Publicat: 27 Mai, 2012 - 16:33

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European și membru al Comisiei pentru control bugetar, atrage atenția asupra faptului că posibila suspendare a fondurilor europene aferente POSDRU reprezintă o consecință a modului de guvernare al PDL, iar cei direct responsabili pentru această situație sunt foștii miniștri ai muncii.
 
Potrivit lui Ivan, cei vinovați pentru situația actuală vor trebui „să plătească” atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere penal.
 
„Ceea ce se întâmplă acum în domeniul fondurilor europene pe programul POSDRU reprezintă una dintre primele dovezi ale jafului administrat de guvernarea PDL în anii 2010 – 2011. În același timp, posibila suspendarea plăților pe programul dedicat dezvoltării resurselor umane este o certificare a tuturor suspiciunilor semnalate de USL atunci când a fost în Opoziție. Clientela PDL nu a încetat să comită ilegalități nici atunci când a primit semnale foarte clare și extrem de grave de la Comisia Europeană. Au știut că guvernarea lor se apropie de sfârșit și au prăduit până în ultimul moment, cu un dispreț total făță de beneficiarii acestor fonduri și față de viitoarea guvernare. Foștii miniștri ai muncii – Sebastian Lăzăroiu, Nelu Botiș și Sulfina Barbu – sunt responsabili pentru criza creată și vor trebui să plătească. Vor plăti nu numai din punct de vedere politic, ci și penal!”, susține Cătălin Ivan.
 
În opinia eurodeputatului PSD, problemele cu care se confruntă programul dedicat dezvoltării resurselor umane reprezintă doar „o primă problemă dintr-un șir foarte lung”.
 
„Îngrijorarea USL este că posibila suspendare a fondurilor aferente POSDRU reprezintă doar o primă problemă dintr-un șir foarte lung. Tocmai de aceea, Guvernul Ponta va continua controalele și va face tot posibilul pentru a îndrepta situația dezastruoasă pe care PDL a creat-o și a ignorat-o. Ministrul Leonard Orban a semnalat aceste probleme în repetate rânduri, însă a fost complet ignorat de miniștrii PDL. Nu i-a interesat decât pușculița proprie”, arată Ivan.