Publicat: 28 Iunie, 2012 - 08:13
Share

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, atrage atenția că declarația președintelui Grupului Partidului Popular European, Joseph Daul, este o simplă reacție de ordin politic la argumentele pe care Hannes Swoboda, președintele Grupului S&D, le-a adus în sprijinul participării premierului Victor Ponta la Consiliul European.
Eurodeputatul PSD a adăugat că argumentele expuse de liderul Grupului S&D din Parlamentul European ar trebui „să încheie odată pentru totdeauna această dispută sterilă”.
„Declarația lui Joseph Daul este pur și simplu o reacție de ordin politic la evenimentele de ieri din România. Și mă refer aici la vizita lui Hannes Swoboda la București, la mesajele puternice de susținere pe care președintele grupului S&D din Parlamentul European le-a dat pentru premierul Victor Ponta. Domnul Swoboda a explicat extrem de clar de ce premierul trebuie să fie cel care reprezintă România la Consiliul European, iar validitatea argumentelor pe care le-a expus domnia sa ar trebui să încheie, odată pentru totdeauna, această dispută sterilă, care nu face deloc bine României”, susține Cătălin Ivan.
Liderul eurodeputaților PSD afirmă că reacția lui Joseph Daul nu este deloc neașteptată, în condițiile presiunilor continue la adresa premierului Victor Ponta.
„Reacția Grupului Partidului Popular European nu reprezintă în niciun caz o surpriză. Nimeni nu cred că se aștepta ca succesul diplomatic pentru România reprezentat de reuniunea grupului S&D de la București să rămână fără răspuns din partea adversarilor politici de la nivel european. Mi se pare păgubos modul în care anumite tabere continuă să facă presiuni pe premierul României, ca nu cumva, Doame ferește, Traian Băsescu să primească o înfrângere. În plus, este îndoielnică părerea domnului Daul, din moment ce grupul PPE i-a susținut necondiționat pe Berlusconi, Viktor Orban, Băsescu, Borisov și alți lideri europeni cu derapaje grave de la democrație și de la valorile europene”, declară Ivan.