15 august 2022

Cătălin Drulă: „Laşitatea, la fel ca incompetenţa, nu are limite în Guvernul PSD-PNL-UDMR”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

USR critică motivele invocate de ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a fugi din nou de dezbaterea moţiunii simple depuse de USR împotriva lui.

USR consideră inadmisibilă absenţa ministrului Energiei din Parlament, pentru a treia oară în decurs de doar câteva luni, şi condamnă refuzul coaliţiei securisto-socialiste de a reprograma dezbaterea moţiunii pentru ziua de astăzi, adică ultima zi în care a fost stabilită şedinţă de plen în Parlament în această sesiune parlamentară.

Practic, coaliţia PSD-PNL-UDMR a anulat şansele ca Virgil Popescu să dea explicaţii, până la toamnă, pentru criza în care a aruncat sistemul energetic.

„Motivele invocate de domnul ministrul ‘săptămâna viitoare’ sunt cel puţin hilare. În răspunsul său scris către Parlament, Virgil Popescu ne informează, practic, că a avut nişte ‘angajamente importante’, pe care le-a ‘confirmat ulterior’. Ulterior a ce? A primirii invitaţiei de a se prezenta la tribuna Parlamentului pentru a da explicaţii pentru dezastrul pe care l-a girat în energie şi pentru care românii scot zilnic mai mulţi bani din buzunare? Nu doar incompetenţa este gravă în cazul domnului ministru, ci şi lipsa sa de coerenţă”, a declarat preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă.

În lipsa unei agende publice a domnului ministru al Energiei, se poate constata pe Facebook că Virgil Popescu a sărbătorit astăzi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi de aceea nu s-a putut prezenta în Parlament.

Prin urmare, până în toamnă, un ministru PNL care este de trei ani în funcţie şi care a distrus domeniul energetic va sta liniştit graţie PSD-PNL-UDMR care s-au asigurat să calce în picioare orice instrument democratic şi, practic, interesul oamenilor.
Comunicat de presă – Uniunea Salvaţi România

Sursa foto Facebook Catalin Drula