Miercuri, 26 Iunie, 2019 - 16:40

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a anunţat miercuri că va candida la congresul din 29 iunie pentru funcţia de secretar general al partidului.

"Am luat hotărârea să candidez în cadrul Congresului Extraordinar al partidului pentru funcţia de secretar general PSD. În aceste momente deloc uşoare pentru partid, vreau să mă implic mai mult, să muncesc mai mult şi să fiu alături de colegii mei. Cred că pot face cel mai bine toate aceste lucruri din funcţia de secretar general, parte dintr-o echipă pe care votul colegilor o va decide", a precizat Fifor pe Facebook.

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 14:56

Legea pensiilor de stat a primit votul comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi ar urma să intre la votul final mâine, în plen. Legea care schimbă formula de calcul a pensiilor a fost declarată parţial neconstituţională şi de 6 luni se află în procedură parlamentară de reexaminare. Dacă legea e adoptată de Parlament şi promulgată de preşedinte, pensiile cresc din septembrie cu 15%, iar din 2021 se va aplica noua formulă de calcul în integralitate.

La votul din comisii au fost înregistrate doar patru abţineri, restul voturilor fiind favorabile. 

Marţi, 25 Iunie, 2019 - 14:21

Peste 70% dintre absolvenţii clasei a opta au luat peste 5 la Evaluarea Naţională. Au fost şi 429 de medii de 10, dar şi 8 elevi, eliminați din cauza unor tentative de fraudă, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2019.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 16:50

Programul de lucru cu publicul pentru eliberarea paşapoartelor a fost prelungit, începând de luni, cu două ore în Bucureşti şi în 31 de judeţe, unde s-a constatat un trend ascendent al numărului de solicitări de paşapoarte, informează MAE.

MAE precizează că de la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de paşapoarte, fără a fi înregistrată o depăşire a termenului de 10 zile lucrătoare în care se eliberează documentul de călătorie pe tot parcursul anului la nivelul întregii ţări.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 16:16

Secția pentru procurori a CSM a respins acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară față de Laura Codruța Kovesi, acuzată că nu a respectat confidențialitatea lucrărilor și a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuții ce vizau dosarul familiei Cosma, au precizat surse din CSM.

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii au respins, la ședința de luni a Secției, acțiunea disciplinară formulată de inspectorii judiciari față de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

Luni, 24 Iunie, 2019 - 15:38

Preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată, a anunţat luni Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Joi, 13 Iunie, 2019 - 19:50

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat joi, la finalul CExN, că patru grupuri de lucru vor fi implicate în organizarea Congresului partidului care va avea loc pe 29 iunie.

Joi, 13 Iunie, 2019 - 14:55

Absolvenţii care iau nota 10 la Bacalaureat primesc un abonament gratuit pentru cele patru zile ale Festivalului Untold, iar elevii care se înscriu la examenul de Bacalaureat vor putea cumpăra abonamente la preţuri speciale, pentru Untold şi pentru Festivalul Neversea.

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 19:42

Moțiunea de cenzură promisă de Opoziție după alegerile europarlamentare a fost depusă miercuri. Liberalii susțin că ar avea și șanse ca demersul lor să fie dus la capăt, adică să primească voturile necesare. 

Miercuri, 12 Iunie, 2019 - 17:00

Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va adopta Codul administrativ prin ordonanţă de urgenţă. Premierul a afirmat că avizul CES este unul consultativ şi că va vedea la următoarea şedinţă a Consiliului care sunt obiecţiile acestuia.

Marţi, 11 Iunie, 2019 - 16:34

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a reiterat marţi că, până la finele anului, sunt bani atât pentru investiţii, cât şi pentru cheltuieli legate de salarii şi pensii, însă, dacă o cheltuială publică poate fi ajustată într-un mod logic, acest lucru trebuie făcut.

Întrebat despre circulara transmisă ordonatorilor de credit, privind diminuarea cheltuielilor, Teodorovici a precizat că aceştia trebuie să facă o analiză şi dacă sunt cheltuieli ce pot fi reduse, să acţioneze în mod corespunzător.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 14:15

Aeroportul Transilvania Târgu Mureş va asigura, începând de luni, două noi zboruri cu destinaţia Antalya (Turcia), numărul curselor charter săptămânale de pe această unitate aeroportuară ajungând la patru.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 10:06

Noii miniștri de la Justiție, Ana Birchall, Fonduri Europene, Roxana Mînzatu și Românii de pretutindeni, Natalia Intotero, depun luni jurământul de învestire în funcție, la Cotroceni.

Ceremonia de depunere a jurământului va avea loc luni, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

Luni, 10 Iunie, 2019 - 08:50

Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un poliţist în urmă cu o săptămână s-a sinucis, luni dimineaţa, în Penitenciarul Popa Şapcă din Timişoara. Reprezentanţii Ambulanţei au încercat să îl resusciteze timp de o oră, însă fără succes.

Potrivit unor surse jucidiare, bărbatul care s-a spâzurat este Marcel Ionel Lepa, bărbatul care ucis un poliţist în urmă cu o săptămână.

Criminaliștii și un procuror se află la fața locului pentru cercetări.

Vineri, 7 Iunie, 2019 - 15:16

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire pentru doar 3 dintre cele 4 persoane propuse de premierul Viorica Dăncilă. Iohannis nu a semnat și pentru numirea lui Titus Corlățean ca viceprim-ministru. Șeful statului i-a transmis Vioricăi Dăncilă o scrisoare referitoare la această situație.

