Marţi, 19 Februarie, 2019 - 10:43
Și va contribui la eliminarea intermediarilor veroși

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, înființată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piață intermediarii de produse agricole, care falsifică prețurile, a declarat în conferința de presă susținută luni, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 09:29
Juriul exotic a dat-o câștigătoare pe artista de pe ultimul loc în preferințele publicului

 Președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, susține că este ”șocat” de ceea ce au făcut cei de la TVR cu selecția pentru Eurovision:

Marţi, 19 Februarie, 2019 - 08:56

Mesaj al Ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, de ziua 19 februarie - Ziua Națională „Constantin Brâncuși”:

"Data de 19 februarie 1876, zi de sărbătoare naţională, este data la care se năștea, în satul Hobiţa, CONSTANTIN BRÂNCUȘI, unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului XX. Pentru cultura română a fost pragul simbolic de la care a pornit un întreg flux de valori ale spiritualității noastre naționale și în jurul căruia se construiește încă un vast patrimoniu artistic ce ne-a așezat în universalitate. 

Luni, 18 Februarie, 2019 - 19:00

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, că Ordonanța privind majorarea alocațiilor va intra în ședința de Guvern de marți. Potrivit ministrului, proiectul de Ordonanță prevede ca majorarea să se aplice de la 1 martie.

Luni, 18 Februarie, 2019 - 13:37

Declaraţiile de presă ale prim-vicepreşedintelui PNL Raluca Turcan, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL - 18 feb. 2019:

"Partidul Naţional Liberal a decis, astăzi, în şedinta Biroului Executiv, să depunem o propunere legislativă pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, adică să anulăm această lege care a fost creată ca instrument politic de către cei din PSD şi ALDE împotriva tuturor celor care au declanşat anchete împotriva corupţilor în ultimii ani de zile.

Luni, 18 Februarie, 2019 - 12:42

Ministrul Petre Daea a participat în această dimineață la reuniunea primarilor de comune cu un mesaj mobilizator, susținând că sistemul privind acordarea subvențiilor este în proces de definitivare, adăugând că guvernul va continua ”susținerea usturoiului” și că a reușit, pentru prima, oară să inițieze o lege a muntelui.

Ministrul a mai spus că a lucrat o jumătate de zi împreună cu fostul canoist Ivan Patzaichin pentru a pune în operă planul de dezvoltare a Deltei Dunării,pe care îl are Guvernul, în care să fie introdusă tradiția românească.

Luni, 18 Februarie, 2019 - 09:53

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că programul „Prima Casă” va fi continuat în acest an, cu un plafon de 2 miliarde de lei. Programul urmează să fie  modificat, dându-i-se o tentă mai socială.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:21

Proiectul european trece printr-o criză pentru că a trădat valorile liberale, iar „protipendada bruxelleză” a închis ochii la gravele abuzuri din domeniul justiției în România - a afirmat Tăriceanu la o manifestare politică de la Sinaia.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 18:07

Klaus Iohannis a participat la cea de-a 55-a Conferință pentru Securitate de la München, în cadrul căreia a susținut o alocuțiune:

„Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez unui auditoriu atât de distins, sub prestigioasele auspicii ale Conferinței de Securitate de la München, într-un moment în care țara mea, România, deține Președinția Consiliului Uniunii Europene. Într-adevăr, Securitatea în Europa și Apărarea Europei sunt cu siguranță subiecte esențiale și de actualitate.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 14:33
Ministrul Justiţiei face lista de propuneri, după o selecţie făcută de o comisie

Tudorel Toader vrea să stabilească prin ordonanţă de urgenţă procedura de desemnare a procurorului european din partea României, potrivit unui proiect transmis la Consiliul Superior al Magistraturii. Documentul prevede că ministrul Justiţiei face lista de propuneri, după o selecţie făcută de o comisie.

