Marţi, 7 Aprilie, 2020 - 11:26

Mesajul ministrului Sanatatii Nelu Tătaru de Ziua Mondială a Sănătății
Transmit un gând de apreciere și încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, Ministerul Sănătății şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toții suntem greu încercați.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 12:58
Vor sărbători Învierea în carantină!

Aproximativ 200.000 de români urmează să revină în țară, în următoarele două săptămâni, cu ocazia sărbătorilor pascale, atât ale catolicilor, cât și ale românilor. Klaus Iohannis le-a transmis românilor din diaspora să nu revină în țară, iar premierul Ludovic Orban îi amenință că ”nu vor petrece Paștele în condiții normale”.

Sâmbătă, 4 Aprilie, 2020 - 11:08

La începutul anului 2020, izbucnirea bruscă a coronavirusului COVID-19 a lovit China și s-a răspândit în întreaga lume. Cu răspândirea sa rapidă, o gamă largă de infecții și o mare dificultate în prevenire și control, a devenit cea mai mare provocare de sănă

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 21:37
îi este greu să-şi imagineze că cineva are ”timp de fantezii” cu privire la intenţiile altor ţări

 Viktor Orban transmite Partidului Popular European (PPE) - care examinează o intenție de excludere a formaţiunii sale, Fidesz, din cauza măsurilor adoptate în Ungaria în lupta împotriva epidemiei noului coronavirus - că ”nu are timp de aşa ceva” şi că .îi este greu să-şi imagineze că cineva are ”timp de fantezii” cu privire la intenţiile altor ţări,

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 23:18
Datoria unui diplomat este să nu să amestece în politica externă a țării gazdă

Ambasada Chinei în România publică un comunicat intitulat "Sfaturi pentru Ambasadorul SUA în România - să manifeste mai mult spirit umanitar". Comunicatul este o replică dură pentru ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, cel care acuza China că îşi face propagandă prin aşa-zise gesturi umanitare.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 18:13
Adio Krzysztof, adio...

„ Nu-mi vine să cred că a plecat dintre noi Krzysztof Penderecki, nu-mi vine să cred, şi-l simt atât de apropiat, de cald, de uman, pentru totdeauna alături de cei pe care i-a iubit, de cei care l-am iubit, aplaudând din adâncul inimii uimitoarea muzică pe care a compus-o.

Joi, 2 Aprilie, 2020 - 14:00

România are nevoie de MEDICI!

Trebuie să fim acum acolo unde este nevoie!

Prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti:

Sunt medic, mamă şi bunică. Am temeri legate de pandemie, ca poate fiecare dintre noi. Îmi este frică pentru familia mea şi vreau să îi protejez, dar responsabilitatea mea este legată şi de pacienţi, şi de rezidenţi, şi de studenţi, şi de colegii mei. Şi nu sunt doar vorbe.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 20:31
Consecvent cu vechile sale apucături, „penalul” Adrian Sîrbu ar vrea să pună el mâna pe banii de la guvern și să-i împartă „instituțiilor credibile”

Reiterăm îngrijorarea pe care ne-a creat-o publicarea, pe Mediafax, a unui text semnat de Adrian Sârbu, cu doar două zile înainte de comunicarea, de către ministrul de Interne, a Ordonanței Militare Nr. 4. Textul era intitulat „Deşteptarea!

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:16

Românii care nu-și pot plăti facturile să nu fie deconectați de la serviciile de cablu TV, telefonie sau internet: este solicitarea adresată companiilor de comunicații de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), printr-o adresă din 20 martie.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:40

Frustrarea pacienţilor cu cancer este imensă în aceste zile apasatoare ale pandemiei de COVID19. Aproape 400,000 de romani au acceptat un diagnostic greu, au ajuns să îşi cunoască boala şi ştiu că, in conditii normale, speranţa de viaţă e ridicată în zilele noastre, pentru majoritatea tipurilor de cancer. Şi brusc, în plină pandemie, riscul lor de a muri e triplu.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 00:58

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că la Suceava s-a transmis coronavirusul în mod comunitar, fiind evidențiate peste o mie de cazuri, pe fondul unor erori medicale şi a managementului local, iar anchetele epidemiologice nu au fost făcute cum ar fi trebuit, din lipsă de personal.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:40

Folosirea cardului de sanatate nu mai este obligatorie in perioada starii de urgenta, a anuntat, luni, Ionel Danca, seful Cancelariei premierului.

