Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 19:45

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele privind demisiile din Guvern ale lui Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero și pentru numirea de interimari în locul acestora.

Astfel, Ana Birchall va prelua interimatul la ministerul Justiției, Eugen Teodorovici la Fondurile europene și Ștefan-Radu Oprea la ministerul pentru românii de pretutindeni.

Miercuri, 24 Aprilie, 2019 - 15:00

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României a fost adoptat cu 165 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă şi trei abţineri.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 19:00

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale poartă discuţii cu Ministerul Educaţiei pentru a lansa în cel mai scurt termen şcolile profesionale, a declarat luni ministrul Muncii, Marius Budăi, referitor la măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru rezolvarea crizei de forţă de muncă.

Luni, 22 Aprilie, 2019 - 15:36
Pe semnătura lui Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie, decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcție, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancțiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

Vineri, 19 Aprilie, 2019 - 15:24

Secţia pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Bogdan Licu ocupă în prezent funcţia de adjunct al procurorului general.

"În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, în funcţia de procuror general al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni", se arată într-un comunicat al CSM.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 18:19

Judecătorii au decis intrarea în faliment a RADET, distribuitorul energiei termice din Capitală.

Avocatul Gheorghe Piperea, administratorul juridic al companiei, a confirmat informația. El spune că în acest caz Primăria Capitalei nu şi-a respectat promisiuni pentru că nu îi permite legislaţia.

Piperea a adăugat că, pentru perioada imediat următoare, bucureştenii nu vor fi afectaţi de decizia Tribunalului Bucureşti.

Miercuri, 17 Aprilie, 2019 - 16:36

Piața neagră a țigaretelor a scăzut în martie 2019 la 15,2% din totalul consumului (cu 2,1 p.p. mai puțin față de ianuarie 2019), un nivel care nu s-a mai înregistrat de acum un an și jumătate.

Vineri, 12 Aprilie, 2019 - 17:46

În dimineaţa zilei de 12 aprilie 1961, la ora 08.07, ora României, nava Vostok 1 a fost lansată pe orbita pământului de pe Cosmodromul Baykonur. Misiunea era una deosebit de periculoasă, în condiţiile în care, zborurile anterioare, din cadrul programului Sputnik, cu câini la bord, se terminaseră tragic în aproape jumătate din cazuri.

Cosmonautul sovietic Iuri Gagarin, în vârstă de 27 de ani, efectua primul zbor orbital în jurul Pământului. În timpul zborului, la o altitudine ce a variat între 175 şi 380 de kilometri, Gagarin a efectuat prima transmisiune televizată din spațiu.

Joi, 11 Aprilie, 2019 - 18:17

Mii de locuitori ai Capitalei au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii a reţelei de termoficare.

RADET anunţă că sunt afectate peste 200 de blocuri, mai ales din Sectorul 6, dar şi din sectoarele 4 şi 5.

Potrivit estimărilor companiei, furnizarea agentului termic ar urma să fie reluată după-amiază sau cel târziu la noapte.

În lunile de iarnă au avut loc numeroase avarii ale reţelei, din cauza vechimii acesteia.

Miercuri, 10 Aprilie, 2019 - 16:09

Ministerul Mediului a lansat miercuri, 10 aprilie 2019, cea de-a XV-a ediție a Programului Rabla Clasic și cea de-a a IV-a ediție a Programului Rabla Plus, la Centrul Tehnic Titu al grupul Dacia-Renault. Începând de VINERI, 12 aprilie, persoanele fizice pot merge la producătorii validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere pentru a-și achiziționa un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant.

Luni, 8 Aprilie, 2019 - 15:01
Fostul procuror comunist este mândru de această realizare

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, luni, că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a trimis în instanţă dosarul "Revoluţiei".

"Astăzi, Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută generic sub numele de dosarul 'Revoluţiei'", a declarat Augustin Lazăr.

