Publicat: 14 Februarie, 2020 - 17:18
Share

Deputatul USR Timiş Cătălin Drulă, a cerut, vineri, urgentarea procedurii pentru demararea lucrărilor în teren la centura de sud a Timişoarei, afirmând totodată că Ministerul Transporturilor nu a emis, încă, autorizaţia de construcţie pentru acest obiectiv.

Parlamentarul a afirmat, într-o conferinţă de presă organizată de USR Timiş, că între timp este deja o depăşire cu 25% a costurilor iniţiale, iar întârzierea acestui proiect presupune costuri atât prin diferite revendicări pe care constructorii le fac, dar şi prin timpul pierdut de către cetăţeni în trafic.

"Am spus în anul 2017 că nu trebuia anulată acea revizuire de proiect (lansată în guvernarea Cioloş, n.r.) pentru construirea a patru benzi în loc de două. În aprilie 2017, guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu a spus că nu mai facem actualizarea de proiect, dăm drumul la un mers accelerat al proiectului. Am ajuns în anul 2020 şi nu s-a întâmplat nimic, centura va fi construită cu câte o bandă pe sens, unii au început să-şi dea seama că nu prea este de secolul XXI, dar asta este situaţia. Nu avem lucrări şi nici autorizaţia de construire, pentru că ministerul nu-şi face treaba, nu împinge lucrurile să avem lucrări în teren pe acest proiect şi deja devine o situaţie critică", a afirmat Cătălin Drulă.

În acelaşi context, el s-a mai referit şi la lipsa tronsonului din autostrada A1 Lugoj-Deva, unde sunt tunelurile pentru urşi, pentru care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis să facă licitaţie separată, dar şi la faptul că Timişoarei îi lipseşte centura vest, respectiv autostrada care să facă legătura cu Belgrad.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: