Publicat: 29 Octombrie, 2014 - 18:41
Share

Președintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat că este imposibilă tăierea pensiilor — fumigena aruncată pensionarilor de către PSD—, întrucât există o decizie a Curții Constituționale a României prin care a fost declarată nelegală și neconstituțională o astfel de măsură.

'Este cea mai grosieră minciună a PSD-ului din campania electorală. Nu s-au tăiat pensiile și nici nu vor fi tăiate, pentru că există Decizia 872 din 25 iunie 2010 a Curții Constituționale, care subliniază faptul că pensia este o formă de prestație de asigurări sociale plătită lunar în baza legii, inerentă și indisolubil legată de calitatea de pensionar', afirmă senatorul liberal.

Dreptul la pensie este un drept preconstituit încă din perioada activă a vieții individului, care este obligat prin lege să contribuie la bugetul asigurărilor sociale de stat procentual raportat la nivelul venitului realizat. Corelativ, se naște obligația statului ca în perioada pasivă a vieții individului să îi plătească o pensie al cărei cuantum să fie guvernat de principiul contributivității, cele două obligații fiind intrinsec și indisolubil legate, explică liderul PNL Brăila.

'Având în vedere gradul ridicat de protecție oferit prin Constituție dreptului la pensie, reducerea cuantumului pensiei contributive, indiferent de procent și indiferent de perioadă, nu poate fi realizată', se precizează în Decizia Curții Constituționale a României, decizie care este obligatorie și general obligatorie.

Așadar, spune Boboc, campania murdară a PSD conform căreia Klaus Iohannis va tăia pensiile dacă va ajunge președintele României, prin însăși vocea ministrului Muncii, Rovana Plumb, relevă doar josnicie, încercând prin demersuri mârșave să obțină voturi de la pensionari nevoiași.

'Dimpotrivă, candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, a declarat public că, în calitate de președinte, nu va promulga nicio lege prin care se taie salarii sau pensii. Mărirea veniturilor românilor, prin impunerea unor politici liberale, refacerea unei adevărate clase de mijloc, susținerea investițiilor, scăderea birocrației sunt obiectivele lui Klaus Iohannis pentru România', susține senatorul Cătălin Boboc.