In cadrul unei declaratii de presa sustinute la finalul sedintei de guvern, el a declarat ca a fost adoptata o hotarare in acest sens.

"Se prelungeste aplicabilitatea contractului-cadru pentru pachetele de servicii medicale contractate prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, respectiv contractul-cadru incheiat pentru perioada 2018-2019 se prelungeste cu perioada starii de urgenta.

Luni, 30 Martie, 2020 - 21:01

Președintele Donald Trump i-a informat pe prințul britanic Harry și soția sa Meghan Markle că contribuabilul american nu va plăti factura de securitate, după ce aceștia au părăsit Canada pentru a se stabili în Los Angeles.

„Sunt un mare prieten și admirator al reginei și al Regatului Unit”, a replicat Trump  duminică. „S-a raportat că Harry și Meghan, care au părăsit Regatul, se vor muta definitiv în Canada. Acum au plecat din Canada pentru SUA, însă SUA nu va plăti pentru protecția lor de securitate. Ei trebuie să plătească! ”

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:52
Mesajul președintelui Ioan-Aurel Pop

Pentru prima oară, datorită gravelor împrejurări pe care le trăim, se va sărbători în acest an Ziua Academiei Române, de la 4 aprilie, departe de venerabila instituție, simbolizată de clădirea de pe Calea Victoriei nr. 125 (fostele case Cesianu și Bellu), fără ca membrii să se mai poată reuni în tradiționala Adunare Generală festivă și fără să se mai poată organiza „Ziua Porților Deschise“.

Luni, 30 Martie, 2020 - 11:46
2 milioane de persoane în pericol de moarte în Statele Unite din cauza Coronavirus

 

 

Președintele american Trump a extins astăzi ordonanța de urgență, ceea ce duce la stoparea afacerilor și a mișcării dincolo de perioada inițială de 2 săptămâni, până la 30 aprilie 2020

Americanii împreună cu cetățenii din țări din întreaga lume vor fi limitați la casele lor cel puțin încă 30 de zile. De asemenea, înseamnă că turismul, aviația este de așteptat să rămână inactiv pe cea mai mare piață de călătorii și consumatori din lume.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 21:29
Persoanele peste 65 ani vor avea un regim mai relaxat de deplasare, fără declarații

 

Ministrul de Interne Marcel Vela si secretarii de stat Bogdan Despescu si Raed Arafat anunta, duminica seara, noi masuri ce vor fi luate in Romania in incercarea de a limita efectele epidemiei de COVID19.

La o saptamana de la primul deces si tot atat de la intrarea in vigoare a masurilor din Ordonanta Militara nr 3, bilantul negru a ajuns deja la 42 de morti. A crescut accelerat si numarul imbolnavirilor, duminica fiind ziua cu cel mai mare bilant, de 308, ceea ce urca totalul la 1.760 de cazuri.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 13:36
Rafila crede că epidemia va dura doi ani

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune ca sunt 650 de persoane care mor zilnic in Romania in mod curent. "Ramane sa vedem cate sunt cazurile de Covid-19", a afirmat acesta.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 09:52

Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus că situația din România se va înrăutăți în scurt timp, iar la vârful epidemiei vom trece de o mie de cazuri pe zi. Rafila a explicat că pe măsură ce va crește capacitatea de testare va crește și numărul celor confirmați pozitiv la coronavirus.

Joi, 26 Martie, 2020 - 11:50
Rares Bogdan: Blestemaților! Vă doresc faliment și șomaj, speculanților!

Preturile au crescut foarte mult in perioada crizei provocata de coronavirus. Rares Bogdan a spostat un mesaj pe Facebook in care cere intervenia 
Consiliul Concurentei pentru stoparea speculei. Prezentam mesajul:

"Blestemaților!

Joi, 26 Martie, 2020 - 10:20

Secretarul General ONU, Antonio Guterres, solicită șefilor țărilor G20 să ia măsuri comune pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să facă față unei „crize globale de sănătate” pe fondul unei pandemii de coronavirus .