Vineri, 5 Aprilie, 2019 - 20:00

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care propune modificarea Legii 96/2006 a reformei în sistemului sanitar în sensul reintroducerii coplății.

Joi, 4 Aprilie, 2019 - 17:07

Compania TAROM a inaugurat, în premieră, ruta aeriană Bucureşti - Erevan şi a reluat cursa Bucureşti - Cairo, la începutul acestei săptămâni, odată cu debutul orarului de vară, informează un comunicat de presă al operatorului aerian naţional.

"La începutul acestei săptămâni, odată cu debutul orarului de vară, a avut loc inaugurarea, în premieră în istoria companiei TAROM, a rutei aeriene Bucureşti - Erevan şi reluarea cursei Bucureşti - Cairo, o cursă cu tradiţie din portofoliul TAROM şi singura rută spre Africa, suspendată în anul 2013", se precizează în comunicat.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 12:15
Modernizarea liniei Roman (Neamţ)–Războieni (Iaşi) va creşte siguranţa sistemului de distribuţie şi va reduce semnificativ riscul producerii unor avarii

 

Alunecările de teren din zona comunei Sineşti, jud. Iaşi au afectat stabilitatea stâlpilor liniei de înaltă tensiune Roman – Războieni, fiind necesare lucrări urgente pentru asigurarea funcţionării acesteia în condiţii de siguranţă.

Investiţia, începută acum patru luni, a presupus în prima fază amenajarea a circa 1,3 km drumuri de acces pentru transportul materialelelor, echipamentelor şi utilajelor. Lucrările efective au constat în montarea pe noi amplasamente a cinci stâlpi metalici şi a aproximativ 1,6 km de conductoare.

Marţi, 2 Aprilie, 2019 - 10:00

Legea care mărește durata învățământului obligatoriu de la 11 la 16 ani până în 2030 a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis. Este vorba despre Legea pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011. Proiectul de lege a fost inițiat de un grup de 19 parlamentari UDMR în frunte cu Szabo Odon și șapte parlamentari PSD.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 17:20

Fostul președinte Ion Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat, luni, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. C.C. Iliescu" din Capitală pentru o afecțiune cardiovasculară, au precizat surse medicale.

La ora transmiterii știrii, medicii decid dacă îl vor opera sau nu pe fostul șef de stat.

Fostul președinte are 89 de ani.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 13:36
Se va mai consulta și cu Parlamentul...
  • Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră de la Cotroceni: Voi consulta din nou Parlamentul

    Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Palatul Cotroceni, că guvernarea PSD a eșuat, reproșându-le social-democraților că nu termină cu asaltul asupra justiției. Tot el a spus că nu poate accepta să existe amnistie și grațiere pentru corupți. De asemenea, Iohannis a decis să facă o reconsultare a Parlamentului pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului din 26 mai.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 12:15

Zeci de mii români vor avea parte de pensii de până la 4.000 de lei, în urma recalculării pensiilor din grupele I și II de muncă.

Luni, 1 Aprilie, 2019 - 11:00
Insa, banii vor fi primiti în luna mai

Alocaţiile copiilor aproape se dublează. Banii intră în conturile românilor de-abia în luna mai.

În luna februarie, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgență pentru majorarea alocaţiilor pentru copii din luna următoare celei în care intră în vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Cum Legea bugetului de stat pentru anul 2019 a fost adoptată de preşedintele Klaus Iohannis, la 15 martie a.c. şi a intrat în vigoare la 18 martie, majorarea alocaţiilor se aplică de la 1 aprilie, conform OUG nr. 9/2019.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 15:25

Traficul rutier în Pasajul Unirii se va închide pe ambele sensuri de circulaţie, începând de vineri seara, de la ora 22,00, şi până luni, la ora 4,00, pentru realizarea unor lucrări de întreţinere.

Brigada Rutieră a Capitalei le solicită conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv.

