Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 18:30

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a prelungit până în data de 30 iunie perioada în care consumatorii casnici de energie care până acum erau în regim reglementat îşi pot alege o ofertă în piaţa concurenţială de la furnizorul lor, se arată într-un nou proiect de ordin al ANRE.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 13:28
Sursa: Radio România Internaţional

Ana Ştefania Andronic, nume de artist BUZU, expune grafică şi instalaţii la Galeria Senso, din Bucureşti. Titlul expoziţiei: "Ipostaze tulburătoare". BUZU este fiica regretatului jurnalist şi caricaturist Octavian Andronic, iar perioada bulversantă a pandemiei a făcut ca expoziţia să fi fost curatoriată de o altă personalitate care ne-a părăsit, criticul de artă Doina Păuleanu, fostul director al Muzeului de Artă din Constanţa. Expoziția va rămâne deschisă până pe 25 februarie 2021.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 19:22

​Lucrătorii sezonieri din România vor putea lucra și anul acesta în Marea Britanie, în baza unei vize de ședere de până la şase luni, al cărei cost este de 244 de lire sterline.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 19:00

Cadrele didactice care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev, a precizat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, deși duminică acesta spunea că această sumă ar putea ajunge la 500 de lei pe lună per elev.

Potrivit ministrului, există două surse de finanțare pentru plata orelor de recuperare, întrucât una dintre acestea acoperă doar elevii până la 16 ani.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 14:23

Guvernul a aprobat în ședința de marti, 12 ianuarie, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 13 ianuarie 2021.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată în forma introdusă pe agenda ședinței de Guvern.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 20:32

După o pauză impusă de pandemia coronavirus, marţi, 12 ianuarie 2020 se redeschide Galeria Senso, cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată IPOSTAZE TULBURĂTOARE.

            Expoziţia a fost curatoriată de regretatul critic de artă Doina Păuleanu, Doctor în Istoria Artei, plecată dintre noi pe 23 decembrie 2020.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 14:45

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.841 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, și 96 de decese (60 bărbați și 36 femei). La ATI sunt internat 1.100 de persoane infectate.

Până astăzi, 8 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 663.799 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 595.007 pacienți au fost declarați vindecați.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 18:19

Comisarul Dănuţ Dobre, fost şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Teleorman, a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut bani, produse alimentare şi băuturi alcoolice de la mai multe persoane pentru a le ajuta să obţină permisul de conducere ori să le fie anulate diverse amenzi.

Pedeapsa aplicată lui Dobre este mai mică faţă de cea primită la instanţa de fond - Curtea de Apel Bucureşti - de 5 ani închisoare.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 17:22

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 16:18

Un alt incendiu a cuprins, marţi, un spital din ţară, în timp ce ne aflăm în plină pandemie COVID-19.

De data aceasta, este vorba despre secţia COVID a Spitalului de Psihiatrie Gătaia, acolo unde este incendiu.

Incendiul a izbucnit a izbunit marţi după-amiază. Din primele informaţii, focul ar fi izbucnit de la o saltea aflată în salonul în care era internat un pacient cu boli psihiatrice şi diagnosticat şi cu COVID.

Personalul medical a evacuat de urgenţă toţi pacienţii de la secţia COVID-19.

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 14:41

Până astăzi, 1 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 636.201 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19); 566.365 de pacienți au fost declarați vindecați, transmite Grupul de Comunicare Strategică

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 13:00

​Anul 2021 vine cu multe noutăți în domeniul fiscal. 

25 prevederi fiscale intră în vigoare în noul an

1. Reduceri de impozite pentru firmele cu capitaluri pozitive - de la 1 ianuarie 2021

Acestea se vor aplica atât plătitorilor de impozit pe profit, cât și pentru microîntreprinderi sau impozit specific.

*este vorba despre reduceri ale impozitului pe profit anual, impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, impozitului specific unor activități

Reducerile sunt:

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 15:29
de Dumitru BUJDOIU

PLUGUȘOR TRIST, ONLINE

Aho, aho, prieteni, frați,
Stați acasă, nu plecați,
Nu sunt vremuri să umblați,
Nici mascați, nici nemascați,
Ca să nu vă infectați;
Venim noi să vă urăm,
Și n-o să vă infectăm,
Încă-avem imunitate,
Fără comorbiditate.
Aho, aho,

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 18:00

CFR Călători anunță că lansează Trenurile zăpezii, o ofertă de călătorie valabilă din 4 ianuarie până în 28 februarie, în cadrul căreia turiștii beneficiază de reduceri de 25% către stațiunile montane de pe Valea Prahovei și Vatra Dornei.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, reducerea de 25% se acordă de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio ce au ca punct de plecare/destinație una din staţiile: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov, Vatra Dornei Băi hc sau Vatra Dornei.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 18:39

​​Piața energiei electrice se va liberaliza de la 1 ianuarie 2021, însă foarte puțini consumatori casnici știu că pot căuta oferte avantajoase de furnizare a energiei și în funcție de acestea să își schimbe furnizorul. Responsabilă de această situație este Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care nu și-a îndeplinit obligațiile în privința informării consumatorilor, astfel încât aceștia să știe că este mai avantajos să încheie noi contracte, poate cu noi furnizori.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 14:44

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat joi că salariul minim va crește în 2021 „cel puțin raportat la rata inflației”. „Discuția din cadrul ministerului, dar și cu dl prim ministru Florin Cîțu a subliniat că acesta trebuie să crească cel puțin raportat la rata inflației. Este un lucru pe care deja îl vom lansa în dezbatere publică astfel să legiferăm această decizie”, a spus Turcan.