Șeful Organizației Națiunilor Unite a trimis o scrisoare deschisă, datată luni, liderilor G20 înaintea teleconferinței planificate asupra epidemiei COVID-19.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 20:32
Activitatea din agricultură și industrie alimentară nu se poate opri și nici amâna!

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, își pune experiența șipriceperea din domeniu la dispoziția celor în măsură să pună la punct un program menit să sprijine populația în procesul aprovizionării cu alimente pe perioada crizei generate de epidemie.

„Vin în sprijinul celor interesați cu acest program:

 

PROGRAM DE APROVIZIONARE CU ALIMENTE A POPULAŢIEI

Marţi, 24 Martie, 2020 - 08:15
„Măsurile defensive nu vor ajuta câștigarea luptei cu boala”

Răspândirea bolii se „ accelerează  ” . Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a declarat luni, că răspândirea COVID-19 este „accelerată”, citând cifrele în expansiune ale cazurilor de coronavirus.

 

Epidemia de boală este departe de a încetini, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, cerând țărilor să acționeze în timp ce era încă posibil să „schimbe traiectoria” pandemiei.

Luni, 23 Martie, 2020 - 18:10
"Nu putem permite ca remediul să facă mai mult rău ca problema însăşi"

 Donald Trump, şi-a exprimat, luni, îndoiala în ce priveşte restricţiile aplicate în faţa noului coronavirus, deplorând impactul acestora asupra economiei şi lăsând să se înţeleagă că ar putea decide o relaxare a restricţiilor, relatează AFP.

"Nu putem permite ca remediul să facă mai mult rău ca problema însăşi", a transmis Trump pe Twitter.

Sâmbătă, 21 Martie, 2020 - 07:05
Se va permite guvernelor sa pompeze oricati bani va fi nevoie in economie

Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Layen, a anuntat ca la nivelul UE se vor relaxa regulile fiscale intr-o masura fara precedent. Asta, pentru a le permite guvernelor sa pompeze oricati bani va fi nevoie in economie, fara grija obligatiei de respeca tinta de deficit impusa la nivel comunitar, prin Pactul de Stabilitate.

Vineri seara, Ursula von der Layen a anuntat noi masuri pentru sustinerea statelor membre, in lupta cu pandemia.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 18:36

Un înalt oficial al Comitetului Olimpic Japonez a declarat astăzi că Olimpiada de la Tokyo ar trebui să fie amânată.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 14:45
"Lor le datorăm respectarea cu strictețe a recomandărilor, astfel încât munca lor neobosită să nu fie în zadar"

Președintele Klaus Iohannis a transmis și vineri un mesaj către cetățeni, rugându-i să fie responsabili și să respecte măsurile impuse de autorități pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 23:15
Cu tripleta executivă Marcel Vela, Bogdan Despescu și Raed Arafat

La o zi dupa ce presedintele Iohannis a declarat stare de urgenta in Romania, din cauza epidemiei de coronavirus, a avut loc o conferință de presă la care au participat Marcel Vela, .Bogdan Despescu si Raed Arafat.

Principalele declaratii ale lui Marcel Vela:

Marţi, 17 Martie, 2020 - 20:08
Industria aeronautică va fi în regulă

Președintele american Trump a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că dorește să vină puternic în sprijinul  industriei de turism , referindu-se în special la companiile aeriene. El a dat asigurări că industria aeronautică americană a constituit o temă importantă la întâlnirile pe care le-a avut cu toți transportatorii majori, precum United Airlines, American Airlines, Delta.

Luni, 16 Martie, 2020 - 23:37
Turismul în Statele Unite este mort

Turismul din Hawaii, călătoriile din Florida și excursiile rutiere din California rămân o activitate distractivă din trecut. Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat astăzi că americanii sunt puternic descurajați de călătoriile discreționare, călătoriile de afaceri, călătoriile și vacanțele, inclusiv călătoriile interne și internaționale. Acest lucru ar putea foarte bine acum să închidă complet industria de turism și turism din Statele Unite.

Luni, 16 Martie, 2020 - 20:53
„E cheltuială fără limite!”

 Traian Băsescu, critică prevederile comunicatului privind starea de urgență, pe care îl consideră ca fiind unul care va produce mult haos și debandadă.

Totodată, europarlamentarul PMP cere Parlamentului să intervină, când va vota decretul, și să adauge clarificări.

Subscribe to Declaratie