Publicat: 7 Februarie, 2012 - 16:19
Share

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, susține că schimbarea numelui premierului reprezintă o nouă sfidare la adresa românilor, din moment ce întregul aparat al PDL rămâne în funcție.
 
“Schimbarea persoanei din fruntea Guvernului, fără a schimba întreaga structură responsabilă de situația României din prezent, nu reprezintă în niciun caz o soluție. Practic, este vorba de un alt Guvern Traian Băsescu, iar această mutare demonstrează că nici Președintele, și nici PDL, nu vor să înțeleagă revendicările oamenilor care-și strigă nemulțumirea în stradă. Este vorba de o nouă sfidare la adresa celor peste 80% din români care nu mai au încredere în actuala putere. Tot o formă de sfidare au fost și omagiile pe care liderii PDL le-au adus, ieri, lui Emil Boc, un om cu un nivel de încredere de sub 10%, care nu a făcut decât să execute orbește ordinele venite de sus”, a declarat Cătălin Ivan.
 
Liderul eurodeputaților PSD susține, de asemenea, că USL nu va vota pentru noul Guvern. „Mutarea lui Traian Băsescu nu dă nicio speranță românilor. Este doar praf în ochi, o tragere de timp care poate costa scump țara noastră. Din moment ce toți membrii PDL au afirmat public că noul Executiv va continua activitatea Guvernului Boc, nu văd unde este schimbarea. USL nu va susține noul Guvern în Parlament și reafirmă nevoia organizării de alegeri anticipate, care să pună capăt cât mai rapid actualei crize politice”, a mai spus Ivan.