Duminică, 19 Mai, 2019 - 17:43
„Binomul” Dragnea - Daea a analizat problemele păstoritului cu fermierii de specialitate din Poiana Sibiului

Faptul că Liviu Dragnea și Petre Daia au apărut de două ori la emisiunea Viața Satului de la TVR 1 ar putea fi interpretat - așa cum zice opoziția - ca o acțiune de campanie. Dar una în perfectă concordanță cu caracterul electoral al lansărilor multiple de carte ale lui Iohannis, de exemplu.

Duminică, 12 Mai, 2019 - 17:16
Dragnea și Daea au înscris puncte în programul de guvernare

După ce președintele Iohannis și-a luat partea leului în materie de propagandă electorală asumând în contul său personal un summit european, competitorilor nu le-au mai rămas decât „resturile” de publicitate duminicală. PSD a făcut câteva mitinguri în țară pe unde presupunea că se bucură de o susținere majoritară, însă a trebuit să facă față atacurilor „batalioanelor de asalt” sponsorizate de opoziție, care au făcut uz de mijloacele contondente pentru a împiedica desfășurarea reuniunilor.

 

Sâmbătă, 4 Mai, 2019 - 13:20

După ședința săptămânală de colegiu, ministrul Petre Daea dorit sa mai arunce o privire peste ogoarele și șantierele agriculturii, înaintea pauzei de weekend. A pornit la drum spre Brăila unde lucrările la decolmatarea și impermeabilizarea marilor artere de irigații sunt într-o fază avansată, la finele cărora județul va putea fi declarat „sută la sută irigat și irigabil” -  primul din șirul de județe în care se operează în peste 60 de șantiere ale ANIF, aflate în lucru.

Luni, 29 Aprilie, 2019 - 13:09
President Ilham Aliyev and first lady Mehriban Aliyeva watched race 

Baku, April 28, AZERTAC

The Formula 1 SOCAR Azerbaijan Grand Prix Race has wrapped up in Baku.

President of the Republic of Azerbaijan Ilham Aliyev and first lady Mehriban Aliyeva watched the Formula 1 SOCAR Azerbaijan Grand Prix Race, which is the fourth round of the 2019 FIA Formula One World Championship.

The drivers made a parade lap first, which was followed by the opening ceremony.

Firstly, a cup designed specifically for this year's race was presented.

Marţi, 16 Aprilie, 2019 - 11:04

Cel mai vizitat punct de atracție turistică din Paris - iconica  Notre Dame - a luat foc luni după-amiază. Până în seara trecută, bijuteria de arhitectură gotică de 850 de ani s-a transformat într-un infern de foc.

Luni, 15 Aprilie, 2019 - 15:36
Se analizează Pachetul de reformă a PAC post 2020

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se află la Luxemburg, unde are loc Consiliuli AgriFish.ale cărui lucrări le va conducepentru a treia oară de la  preluarea  Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizează Pachetul de reformă a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice în domeniul PAC - schimb de opinii cu privire la arhitectura verde, cercetarea și agricultura.

Trimisul special al Agenției Amos News a consemnat câteva secvențe grafice ale pregătitrilor sesiunii .

Duminică, 14 Aprilie, 2019 - 18:16
Un avion cu dublu fuselaj cât un teren de fotbal, destinat să lanseze rachete spațiale

Cel mai mare avion din lume a făcut primul său zbor de testare sâmbătă în California.

Stratolaunch Systems Corporation, fondată de Paul G. Allen, a finalizat cu succes primul zbor al celei mai mari aeronave compozite din lume, Stratolaunch. Cu un design dublu fuselaj și o anvergură mai mare decât lungimea unui teren de fotbal american, avionul Stratolaunch a luat zborul la 0658 PDT de la Mojave Air & Portul spațial.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 19:04
La ora începerii erau peste 20.000 persoane în piața din centrul orașului

La mitingul preelectoral de la Craiova ( la care nu a participat premierul Dăncilă, plecată în Croația) liderul PSD Liviu Dragnea a declarat,  că dacă o să aibă posibilitatea fizic se va mai gândi, precizând că în prezent este liber.

