25 mai 2022

Cătălin Drulă a primit vizita secretarului de stat pentru probleme de Comerţ din Regatul Spaniei, Xiana Margarida Mendez Bertolo

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Întâlnirea ministrului transporturilor şi infrastructurii Cătălin Drulă cu doamna Xiana Margarida Mendez Bertolo, secretar de stat pentru probleme de Comerţ din Regatul Spaniei

Ministrul român al Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a avut marţi, 8 iunie 2021, la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii o întrevedere cu doamna Xiana Margarida Mendez Bertolo, secretar de stat pentru probleme de Comerţ din Regatul Spaniei, cu ocazia vizitei oficiale pe care aceasta o efectuează la Bucureşti.

La întrevedere a participat şi domnul Manuel Larrotcha, Ambasadorul Spaniei la Bucureşti.

În cadrul convorbirilor, cei doi miniştri au reliefat relaţiile de cooperare foarte bune dintre România şi Spania în domeniul transporturilor şi a infrastructurii de transport şi şi-au exprimat dorinţa de continuare a dezvoltării şi aprofundării acestor relaţii.

Totodată, oficialii guvernamentali au abordat teme de interes comun, cu accent pe colaborarea dintre companiile româneşti şi companiile spaniole care participă la lucrări de investiţii în infrastructura de transport din România. Subiectul principal al discuţiei a fost legat de proiectele de investiţii în infrastructură rutieră şi feroviară în care sunt implicate firmele spaniole.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii a subliniat faptul că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt incluse multe proiecte de infrastructură de transport, iar pentru realizarea acestora poate fi valorificată inclusiv experienţa firmelor spaniole. In acest sens, ministrul Cătălin Drulă a transmis firmelor spaniole că sunt binevenite în România şi că există toată deschiderea pentru o colaborare pe proiectele de infrastructură.