Joi, 4 Iunie, 2020 - 18:18

A rămas mai puţin de o lună până la liberalizarea pieţei gazului. Furnizorii se întrec în oferte pentru cei 3,5 milioane de clienţi, care acum plătesc un preţ reglementat. Dar multe dintre tarifele propuse sunt mai mari decât cele plătite în prezent. Asta deşi preţul gazului a scăzut după apariţia pandemiei de coronavirus. Autorităţile s-au sesizat și ameninţă cu o nouă plafonare a preţurilor.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 14:22

Deputații vor să oblige guvernul să dubleze alocațiile copiilor fără să mai aștepte data de 1 august, până la care executivul a amânat această măsură. PSD a anunțat aseară că va vota împotriva ordonanţei de urgenţă care amână termenul.

Este vorba despre 7,3 miliarde de lei pe an cifră avansată de premier zilele trecute, când a precizat că sunt slabe șanse să vedem alocațiile dublate din luna august, așa cum prevede legea.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 17:39

Bacaureat 2020 - sesiunea specială pentru elevii cu probleme medicale, pentru cei aflați în carantină sau izolare va începe în 6 iulie, când va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română. În 12 iulie vor fi afișate rezultatele finale, potrivit calendarului anunțat marți de Ministerul Educației. Sesiunea specială a Evaluării Naționale începe pe 29 iunie.

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 16:39

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a câștigat un nou proces - al treilea - cu Inspecția Judiciară, care o acuza că nu ar fi respectat confidenţialitatea lucrărilor şi a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuţii care vizau dosarul familiei Cosma, acestea fiind probe în acea cauză.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 15:18

Guvernul a anunțat primele măsurile active pentru perioada următoare, printre care 41,5 % din salariul de bază la revenirea din șomaj tehnic și sprijin pentru angajarea persoanelor de peste 50 de ani, tinerilor și a românilor reveniți în țară după pierderea locurilor de muncă din străinătate.

Joi, 28 Mai, 2020 - 17:39

Senatorii au adoptat, miercuri, un proiect iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede interdicţia cu caracter temporar a scoaterii din ţară a unor produse provenite din activităţi agricole şi de exploatare forestieră din România, cei care încalcă aceste dispoziţii riscând închisoarea de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Potrivit iniţiatorului, "se interzice scoaterea din ţară a produselor de masă lemnoasă constând: în buştean, lemn rotund, cherestea şi lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030".

Joi, 28 Mai, 2020 - 15:39

Președintele Klaus Iohannis a declarat după întâlnirea de la Palatul Cotroceni că evaluarea națională va avea o a doua sesiune pentru copiii care la primele examene au probleme medicale. Sesiunea va avea loc pe 29 iunie.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, de la ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul României, Ludovic Orban.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 18:38

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie.  S-au înregistrat 172 voturi 'pentru', 90 'împotrivă' şi 47 abţineri.

Moţiunea intitulată "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD, a fost dezbătută în şedinţa de luni a Camerei.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 16:38

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat numirea generalului-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, în urma unei propuneri făcute de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, general-maior Ionel-Sorin Bălan şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, "parcurgând toate etapele evoluţiei profesionale şi militare".

În prezent, el deţine funcţia de prim-adjunct al directorului STS.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 15:19

Comisia de la Veneția a primit de la Guvernul României cererea pentru eliberarea lui Tudorel Toader din funcția de membru al prestigiosului for consultativ al Consiliului Europei.

„Putem confirma că Comisia de la Veneția a primit într-adevăr cererea ca dl. Tudorel Toader să nu mai fie membru din partea României”, a răspuns Comisia.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 18:17

PSD îl propune pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Propunerea a fost transmisă marţi Birourilor permanente reunite.

De asemenea, PSD mai propune ca deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acestui for.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 16:18

Bucurestenii beneficiaza de acum de cea mai noua tehnologie de plata, direct in mijloacele de transport in comun cu care circulă. În premieră pentru Romania se utilizeaza validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule STB.

Joi, 14 Mai, 2020 - 18:30

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut la Palatul Cotroceni, o declarație de presă în care  a vestit nației succesul înregistrat în faza de urgență a campaniei antivirus a „Guvernului său”, evocând totodată „eroismul” rezistenței la domiciliu a poporului responsabil.

Principalele puncte din declarația șefului statului:

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 22:04
Discurs melodramatic de mulțumire pentru disciplina izolaților

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susținut o declarație de presă la scurt timp după ce Camera Deputaţilor a adoptat, cu modificări, proiectul privind măsurile din starea de alertă.

Principalele puncte din declarația ministrului de Interne:

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 20:00

Școlile se vor redeschide în condiții de siguranță! Este promisiunea autorităţilor care trebuie să pregătească totul până pe 2 iunie, când cei care termină clasele a VIII-a şi a XII-a revin în clase. Apoi au examene importante. Tot ce trebuie să se întâmple în şcoli este scris într-un ordin comun al ministerelor Educației și Sănătății.

De la intrarea în școală și până la terminarea cursurilor, elevii vor fi supravegheați de profesori.