„Dacă o să am posibilitatea fizic, ne mai gândim. Acum am (posibilitatea fizic - n.r.). Acum sunt liber, sunt cu voi”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, deși deocamdată.Coaliţia PSD-ALDE  nu a anunţat o decizie în legătură cu candidatul la alegerile prezidenţiale.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 13:49

 Întâmplarea a făcut să am acces la un jurnal în care Petre Daea a consemnat câteva dintre momentele pe care le consideră importante din actualul său mandat de ministru al Agriculturii. Fragmentul pe care îl reproduc prefațează un eveniment care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

File din jurnalul lui Petre Daea
”În 5 ianuarie 2017, cu specialiștii MADR, profesori universitari, președinți ai organizațiilor de legumicultori, am început să lucrăm la Programul de Tomate, după ce ajunsesem la o concluzie tehnică despre cum se poate realiza și pentru a-l pregăti în vederea lansării pe circuitul de avizare. Am încheiat o minută a întâlnirii, pe care am introdus-o apoi în dosarul de lucru al actului normativ.
Dup ce au părăsit ministerul, participanții la discuții mi-au dat telefon să îmi spună  că nu va merge, justificând în fel și chip condițiile tehnice legate de biologia culturii. A doua zi mi le-au transmis și în scris, cu motivațiile tehnice, sub semnătură și ștampilă. ..

Duminică, 31 Martie, 2019 - 19:57
Marii câştigători ai MARATONULUI NISIPULUI: Vitalie Gheorghiță și Alexandra Ungureanu

Stațiunea Mamaia a adunat duminică, 31 martie 2018, peste 1.800 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la MARATONUL NISIPULUI. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost: Vitalie Gheorghiță din Republica Moldova și românca Alexandra Ungureanu

Evenimentul internaţional “Maratonul Nisipului”, ajuns la a șasea ediție, reprezintă și o metodă inedită de promovare a litoralului românesc la nivel internațional, stațiunea Mamaia devenind deja de ani buni o atracţie turistică pentru iubitorii de sport din peste 30 de ţări. 

Duminică, 31 Martie, 2019 - 19:51
Ministrul a petrecut o zi în compania fermierilor de pe meleagurile natale

Manifestare tradițională care a reunit și în acest an un mare număr de agricultori din județ, Târgul Mare de Primăvată de la Răcășdia,  Caraș Severin, a avut un oaspete de onoare: ministrul Agriculturii, Petre Daea, om de-al locului. A fost o întâlnire plină de semnificații, demnitarul răspunzător de bunul mers al Agriculturii stând pe îndelete de vorbă cu producători şi fermieri prezenţi la târg. La  manifestare au participat aproape 6.000 de producători, comercianţi şi cumpărători.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 18:17
 Într-un serial de județe dunărene: Călărași și Brăila

 Insensibil lazvonurile lansate de unele canale media în goană după senzațional, cum că s-ar afla pe o listă de remanieri, ministrul Petre Daea este prezent pe toate canalele. De irigații. Abia întors de la Bruxelles, la începutul săptămânii s-a deplasat în județul dunărean Călărași, la amenajarea Gălățui, unde a luat cunoștință de stadiul lucrărilor de reabilitare desfășurate în ritm susținut de către ANIF.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 08:54
S-au propus și trei întrebări

S-au încheiat consultările la Cotroceni cu societatea civilă privind referendumul pentru justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis ar fi decis organizarea referendumului pentru Justiție pe data de 26 mai, spun reprezentanţii asociaţilor şi organizaţiilor neguvernamentale. Tot în această săptămână au fost invitaţi la Cotroceni magistraţii şi, cel mai probabil, vor urma discuţii şi cu partidele.

Marţi, 19 Martie, 2019 - 12:17

Produsele lactate şi derivatele autohtone vor putea fi comercializate în târgurile de produse tradiţionale şi pe piaţa organizată la standuri special amenajate, a declarat preşedintele onorific al Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici din Maramureş, Ioan Tătăran.