Sâmbătă, 16 Februarie, 2019 - 09:38

De la sediul ONU din New York, Șeful diplomației venezuelene anunță începutul unui proces de organizare a unor demersuri, în mai multe State membre,  pentru a apăra, prin prisma Cartei și a principiilor Organizației Națiunilor Unite, revendicările unilaterale care ne afectează pe toți, în apararea drepturilor noastre ca popoarele să coexiste în mod pașnic, în conformitate cu principiile dreptului internațional.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 19:04
Speculații publice, formulate într-o modalitate continuă și agresivă, cu depășirea limitelor admisibile ale discursului public

Lia Savonea, preşedintele CSM, ia atitudine faţă de discursul clasei politice și al unor lideri de opinie în legătură cu activitatea de urmărire penală derulată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în urma citării Laurei Codruţa Kovesi în calitate de suspect într-un dosar penal. Lia Savonea consideră că sunt depăşite limitele admisibile ale discursului public şi se afectează în mod grav independenţa procurorilor de la SIIJ.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:45

Laura Codruța Kovesi a declarat vineri, după ce a fost fost audiată de secția de anchetare a magistraților, că această anchetă îi va afecta „cu siguranță” candidatura la funcția de Procuror european, dar va „merge mai departe”.

„Cu siguranță va exista o afectare a candidaturii mele (...) Eu voi merge mai departe. Mă voi prezenta la audieri în 26 februarie în Parlamentul European”, a spus Kovesi, la întrebările ziariștilor și printre scandările câtorva zeci de susținători ai săi, care strigau „Kovesi” și „Nu ceda!”.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 15:38
Laudă doar amendamentul PNL de majorare a alocațiilor, propus fără bază legală

Într-un comunicat dat cu grăbire în absența sa ( fiind deja plecat pentru partida săptămânală de ski), Iohannis face praf bugetul „populist și demagogic” adoptat, singura luminiță de la capătul tunelului PSD/ALDE fiind, după părerea sa, amendamentul propus de PNL (fără o bază legală)privind alocațiile pentru copii.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 14:28

Laura Codruța Kovesi are cele mai mari șanse să devină în următoarele săptămâni noul șef al Parchetului European. Aceasta a fost una dintre concluziile reieșite după ediția din această săptămână a emisiunii „Cafeneaua politică” moderată de jurnalistul Horia Alexandrescu la Canal 33.

Conform opiniei exprimate de Mircea Toader, fost deputat PDL și ulterior PNL, decizia ar fi fost deja luată la nivelul majorității politice, reprezentată de Partidul Popular European (PPE), principala forță politică din actuala structură a Parlamentului European.

Vineri, 15 Februarie, 2019 - 11:55

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) organizează, în cadrul seriei Historia Viva, o nouă conferință intitulată „Berlin: două orașe, două regimuri politice, două muzee”, care va fi prezentată de dr. Eugen Paraschiv-Grigore, muzeograf în cadrul Secției Arheologie. 
Evenimentul va avea loc joi, 21 februarie a.c., cu începere de la ora 11.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazu. Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 21:43
Și îi urează succes!

”Avem încredere în experienţa profesională a Laurei Codruţa Kovesi în România şi susţinem eforturile ei de a căuta oportunităţi profesionale în comunitatea internaţională. Este extrem de dezamăgitor să vedem încă o încercare aparentă de a o discredita. Îi urăm succes”, arată Ambasada SUA într-un comunicat legat de dosarul deschis fostei șefe DNA.

Joi, 14 Februarie, 2019 - 17:01
Cel care citește luni de zile o motivare, pretinde o „clarificare rapidă a situației”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut o ieșire din pepeni! Joi, șeful statului, căruia i-au fost necesare luni de zile ca să citească o motivare, i-a solicitat Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie „clarificarea rapidă” a situaţiei în ceea ce priveşte dosarul deschis pe numele fostului procuror-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care este pe punctul de a deveni „penală”.

