Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 17:26

Ministrul Agriculturii Petre Daea este prezent la Bruxelles în Comisia pentru mediu, sănătate publică și alimentară (Comisia ENVI) din Parlamentul European, unde a prezentat prioritățile din domeniul mediului pentru perioada președinției României a UE. . Prezentǎm discursul integral:

Doamnelor și domnilor europarlamentari,

Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 - 15:07

Vineri, 18 ianuarie 2019, la sediul UZP din București, a fost semnat un acord de parteneriat între Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, reprezentată prin domnul Doru Dinu Glăvan, în calitate de președinte, și Biblioteca Metropolitană București, reprezentată de doamna Ioana Ramona Mezei, în calitate de director.

Obiectul contractului îl constituie promovarea reciprocă a proiectelor și imaginilor celor două instituții, cu ocazia tuturor evenimentelor și manifestărilor organizate de părțile semnatare pe toată perioada anului 2019, cu drept de prelungire în anii următori.

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 19:10

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la Oscar 2019. Cea de-a 91-a ediție a galei Academiei americane de film va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Câte opt nominalizări au primit filmele "A star Is Born" și "Vice", iar "Black Panther", de la Marvel, are șapte selecții, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.
 

Nominalizări Oscar 2019

 

Cea mai bună actriță în rol principal:

 

Yalitza Aparicio, Roma

Marţi, 22 Ianuarie, 2019 - 14:38
Și altele în Timiş şi în Caraş-Severin

Alte două persoane au murit din cauza gripei, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Timiş şi o femeie în vârstă de 71 de ani din Bucureşti. Ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu erau vaccinaţi anti-gripal, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Un bărbat în vârstă de 70 ani, din judeţul Timiş, a murit din cauza gripei. Acesta a confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nu era nevaccinat anti-gripal. Acesta a murit marţi, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 19:00

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis, luni, o informare către şcoli privind efectuarea zilnică a triajului epidemiologic, în urma creşterii numărului de cazuri de gripă, reprezentanţii instituţiei precizând că, dacă e necesar, cursurile se pot suspenda.

Luni, 21 Ianuarie, 2019 - 14:22

RADET anunță că 51 de blocuri și 4 imobile (vile/case) din Capitală au rămas, luni, fără apă caldă și fără agent termic, din cauza unei avarii. Regia anunță că marți dimineață vor fi remediate problemele.

RADET anunță că, din cauza unei avarii din Capitală, mai multe blocuri și imobile nu au în prezent apă caldă și căldură. Este vorba despre 51 de blocuri și 4 imobile, iar Regia estimează că problemele vor fi remediate marți, la ora 8:00.

Vineri, 18 Ianuarie, 2019 - 15:46

Fraţii Săndulache au fost condamnaţi la 108 ani de închisoare, în Spania. Cei doi reuşiseră să strângă o avere, 1,5 milioane de euro, din trafic de persoane şi obligarea a zeci de românce să se prostitueze, în peninsula Iberică.

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 19:40

Ca urmare a discuțiilor din data de 17.01.2019, dintre conducerea Ministerului Energiei, conducerea Sociețății Complexului Energetic Oltenia S.A și reprezentanții legali ai sindicatelor, în condițiile reluării imediate a activității, au fost stabilite următoarele :

​ În limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de productie astfel:

- Pentru personalul muncitor din activitatea de producție, mentenanță și transport cărbune etc va fi acordată o sumă 1000 lei brut, respectiv 585 lei net;

Joi, 17 Ianuarie, 2019 - 17:17

RADET anunţă că 21 de blocuri şi 22 de imobile (vile/case) din Sectorul 2 al Capitalei au rămas, joi, fără apă caldă şi fără agent termic, din cauza unei avarii. Regia anunţă că la miezul nopţii vor fi remediate problemele.

RADET anunţă că, din cauza unei avarii din Sectorul 2 al Capitalei, din zona Doamna Ghica, mai multe blocuri şi imobile nu au în prezent apă caldă şi căldură.

Blocurile şi imobilele afectate se află pe străzile „Doamna Ghica” şi Şoseaua Colentina, precum şi pe mai multe străduţe adiacente.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 17:05

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi Ioan Bendei, administratorul firmei RCS/RDS, au fost condamnaţi, marţi, de Tribunalul Bucureşti la câte 4 ani de închisoare în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal. Decizia nu e definitivă.

ŞTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE.

Marţi, 15 Ianuarie, 2019 - 14:16

Guvernul a decis să majoreze, începând cu 1 ianuarie 2019, plafonul maxim de venituri până la care se acordă ajutorul de încălzire, ceea ce duce la majorarea numărului persoanelor care beneficiază de acest tip de ajutor din partea statului.

Totodată, pentru anumite sisteme de încălzire a locuinței, cuantumul ajutorului de încălzire a fost modificat.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 15:00
Dupa productia de struguri

România a ajuns să asigure 27,8% din pro­duc­ţia totală de porumb din Uniu­nea Europeană. Potrivit datelor Eurostat, anul trecut - cu cea mai mare producţie de porumb din istorie, de 18,9 milioane de tone (care valorează aproape 3 miliarde de euro) - ţara noastră s-a clasat pe locul I în UE.

Luni, 14 Ianuarie, 2019 - 14:19

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat proiectul major prin care sunt alocate aproximativ 266 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru extinderea ariei de acoperire a sistemului de cadastru, în special în zonele rurale ale României.

Obiectivul acestui proiect este de a consolida securitatea juridică și de a crește transparența în ceea ce privește sistemul de evidență a drepturilor imobiliare.

