu le va face placere acest lucru”

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, spune ca exista o campanie de stiri false impotriva sa si afirmatii conform carora ar coordona anumite miscari politice si pe care le respinge, insa, categoric.

Nu a reactionat pana acum la toate aceste acuzatii, pentru ca nu avea de ce sa faca asta, in calitatea sa de ambasador, insa la un moment dat va raspunde la ele, chiar daca unora nu le va face placere acest lucru.

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 18:09
Nu e de acceptat de nimeni să facă legislație pentru o persoană

”Eu cred că PSD-ul a dat guverne mai performante și cred că acum poate avea un guvern mai performant și aceste lucruri trebuie discutate”, a declarat, la Neptun, Ecaterina Andronescu,

”Dacă dezbaterile vor ajunge la concluzia că am avut dreptate trebuie să se întâmple o remaniere. Sper să se întâmple”, a mai spus social-democrata.

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 17:57
Împiedicându-i pe foștii premieri să coopereze

La Neptun, Gabriela Firea, lansează acuzaţii extrem de grave la adresa lui Liviu Dragnea. Aceasta a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că Dragnea este cel care le-a interzis foştilor premieri - Grindeanu și Tudose - să o ajute în proiectele Capitalei.

"Au fost colegi care după ce au plecat din scaunul de prim-ministru mi-au spus că au vrut să ajute Capitala, dar nu au fost lăsaţi de domnul preşedinte", a declarat Gabriela Firea.

 

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 14:12
Dragnea confirmă: nu va candida la președinție!

Senatorul PSD Niculae Badalau a declarat, sambata, inaintea sedintei CExN al partidului, ca nu este exclus ca liderul ALDE sa fie candidatul comun al coalitiei de guvernare la alegerile prezidentiale, despre care a spus ca "e un om cu viziune, un om echilibrat si ar fi extrem de bun".

Sâmbătă, 1 Septembrie, 2018 - 13:42
...opriți nebunia care a cuprins Țara și pe care ați declanșat-o!

    VIOREL ROȘ, avocat și fost judecător, profesor de Drept și conducător de doctorat, expert în litigii internaționale, lansează prin intermediul Q Magazine un apel către clasa politică arătând nu doar dezbinarea, ci și disperarea la care s-a ajuns într-un an în care ar fi trebuit să fim mai uniți ca niciodată.

Vineri, 31 August, 2018 - 21:34
Acuză judecătoarea Florica Roman

Florica Roman, judecătoare la Curtea de Apel Oradea, îl acuză pe fostul premier Dacian Cioloş că prin Ordonanţa 6/2016 a transformat SRI în organ de urmărire penală, ordonanţa fiind dată fără avizul CSM. Una dintre justificări au reprezentat "ameninţările iminente la adresa securităţii".

Joi, 30 August, 2018 - 15:52
Ce motive ascunse are?

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat joi că este pentru prima oară în mandatul său de reprezentant al Statelor Unite la București când  Guvernul român organizează un asemenea eveniment.

Miercuri, 29 August, 2018 - 20:59
Scrisoarea lui Giuliani, „decontată” de Freeh, pe banii lui Popoviciu și Adamescu

Avocatul Rudolpf Giuliani a confirmat ca scrisoarea trimisa presedintelui Klaus Iohannis, in care critica lupta impotriva coruptiei din Romania, reprezinta o initiativa privata si a semnat-o ca avocat si consultant independent, iar aceasta "nu are nimic de-a face cu Guvernul SUA".

Marţi, 28 August, 2018 - 21:22

„Apreciez că reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept şi a cetăţenilor faptul că în 2018 este desecretizat un protocol din 2009 care fusese abrogat, precum şi faptul de a nu se face nicio referire la existenţa acestui din urmă protocol din 2016. Reafirmă faptul că într-un stat de drept, protocoalele au caracter nefiresc”, a declarat ministrul Tudorel Toader, într-o conferință de presă care nu prevedea și compartimentul de „întrebări/răspunsuri”, organizată ca un răspuns la cea a lui Lazăr, de luni..

Marţi, 28 August, 2018 - 17:46
...și ar trebui schimbat din funcție!

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că ambasadorul României în SUA, fostul director SRI George Maior, „face de multă vreme deservicii ţării sale" şi a apreciat că din acest motiv ar trebui schimbat din funcţie.

Marţi, 28 August, 2018 - 10:15

  „Distinşi oaspeţi,

Aş vrea astăzi să supun reflecţiei dumneavoastră trei chestiuni care mi se par centrale în înţelegerea situaţiei internaţionale a zilelor noastre şi, mai ales, a locului şi, eventual, a rolului României în conjunctura actuală.

Cred că examinarea atentă şi critică a acestor probleme pe care le consider centrale ar putea constitui premisa unei revigorări a diplomaţiei româneşti, menită să asigure ţării noastre o prezenţă mai vizibilă şi, pe cât este cu putinţă, mai influentă pe scena mondială.

 

Doamnelor și domnilor,

Subscribe to Declaratie