Publicat: 15 Iulie, 2012 - 14:29

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, atrage atenția că îndemnul PDL către români, acela de a nu se prezenta la referendum, reprezintă „unul dintre cele mai anti-democratice apeluri posibile” și că acesta trădează, de fapt, „groaza” lui Traian Băsescu de a ajunge în fața votului popular.

„În tot acest timp în care cei din gașca PDL dezinformează partenerii noștri externi, lansând minciuni cu privire la starea democrației din România, aceiași pedeliști lansează unul dintre cele mai anti-democratice apeluri posibile: acela că oamenii nu trebuie să se prezinte la vot pe 29 iulie. Cum este posibil ca într-un stat membru al Uniunii Europene, anumiți lideri politici să facă astfel de îndemnuri? Și cât de democratic poate să fie un partid care le solicită românilor să stea acasă și să nu voteze?”, declară Cătălin Ivan.

Eurodeputatul social-democrat afirmă că este convins că „mojiciile” comise de Traian Băsescu și PDL nu vor rămâne nepedepsite de oameni. De asemenea, Cătălin Ivan susține că partenerii europeni nu vor „cădea pradă dezinformărilor”, amintind mesajele de sprijin din partea acestora pentru USL și Victor Ponta.

„Traian Băsescu este pur și simplu îngrozit de faptul că va ajunge în fața românilor. Îndemnul de neparticipare la vot este un ultim gest disperat pe care cei din PDL îl fac pentru a-l salva pe președintele suspendat de votul popular.
Sunt convins că românii se vor prezenta într-un număr extrem de mare la referendumul din 29 iulie. Toate mojiciile comise de regimul Băsescu în acești ani nu vor rămâne nepedepsite de oamenii pe care i-a îngenuncheat. Și mai sunt convins de un lucru: că partenerii noștri europeni nu vor cădea pradă dezinformărilor PDL. Am văzut zilele acestea mesaje de sprijin pentru USL și Victor Ponta din partea președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, din partea liderului grupului S&D, Hannes Swoboda, din partea președintelui PES, Sergei Stanișev, și din partea liderului liberalul Graham Watson. Cu timpul, toți oficialii europeni vor înțelege încercările PDL de a denatura realitatea”, susține Ivan.