La toate intrările vor fi covorașe dezinfectante și dezinfectant.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 15:23

Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, au decis miercuri deputaţii. Ei au adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2020 de modificare şi completare a Legii nr.19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 14:39

Până miercuri, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 17:18

Produsele de panificaţie s-ar putea scumpi cu 25% în perioada următoare.

În ciuda avertismentelor producătorilor, în România a cotinuat exportul de cereale în perioada stării de urgenţă, iar acesta lucru a condus la creşterea preţului pentru grâu cu 15% în doar două săptămâni.

Dacă Guvernul, nu va veni cu un plan concret, românii vor cumpăra pâine luna viitoare la un preţ cu mult mai mare.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 17:13

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți după-amiază o declarație de presă.  

Declarații ale șefului statului:

Marţi, 12 Mai, 2020 - 16:19

Încă un angajat al Metrorex a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, iar colegii acestuia, cu care a intrat în contact, se află în izolare la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică, a anunţat, marţi, compania.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 15:18

Ziua Internațională a Asistentului medical se desfășoară în acest an sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume sănătoasă". Deși mulți oameni consideră că cei mai importanți oameni din sistemul de sănătate sunt medicii, s-a dovedit de-a lungul timpului că asistenții medicali joacă un rol cheie în toate instituțiile noastre medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților. 

Luni, 11 Mai, 2020 - 17:38

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat duminică, o testare la nivel național, pentru a verifica nivelul de imunizare a populației, dar și de răspândire a coronavirusului. Aceasta ar urma să înceapă după 1 iunie.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 19:00

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, joi, că vor fi luate măsuri de siguranţă pentru fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai, iar în privinţa Metrorex se vor folosi toate trenurile disponibile, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minut.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 14:45

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Carmen Lucuţa, a fost suspendat din funcţie de către Ministerul Sănătăţii, în urma cererii de demitere formulată de Direcţia de Sănătate Publică Arad, care susţine că a constatat "un cumul de neconformităţi", între care raportarea întârziată a unor decese COVID-19.

Şeful DSP Arad, Horea Timiş, a confirmat că decizia a fost primită de la Ministerul Sănătăţii vineri după-amiază.

Joi, 7 Mai, 2020 - 19:30

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, înaintea ședinței de guvern, că Executivul a luat decizia de a achiziționa tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, dar și măști pentru categoriile de persoane vulnerabile, banii fiind asigurați din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza că nu au calculatoare sau tablete”, a spus Ludovic Orban.

Joi, 7 Mai, 2020 - 14:44

Încă cinci persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Astfel, bilanțul total al românilor morți se ridică la 881.

Deces 859

Bărbat, 52 ani, județ Vrancea.

Data confirmare: 02.05.2020 Data deces: 05.05.2020 Comorbidități: etilism cronic, ciroza toxica, hipertensiune portala, obezitate morbida

Deces 860

Bărbat, 60 ani, județ Neamț. Data confirmare: 23.04.2020 Data deces: 05.05.2020 Comorbidități: neoplasm pulmonar operat, infecție cu Clostridium, insuficiență respiratorie acută.

Deces 861

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 16:38

Deputații au votat, miercuri, cu unanimitate de voturi proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 30/2020. Potrivit acestuia, părinții vor beneficia de zile libere pentru a-și supraveghea copiii până la încheierea anului școlar.

După ce va intra în vigoare, legea va permite părinţilor să ceară zile libere plătite de la angajator până la încheierea anului şcolar.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 15:38

Mai multe cazuri de infectare la ISU Botoșani. Chiar șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani a fost infectat cu noul coronavirus. Și alti nouă angajați ai instituției au primit diagnosticul de COVID-19.

Șeful ISU Botoșani a fost internat de urgență, aseară, la Spitalul județean din oraș. El a lucrat 12 ore în dispecerat, vineri. În acea zi, şeful ISU a prezentat simptome şi a fost testat. Rezultatul a venit aseară şi a fost pozitiv.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 15:33
Inscrierile - de pe 8 iunie; reînscrierile - din 25 mai

Calendarul de înscriere în învăţământul preşcolar a fost aprobat de Ministerul Educaţiei.

Potrivit MEC, înscrierea copiilor la grădiniţă se va face în trei etape, începând de pe 8 iunie, iar reînscrierea se va desfăşura de pe 25 mai.

Înscrierea pentru prima dată a copiilor la grădiniţă se va desfăşura în 3 etape. Etapa I are loc între 8 iunie - 3 iulie, etapa a II-a între 20 iulie - 10 august, iar etapa a III-a, programată în perioada 11 - 31 august, se referă la ''Corecturi''.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 14:58

Încă 9 persoane infectate cu COVID 19 au decedat în România. Bilanțul a ajuns la 827 de morți, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Deces 819

Femeie, 83 ani, județ Arad. Data internării: 18.04.2020 Spitalul Județean de Urgență Arad.  Data recoltării: 25.04.2020. Data confirmării: 25.04.2020. Data decesului: 05.05.2020, pneumonie, insuficienta circulatorie acută. Comorbidități: CIC, HTA, DZ tip 2, insuficienta renala, infarct miocardic acut cu 4 stenturi.

Deces 820

Subscribe to Stirea zilei