Noul ministru al muncii a precizat că se va pune în dezbatere și creșterea indicelui social de referință.

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 14:22

Judecătorii Curții de Apel București au decis că purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise nu este obligatorie, potrivit deciziei instanței. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în recurs.

„Uraaaaaa! Uraaaaaa!Uraaaaaa! Am câștigat procesul cu Arafat în primă instanță. Nici nu-mi vine să cred. Instanța a dispus că măsura obligării de a purta mască în spații deschise este nelegală. Soluția poate fi atacată cu recurs în 2 zile de la comunicarea hotărârii”, a scris pe Facebook avocata Minodora Ion.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 17:00

Liberalii au stabilit, în noaptea de marți spre miercuri, lista cu miniștrii care vor face parte din Guvernul Florin Cîțu și cu care vor să ajungă miercuri în plen, pentru votul de învestitură. Premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat, după ședința Biroului Permanent Național al PNL, cine sunt miniștrii care vor face parte din Executiv.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 13:57

Cunoscut istoric și critic de artă, Președinte al Fundației Fildas Art și director al Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu s-a stins din viață în această dimineață, după o luptă grea cu boala care a dat întreaga lume peste cap. Mare iubitoare de artă și o personalitate proeminentă a culturii românești, Doina Păuleanu a lăsat în urma sa un gol imens.

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 09:29

Octavian Andronic "a fost cel care, în 22 decembrie 1989, ora 12.00, când încă elicopterul nu decolase de pe clădirea fostului CC, a trimis la tipar primul număr al primului ziar liber care se chema chiar așa, Libertatea. UZPR ar putea să instituie un premiu de jurnalism cu numele Octavian Andronic, care să fie acordat anual celui mai complet tânăr gazetar ori celui mai bun articol dedicat libertății presei". (Octavian Știreanu)

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 16:06

Horia Tomescu (USR PLUS) şi Stelian Bujduveanu (PNL) sunt noii viceprimari ai Capitalei, în baza votului exprimat în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Din totalul de 52 de voturi exprimate, 4 au fost anulate. Stelian Bujduveanu (PNL) a întrunit 33 de voturi favorabile, Horia Tomescu (USR PLUS) 32 de voturi favorabile, Florentina Gherghiceanu (PSD) - 15 voturi, Anca Raiciu (PSD) - 12 voturi.

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 18:30

Preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat că joi încep discuţiile echipelor de negociere ale PNL, USR PLUS şi UDMR pentru programul de guvernare, iar vineri cele ale echipelor de negociere politică.

"Azi vor începe discuţiile cei din echipele pentru programul de guvernare şi mâine de la ora 9,00 dimineaţa se întruneşte echipa de negociere politică", a spus Orban, la sediul PNL.

Sâmbătă, 12 Decembrie, 2020 - 14:24

Cu deosebită durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Octavian Andronic, jurnalist și caricaturist de o inegalabilă valoare.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 16:18

Guvernul a aprobat, în şedinţa de vineri, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

Hotărârea a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Decizia păstrează restricţiile existente, iar la acestea se adaugă o măsurp referitoare la operatorii de transport pe cablu de pe pârtiile de schi.

Miercuri, 9 Decembrie, 2020 - 19:00

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, este propunerea de premier a PNL. Ludovic Orban a convenit asupra numelului în discuțiile de azi de la Cotroceni cu președintele Iohannis. Propunerea a fost votată în conducerea PNL cu o singură abținere.

Orban:

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 13:05

Până marti, 8 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 
416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 13:05

Până marti, 8 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Marţi, 8 Decembrie, 2020 - 10:42

PSD a câştigat alegerile parlamentare cu 30,13% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 29,69% pentru Camera Deputaţilor, urmat de PNL, care a obţinut 25,58% la Senat şi 25,18% la Camera Deputaţilor, a anunţat, luni, Biroul Electoral Central, după centralizarea proceselor-verbale din 96,43% dintre secţiile de votare.

Pe locul al treilea se situează Alianţa USR PLUS, care a obţinut 15,24% din voturi la Senat şi 14,75% la Camera Deputaţilor.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 20:00

Ludovic Orban și-a depus, luni după-amiază mandatul de prim ministru. Președintele României, Klaus Iohannis, a luat act de demisia sa și l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe Nicolae-Ionel Ciucă.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 18:35

Ludovic Orban  anunțat, luni, că își depune mandatul de prim-ministru, pentru că, odată exprimată decizia cetățenilor, trebuie demarată formarea unui nou guvern. Premierul a adăugat că prin demisia să arată că nu se cramponează de nicio funcție și nu pune condiții.  

Marți urmează ca liberalii că să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis și este posibil să se discute noi propuneri de premier cu care ar putea veni PNL.

Declarații Ludovic Orban:

Subscribe to Stirea zilei