Miercuri, 13 Februarie, 2019 - 17:37
Cum era să rămână fără palton după o întâlnire „secretă” cu Tarcea

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat că singura declarație pe care o are legat de completurile de cinci judecători este cuprinsă în decizia CCR. El a răspuns astfel întrebat despre declarațiile Cristinei Tarcea, care spunea că a discutat cu Valer Dorneanu în legătură cu decizia CCR privind completurile, iar discuția a avut loc pe întuneric, fiind pusă să își lase telefonul în anticameră. Valer Dorneanu a spus că nu comentează declarațiile altora, mai ales când este vorba despre personalități pe care el le respectă.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 19:44

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat în marţi că Banca Centrală insistă ca, în cazul OUG 114, să aibă loc o "dezlegare" a ROBOR de taxa pe active, pentru că reprezintă un atac la adresa independenţei băncii centrale.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 14:16

La adoptarea bugetului ministerului Agriculturii  deputatul PNL Florin Roman a avut proasta inspirație să abordeze „ludic” o temă pe care ministrul Petre Daea o închisese într-un mod destul de categoric și de neplăcut pentru interlocutorii săi de la TVR (Ionuț Cristache și Radu Tudor), tentați să facă glumițe pe tema cormoranilor. 

„Florin Roman: Dl ministru, nu v-am auzit să spuneți nimic despre cormorani!

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:26
Mai bun decât cel chinezesc, importat masiv în ultimii ani

Susţinerea producţiei de usturoi şi a efectivelor de bubaline, dar şi subvenţionarea motorinei pentru sectorul piscicol sunt noile programe ce vor fi finanţate din bugetul Ministerului Agriculturii în 2019, potrivit informaţiilor prezentate luni de ministrul de resort, Petre Daea, în comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Luni, 11 Februarie, 2019 - 18:20

Bugetul Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări în Sănătate a ajuns în acest an la 4,84% din PIB, anunţă ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precizând că pentru 2019 a fost alocată o sumă de 1.183.513 lei.

Sâmbătă, 9 Februarie, 2019 - 01:00
Târâș-grăpiș intrăm în secolul XXI...

Ministrul Finanţelor Publice a declarat, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3, că prin noul buget va fi alocată o sumă de aproxiamtiv 10.000 de euro „pentru a pune lângă şcoli, acele containere care au baie”.

Suma cuprinde toate cheltuielile aferente unui asemenea proiect, respectiv racordurile la reţeaua de apă sau dotarea cu fosă septică, precum şi cu pasaj de trecere între şcoală şi WC, mai ales că multe dintre aceste şcoli sunt vechi şi în zonele rurale.

Vineri, 8 Februarie, 2019 - 19:08
Nordstream 2 - obiectul diferendului americano-german

Renate Weber a declarat că planul Angelei Merkel de a aduce gazul rusesc în Europa a înfuriat Statele Unite. După refuzul primit din partea premierului Viorica Dăncilă, europarlamentarul susține că ar fi fost nevioe de poziția președintelui pe o temă atât de importantă.

Joi, 7 Februarie, 2019 - 12:35

Declaraţie de presă Maria Mădălina Turza, preşedinte CEDCD:

"Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi adulţii cu dizabilităţi ies în stradă să conteste Proiectul de Buget pe 2019, în Bucureşti şi în ţară

Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi adulţii cu dizabilităţi ies în stradă, vineri, 8 februarie, 2018, în intervalul 10.00 - 13.00, în Bucureşti, în faţa Palatului Victoria şi în 18 judeţe din ţară (numărătoarea continuă) să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 şi să ceară modificarea acestuia.

Marţi, 5 Februarie, 2019 - 17:22
30% din rulajul firmelor cu pierderi este venit pasiv din zona de «credite acţionari»

În cadrul evenimentului organizat în cadrul ASE Bucu­reşti, unde a primit o diplomă de excelenţă şi distincţia „Cercetătorul ştiinţific al anului 2018“ din partea Asociaţiei Generale a Econo­miştilor din România (AGER), viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, a făcut o observație șocantă:

Luni, 4 Februarie, 2019 - 18:23

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală din cadrul Autorității de Management pentru PNDR, a organizat în data de 4 februarie 2019, la București, Conferința Națională cu tema „Satul românesc are viitor”, pentru prezentarea și dezbaterea unor subiecte privind implementarea Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Ministrul Petre Daea a susținut o alocuțiune în debutul manifestării.

Luni, 4 Februarie, 2019 - 08:38

Declaraţie de presă a viceprimarului general al Capitalei Aurelian Bădulescu:

Subscribe to Declaratie