Potrivit Administrației prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat vineri următoarele decrete:

Joi, 6 Iunie, 2019 - 14:45

Comisia Europeană a declanșat trei proceduri de infringement împotriva României: în domeniul Mediului privind obligația de a aplica legislația europeană de reciclare a navelor și două pe domeniul Pieței Interne, pentru îmbunătățirea ghișeelor unice și facturarea electronică la achizițiile publice.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 18:19

Eugen Teodorovici a declarat că România urmează să semneze un acord cu Banca Mondială în scopul accesării unor fonduri care să fie folosite în vederea diversificării serviciilor medicale de familie. Ministrul a spus că acestea vor funcționa sub forma unor scheme de ajutor.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a precizat, miercuri, că România va semna un acord cu Banca Mondială. Potrivit aceleiași surse, fondurile negociate vor fi aprobate în luna iulie de reprezentanții Băncii Mondiale. Aceste fonduri vor fi investite în medicina de familie.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 14:39

Viorica Dăncilă PSD a luat act de demisia lui Mircea Drăghici din funcția de trezorier al partidului, după ședință BNP al PSD.

Mircea Drăghici făcea parte din vechea echipă a lui Liviu Dragnea.

Marţi, 4 Iunie, 2019 - 18:34

Programul „Prima Casă” ar putea deveni programul „O familie, O casă” încă de la finalul lunii iunie prin proiectul de OUG publicat încă de la finalul lunii mai de Ministerul Finanţelor Publice.

Noua variantă a programului vine cu dobânzi fixe cuprinse între 0,9% şi 5,5%, iar plafonul maxim care poate fi accesat se ridică la 570.000 lei (aproximativ 120.00 euro), faţă de uin plafon pe programul „Prima Casă” de 250.000 lei.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 19:21

Pe 5 iunie se sărbătorește Ziua învățătorului, prevede structura anului școlar 2018-2019. Ministerul Educației a anunțat că școlile vor organiza “manifestări specifice”, însă numai cele care nu au prevăzută ca zi liberă această dată în contractul colectiv de muncă. În București, copiii de grădiniță și elevii sunt așteptați la clase, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Edupedu.ro. În județul Prahova, școlile vor fi închise miercuri, scrie Observatorul Prahovean.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 16:32

Premierul Viorica Dăncilă a semnat luni decizia de revocare a Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

"La data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Adriana Cotel se revocă din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 15:55

Darius Valcov a demisionat, luni, din functia de consilier al premierului pe probleme economice, in urma unei discutii cu premierul Viorica Dancila.

Seful Executivului a acceptat demisia acestuia, iar decizia a fost publicata in Monitorul Oficial.

Alaturi de Valcov, mai pleaca din functie Mihaela Triculescu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), dar si Adriana Cotel, sefa Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Darius Valcov a fost numit consilier al premierului in ianuarie 2018.

Luni, 3 Iunie, 2019 - 14:48

Update 16,00- Mirela Călugăreanu a înlocuit-o pe Mihaela Triculescu în funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), conform deciziilor prim-ministrului publicate luni în Monitorul Oficial.

Șefa ANAF, Mihaela  Triculescu, a fost demisă din funcție de către premierul Viorica Dăncilă. Demiterea lui Triculescu face parte din schimbările care au loc în PSD și în structura Guvernului după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoarea în dosarul DGASPC Teleorman.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 16:01

Societatea de Transport Bucureşti STB SA va suplimenta vineri, în intervalul orar 9:00 - 21:00, liniile care asigură legătura zonei centrale cu Aeroportul Henri Coandă, respectiv Gara de Nord şi va modifica circulaţia mijloacelor de transport de pe 18 linii, cu ocazia sosirii la Bucureşti a Papei Francisc.

În perioada trecerii coloanei oficiale, mijloacele de transport public vor staţiona la dispoziţia Brigăzii Rutiere pe arterele care intersectează traseul urmat de Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 15:33

Papa Francisc a fost primit cu onoruri militare vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe Platoul Marinescu.

Vineri, 31 Mai, 2019 - 14:42

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut vineri, 31 mai 2019, o audiență privată cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, aflat într-o vizită de stat și o călătorie apostolică în România.

Șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care o acordă relațiilor cu România și a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.

Joi, 30 Mai, 2019 - 19:49

Câștigătoare a fost desemnată asocierea SC Arcada Company SA – SC ISPCF SA – DB Engineering & Consulting GMBH.

CFR a trimis participanților comunicarea privind desemnarea asocierii menționate drept câștigătoare, potrivit informațiilor deținute de Club Feroviar. Ceilalți doi participanți sunt Porr Construct SRL şi Mapa Inşaat VE Ticaret AŞ. Valoarea ofertei câștigătoare este de 398,16 milioane lei. fără TVA.

Valoarea estimativă a proiectului este de 420 milioane de lei, fără TVA. Depunerea ofertelor s-a încheiat la 25 martie 2019.

Joi, 30 Mai, 2019 - 19:35

Joi a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Executiv în luna martie, iar şoferii care utilizează aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever riscă amenzi şi de 5.000 de lei.

OUG a intrat în vigoare după mai multe luni de proteste venite din partea taximetriştilor, în contextul în care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal. Ordonanţa elimină sintagma "în mod repetat" din Legea privind transportul în regim de taxi, în urma presiunilor făcute de taximetrişti.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:54

Românii cărora trebuie să li se restituie taxa auto primesc o veste bună. Săptămâna viitoare vor avea banii în cont. Anunțul a fost făcut de ministrul de Finanțe, Eugeh Teodorovici.

Joi, 30 Mai, 2019 - 17:04

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 30 mai, ora 17:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după discuția pe care avut-o cu premierul Viorica Dăncilă. 

Principalele declarații ale președintelui

Subscribe to Stirea zilei