Vineri, 29 Martie, 2019 - 15:05

Gala de excelenta "INVATATORII SENIORI - SARBATORITI IN AN CENTENAR", un proiect al Primariei Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti (CSMB), in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).

Joi, 28 Martie, 2019 - 19:00

Începând cu data de 1 aprilie, sunt operate anumite modificări în procedura de validare în tren a legitimațiilor de călătorie.

Pentru îmbarcările din stații cu ghișee de vânzare deservite de personal CFR Călători, biletul emis pentru un anumit tren nu mai poate fi validat de către personalul de tren în situația în care se dorește efectuarea călătoriei cu alt tren din aceeași zi, ce este programat să circule mai devreme sau mai târziu.

Joi, 28 Martie, 2019 - 17:03
De 160 milioane de euro!
  • Klaus Iohannis, anunț: Este cert! Voi convoca referendum pe Justiție pe 26 mai. "Este cert voi convoca un referendum pentru data de 26 mai pentru că așa nu se mai poate, PSD continuă asaltul la adresa justiției De acest dată PSD vrea să dea OUG pin care să modifice codurile penale. Golăeala PSD a depășește orice limită", a declarat Klaus Iohannis.
  • Președintele Klaus Iohannis caracterizează guvernarea PSD drept o ”golăneală” și i-a numit pe aceștia ”un accident al istoriei”
Joi, 28 Martie, 2019 - 16:04

Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a prezentat joi la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiţie (SIIJ) pentru a fi audiată în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

La intrare în sediul SIIJ, Kovesi a refuzat să facă declaraţii.

Joi, 28 Martie, 2019 - 15:46

Este ultima zi de înscrieri pentru postul de Procuror General, iar pe listă sunt doar doi candidaţi.

Pe lângă Augustin Lazăr, cel care deţine în prezent funcţia, surse judiciare mai menţionează numele lui Marian Drilea, procuror DIICOT.

Magistratul este cel care a instrumentat dosarul „Motorina", în care Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanță.

Termenul de înscriere pentru postul de conducere din Ministerul Public expiră în această seară.

Miercuri, 27 Martie, 2019 - 14:52

Liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au discutat varianta înființării unui „fond de solidaritate” în domeniul energiei, pentru consumatorii vulnerabili, fără să fie luată o decizie în acest sens.

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a explicat, miercuri, la Parlament, care este varianta de lucru din coaliție.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 17:07
I s-au montat două stenturi

Fostul premier Mihai Tudose a fost transportat de urgență la spital. Acesta ar fi suferit un infarct, conform primelor informații.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a confirmat faptul că Mihai Tudose ”nu s-a simțit bine și s-a dus la spital”.

Se pare că Mihai Tudose era într-o ședință la Pro România, în momentul în care i s-a făcut rău. În respectiva ședință se stabileau candidații la alegerile europarlamentare.

Marţi, 26 Martie, 2019 - 14:40

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a anunţat că întreaga captură de aproape o tonă de cocaină urma să fie triplată, întrucât are puritate de 90% ce permite combinarea cu diferite substanţe, iar valoarea totală, pe piaţa drogurilor, putea ajunge la peste 300 milioane euro. Cocaina provine din America de Sud şi a fost adusă pe cale maritimă. Potrivit DIICOT, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc.

Luni, 25 Martie, 2019 - 20:05

Ambasadorul Italiei în România, la Cluj: un milion 200 de mii români formează cea mai numeroasă comunitate de imigranți din Italia

Antonio Patané, președinte Asociația Italiană de Afaceri din Cluj (IBC): ”Apropierea dintre români și italieni produce mult suflet, pe lângă relații economice durabile”

Luni, 25 Martie, 2019 - 16:44

Kovesi castiga la Inalta Curte in fata Inspectiei Judiciare: Fosta sefa DNA nu a savarsit o abatere disciplinara

de Ionel Stoica

Luni, 25 Martie 2019, ora 14:44

 

Subscribe to Stirea zilei