Marţi, 26 Februarie, 2019 - 19:00

Pentru un jurnalist aflat la început de drum contactul cu personalități din politică aflate la etajul superior al ierarhiei statale este un privilegiu. M-am bucurat de un astfel de privilegiu când un coleg cu stagiu îndelungat a fost indisponibil pentru un eveniment survenit pe nepusă masă - o conferință de presă la Ministerul Agriculturii. Am fost desemnat să-l suplinesc, luând cunoștință cu acest prilej cu problemele unui sector important, dar și cu cel care a devenit de o bună bucată de vreme o adevărată  vedeta media: ministrul Petre Daea.

 La finalul conferinței mi-am luat inima în dinți și l-am atacat frontal. I-am spus: „Domnule ministru, eu sunt mai nou în profesie și  ar fi pentru mine un prilej nesperat să mă afirm în ochii șefilor (poate și ai  colegilor)  dacă mi-ați putea răspunde unei solicitări insolite: aș vrea să scriu un reportaj despre ziua dumneavoastră de lucru. Ce face un ministru de dimineața până seara? Cum își câștigă pâinea?”.(V.Cugirean)

 

Luni, 25 Februarie, 2019 - 16:05

Cu prilejul sărbătorii unui veac de slujire întru utilitate socială a meșteșugarilor cuvântului înmuiat în cerneala de tipar, id est UZPR, în impunătorul Restaurant de la Cercului Militar Național București se va organiza în data de 28 februarie 2019 un bal de excepție, după trecerea a șapte decenii de la ultima petrecere dansantă a breslei.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 19:18
Pe urma scumpirilor de la DIGI 24

Încă intrigat de efortul depus de Prelipceanu de la DIGI 24 de a-l convinge - în emisiunea în care l-a avut ca invitat miercuri - că produsele din piață s-au scumpit, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat o raită, vineri dupăamiază, prin Piața Berceni. O piață de mijloc, în ierarhia acestor veritabile instituții publice în care se pot întâlni toate opiniile și toate portofelele. Aici a avut prilejul să constate că tarabele sunt pline și că nu lipsește, practic, nimic din ceea ce constituie oferta sezonului.

Marţi, 12 Februarie, 2019 - 10:39
Comentariu pe marginea scrisorii adresate celor 28 de miniștri ai justiției de organizațiile profesionale ale magistraților

Grupul de asociatii profesionale care reprezinta majoritatea judecatorilor si procurorilor din Romania a atacat raportul recent al Comisiei Europene privind progresele inregistrate in Romania in cadrul asa-numitului mecanism de cooperare si verificare (MCV).

O scrisoare deschisa din partea celor trei organizatii pune la indoiala acuratetea raportului de monitorizare al comisiei.

Duminică, 3 Februarie, 2019 - 18:20

 Am plecat în călătorie spre Almaty cu noaptea în cap. O ceaţă rebelă ne-a întârziat cu o oră şi jumătate îmbarcarea planificată. După un zbor liniştit de o oră şi 50 de minute am aterizat în fosta capitală a Kazakhstanului până în 1977, când a fost „detronată” de Astana, păstrându-şi doar statutul de capitală economică.

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 19:20

Ministrul roman de Afaceri externe, Teodor Meleşcanu, s-a întâlnit cu o  delegație a Bisericilor europene pentru un schimb de opinii în marja preşedinţiei romane a Uniunii Europene. 

Marţi, 29 Ianuarie, 2019 - 15:56

29 IAN 2019: O ploaie însoțită de o violentă tornadă a lovit în partea de est a capitalei Cubei noaptea duminică, răsturnând copacii, îndoind stâlpii de putere și aruncând bucăți de acoperiș metalic prin aer. Furtuna, estimată la 320 km / h, a tăiat o cale de distrugeri în cartierele din estul Havanei. Oficialii au numit-o cea mai puternică tornadă care a lovit Cuba în aproape 80 de ani.

Guanabacoa, San Miguel de Padron și 10 de Octubre sunt trei din cele 15 municipalități ale orașului care au suferit unele dintre cele mai mari daune. 

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 19:18
Corespondență din Bruxelles de la Carmen Dinu

Extinderea spaţiului Schengen prin aderarea României va fi adusă în atenţie în perioada mandatului Preşedinţiei române a Uniunii Europene, a anunţat miercuri ministrul de interne Carmen Dan, la întâlnirea cu deputaţii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, prilej cu care a prezentat priorităţile preşedinţiei semestriale a UE în domeniul afacerilor interne.

