15 august 2022

Cătălin Drulă, despre Pachetul guvernării militaro-socialiste: Prea puţin, prea târziu

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ciolacu şi Ciucă vor să pară că au grijă de români, dar îi amăgesc cu un pachet de măsuri care nu are o sursă reală de finanţare.

PSD, PNL şi UDMR încearcă să acopere creşterile de preţuri la energie, carburant şi alimente, dar nu explică minciuna fundamentală: creşterea preţurilor înseamnă că statul încasează mai mulţi bani din TVA, accize etc.

Creşterea preţurilor la energie, de pildă, aduce statului cel puţin 10 miliarde de lei în plus prin taxe. Sunt 10 miliarde pe care le-ar putea lăsa în buzunarul românilor, ca să-i poată cheltui cum cred că e bine pentru ei.

„Pachetul propus de Coaliţia Sărăciei este prea puţin, prea târziu şi, ca de obicei, prea prost făcut! Guvernului PSD-PNL-UDMR ÎI CONVINE să încaseze mai mult din taxe şi de asta nu face nimic în folosul oamenilor pe termen lung. USR a propus cea mai simplă şi eficientă soluţie – scăderea taxării pe energie”, acuză Cătălin Drulă, preşedintele interimar USR.

„Din 100 de lei plătiţi în plus la energie, 59 merg la stat prin TVA şi accize. În loc să lase aceşti bani în buzunarele românilor, statul decide să-i ia la buget şi să promită firimituri. De ce firimituri? Pentru că nu Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă trebuie să decidă ce se întâmplă cu banii oamenilor, ci ei înşişi”, adaugă Cătălin Drulă.

Pachetul prezentat de PSD – PNL mai conţine o sumedenie de minciuni şi preluări ciuntite de soluţii deja propuse:

* Sursa de finanţare din fonduri europene – Guvernul afirmă că ar da 900 de milioane de euro din Programul Operaţional pentru Persoane Defavorizate. Cum, când întregul program, pe 7 ani, a fost de 518 milioane de euro?! Ministrul Boloş îşi începe mandatul cu o minciună şi în zilele următoare vom cere prin interpelări parlamentare şi prin întrebări oficiale ale europarlamentarilor noştri către Comisia Europeană să se arate public documentaţia prin care România a cerut aceste schimbări în programe. Marcel Ciolacu minte că a agreat cu comisarii europeni diverse lucruri. USR a întrebat neoficial la Comisie şi nu se ştie nimic.

* Alocarea a 100 de milioane de euro pentru Casa Unirea, fantoma inventată de Liviu Dragnea – o instituţie care nu face nimic, dar consumă bani publici. Între timp, agricultorii români au nevoie de sprijin din cauza creşterii preţurilor la îngrăşăminte, dar primesc o promisiune de la o instituţie-fantomă, care chipurile le-ar prelua marfa.

* Vouchere de hrană pentru pensionari cu venituri mici – este propunerea USR de creştere a veniturilor pentru pensionari, doar că USR propunea vouchere de până la 300 de lei / lună / pensionar.

* Şomaj tehnic cu 75% din salariu pentru angajaţii din această categorie nu este nicidecum o noutate, ci există încă din perioada pandemiei.

* Creşterea valorii tichetelor de masă NU este din mărinimia Guvernului, ci o metodă de băga mâna în buzunarul firmelor. Nu statul plăteşte tichetele de masă, ci angajatorul. PSD e darnic pe banii economiei private.

* Iar 200 de lei fără taxe în plus la salariul minim este o măsură negândită până la capăt. Dacă o persoană are salariul minim plus 1 leu, nu devine brusc bogată ca să nu se mai încadreze. Dacă ar aplica propunerea de ZERO TAXE pe întregul salariu minim, atunci toţi angajaţii ar câştiga cu peste 800 de lei în plus. Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Sursa foto: Facbook Cătălin Drulă