Vineri, 21 Decembrie, 2018 - 18:38
Persoanele private de libertate pot urma un program de formare profesională

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 66 alin. (4) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, care prevede că persoanele private de libertate pot urma un program de formare profesională organizat de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Miercuri, 19 Decembrie, 2018 - 19:07

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor Bogdan Olteanu 1.000.000 de euro.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în prezent în închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Marţi, 18 Decembrie, 2018 - 19:47

​Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, prezintă modificările de taxe și impozite pentru 2019.
Potrivit documentului elaborat de finanțe, Guvernul va introduce „taxa pe lăcomie” care vizează băncile. 

Cele mai importante declarații ale ministrului de Finanțe:
 

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 17:37

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că bugetarii vor avea zile libere şi 24 şi 31 d3ecembrie, ceea ce înseamnă câte o minivacanţă de 5 zile pentru Crăciun şi Revelion.

"Am o veste bună pentru angajaţii din sistemul bugetar. Se vor bucura de încă două zile libere, în preajma Crăciunilui şi Anul Nou, respectiv 24 şi 31 decembrie. Sper ca tot mai mulţi români să aibă tihnă şi linişte în perioada sărbătorilor", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 16:17

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, miercuri, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca intentioneaza de anul viitor sa faca transportul public gratuit pentru toata lumea.

"Daca se va pune problema gratuitatii totale a transportului public in comun, o masura pe care am anuntat-o la inceputului mandatului, raspunsul este: Da. De anul viitor voi veni cu acest proiect. (...)

Miercuri, 12 Decembrie, 2018 - 14:11

Premierul Viorica Dăncilă prezintă miercuri, prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul unei ședințe comune a Camerei Deputaților și Senatului:

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 19:45

CSM transmite, printr-un comunicat de presă, ca decizia CCR privind componenta completurilor de judecata a vizat exclusiv completurile de 5 judecatori ale ICCJ si nu pe cele de 3 magistrati ale instantei supreme sau pe cele ale altor instante.

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 16:17
unul dintre ei achită prejudiciul integral plus 20%

Comisia juridică din Camera Deputaților a votat marți un amendament la Legea 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, potrivit căruia, dacă unul dintre inculpații acuzați pentru aceeași evaziune fiscală achită prejudiciul integral, plus 20%, toți cei acuzați scapă de urmărirea penală. 

Marţi, 11 Decembrie, 2018 - 15:55

Parlamentul European a aprobat marți o rezoluție prin care se cere admiterea fără întârziere a României și Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari.

"Țările au îndeplinit deja condițiile, Comisia a spus acest lucru, experții au spus acest lucru", a declarat raportorul Parlamentului European, socialistul bulgar Serghei Stanișev, în cursul unei dezbateri care a avut loc luni noapte la Strasbourg.

Luni, 10 Decembrie, 2018 - 15:05

Alți trei parlamentari PSD urmează să părăsească partidul și să se înscrie în formațiunea lui Victor Ponta, au declarat surse social-democrate. Informația vine cu puțin timp înaintea ședinței comitetului executiv central, convocat luni, de la ora 14,00.

La începutul lunii decembrie patru deputați PSD, printre care și liderul din Caraș-Severin Ion Mocioalcă, și-au anunțat plecarea din PSD și înscrierea în partidul lui Victor Ponta, Pro România. Este vorba de deputații Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci. 

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 16:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a preluat de la omologul austriac Beate Hartinger-Klein mandatul președinției rotative a Consiliului UE.

"Începând cu 1 ianuarie  2019 vom avea responsabilitatea coordonarii uneia dintre cele mai importante instituții, Consiliul Uniunii Europene (EPSCO). Pe domeniul Sănătății suntem pregătiți să acționăm onest si neutru pentru dezvoltarea si consolidarea proiectului european", a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Vineri, 7 Decembrie, 2018 - 14:42

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, la începtul ședinței de Guvern, că României primește de la Comisia Europeană suma de 34.278.750 euro pentru combaterea pestei porcine africane.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 18:00

Pentru Sărbătorile de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 65.650 de pomi de Crăciun din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii rășinoase.

Din totalul sus-menționat, 26.170 sunt puieți ornamentali pentru Crăciun proveniți din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantați doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Marţi, 4 Decembrie, 2018 - 20:21

Metrorex anunță că marti, 4 decembrie a.c. a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă (2018-2019) între administrația Metrorex și partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare, anunţă Dumitru Şodolescu, director general al companiei.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 17:37

Compania Hexi Pharma, acuzată că a livrat dezinfectanți diluați pentru sute de spitale, a fost trimisă în judecată luni de procurorii DNA pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9,55 de milioane de lei.

Luni, 3 Decembrie, 2018 - 14:17
Urmată de greva generală

Sindicaliștii de la metrou susțin că ar putea intra totuși în grevă, în intervalul 15-20 decembrie. Ei au amânat greva de săptămâna aceasta pentru că au așteptat numirea unui nou ministru al Transporturilor. Între timp, sunt dispuși să mai renunțe la pretențiile de majorare salarială.

Sindicaliștii nu mai vor 45% creștere salarială, cum au cerut până acum, și se mulțumesc cu 35%. Însă, dacă această majorare nu va avea loc, la mijlocul lunii decembrie, ar urma să fie grevă generală.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 17:14

Mai mulți bebeluși născuți în Maternitatea Giulești au fost infectați cu stafilococ auriu! Deși maternitatea a anunțat că bebeluși nu au luat bacteria din spital, un control al Ministerului Sănătății a stabilit că mulți dintre angajații maternității au stafilococ auriu.

Ministrul Sorina Pintea a anunțat că Maternitatea Giulești urmează să fie închisă, după ce 17 bebeluși au ajuns în spital fiind diagnosticaţi cu bacteria stafilococ auriu meticilino.

Subscribe to Stirea zilei