Sâmbătă, 19 Ianuarie, 2019 - 09:10
Averi de miliarde țintesc mistreții românești

De aproape două decenii domeniul de vânătoare concesionat de Ion Țiriac la Balcic constituie evenimentul monden al anului prin numărul și caltatea invitaților omului de afaceri care dovedește că se învârte prin înaltele sfere ale business-ului și - mai puțin în ultimii ani - politicii.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 09:29

După ce a rebranduit recent BFR-ul său, mai simplu numit Starship, SpaceX a adăugat deja cote finale primului prototip al acestui vehicul de ridicare super-grea. Racheta va fi folosită pentru testarea sub-orbitală în acest an, marcând pași importanți în planurile sale pentru Lună, Marte și poate și dincolo.

Duminică, 13 Ianuarie, 2019 - 00:00
28 de „agenți de influență” în acțiune

Desigur nu întâmplător ministrul Agriculturii este o figură recunoscută și apreciată la Comisia Europeană, pe care a frecventat-o  intens în perioada pregătitoare a reuniunii de transfer a președinției rotative a Consiliului. Așa se face că la primirea delegației comisarilor condusă de Juncker, de cele mai multe îmbrățișări și strângeri de mână călduroase s-a bucurat diriguitorul agriculturii, deocamdată singurul domeniu în care ne putem măsura cu „cei mari”.

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 15:56

Angkor este unul dintre cele mai importante situri arheologice din Asia de Sud-Est situate în provincia Cambodgia din nordul orașului Siem Reap. Întins peste 400 km2, inclusiv zona împădurită, Parcul arheologic Angkor conține rămășițele magnifice ale diferitelor capitale ale Imperiului Khmer, din secolele al IX-lea până în secolul al XV-lea. Acestea includ faimosul Templu al Angkor Wat și, la Angkor Thom, Templul Bayon cu nenumăratele decorațiuni sculpturale. UNESCO a stabilit un program amplu pentru a proteja acest sit simbolic și împrejurimile sale.

Miercuri, 2 Ianuarie, 2019 - 13:35

Majoritatea destinațiilor turistice de top din China, inclusiv Beijing, Xi'an, Chengdu, Guilin, Shanghai și multe altele, pot fi accesate prin trenuri de mare viteză.

Călătoria pe un tren din China a fost ideea multora la sfârșitul sărbătorii de trei zile a zilei de Anul Nou. S-au așteptat aproximativ 11,5 milioane de călătorii marți, când călătorii s-au întors la muncă și școală, în timp ce sărbătoarea s-a încheiat. Pentru a face față creșterii cererii, China Railway Corp a adăugat 318 de trenuri temporare.

Marţi, 1 Ianuarie, 2019 - 13:16

Astăzi, cetățenii Cubei marchează cea de-a 60-a aniversare a revoluției care a răsturnat regimul Batista. Anii care s-au scurs nu au fost ușori din punct de vedere economic pentru poporul cubanez, însă marea majoritate a cubanezilor rămâne fermă în convingerea că liderii țării s-au descurcat foarte bine în condiții extrem de dificile, iar Fidel Castro rămâne în continuare o importanta personalitate în inimile și mentalul colectiv al cubanezilor și nu nu mai al lor.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 23:33
Romanian tourism booming in Israel

Romania has become the main country in Eastern Europe as a source of tourists for Israel, surpassing even Poland, a country that has constantly topped the rankings during the past years.

The Romanians’ interest in Israel continues to grow, as the number of tourists this year has already exceeded the target of 100,000 set as an objective for the end of this year.

Joi, 27 Decembrie, 2018 - 23:09

  Zilele trecute m-am întors dintr-o ţară care m-a fascinat cu adevărat!

            M-am aventurat în această frumoasă călătorie într-o perioadă de timp mai mult câinoasă decât plăcută în stepa Asiei Centrale, unde vânturile nu contenesc, dublate de temperaturi cu valori negative, cu multe grade minus.

            Ca să înţelegeţi de ce m-a uimit această ţară – Kazahstan – ar trebui să vă dau câteva repere din conţinutul geografic şi istoric al ei.

Subscribe to Reportaj