Publicat: 5 Iulie, 2012 - 08:36

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, cere demisia din Parlamentul European a Monicăi Macovei pentru gravele prejudicii aduse interesului național, prin cererea de sancționare a României în baza prevederilor articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene.
 
„Disperată și orbită de ură pentru că USL a început să facă dreptate, Monica Macovei vrea, nici mai mult, nici mai puțin decat sacrificarea României la Bruxelles, exclusiv de dragul Robertei Anastase și a lui Traian Băsescu. Pusa în fața pierderii puterii și a pedepsirii hoțiilor pe care le-au comis în acești ultimi ani, clica pedelistă, în frunte cu Monica Macovei, lansează un atac fără precedent la adresa interesului național al României, ce riscă să arunce țara noastră la periferia Europei. Deviza doamnei Macovei în acest moment este „după noi, potopul! Dacă nu mai putem fi noi la butoane, măcar să distrugem tot!”. Doar cei din PDL sunt în stare să calce în picioare interesele tuturor cetățenilor români numai pentru a-și apăra propriile lor interese, privilegii, hoții și ilegalități. Singurul gest acceptabil pe care îl mai poate face acum Monica Macovei este să-și dea demisia din Parlamentul European”, avertizează Cătălin Ivan.
 
Liderul europarlamentarilor PSD atrage atenția că sancțiunile cerute de Macovei împotriva României pot avea consecințe extrem de grave.
 
”Constat cu amărăciune că reflexele de procuror comunist ale Monicăi Macovei nu au părăsit-o pe aceasta, de vreme ce vrea să folosească instituțiile europene împotriva românilor, pe post de scut pentru oamenii PDL. Sancționarea României în baza articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene poate însemna suspendarea fondurilor europene pentru țara noastră și chiar anularea dreptului de vot al României în Consiliul European. Nu este de ajuns dezastrul pe care l-a lăsat guvernarea PDL în urma sa, atât în privința fondurilor structurale, cât și în ceea ce privește politica externă a țării? Acum vor să se răzbune și din opoziție pe românii care au decis schimbarea la votul din 10 iunie?Prin acțiunile sale scandaloase, Monica Macovei demonstrează încă o dată că singura formă de justiţie pe care o cunoaşte este una de tip mafiot – au dreptate întotdeauna doar oamenii pe care îi susţine domnia sa, indiferent de hoţiile şi ilegalităţile comise”, atrage atenţia Catalin Ivan.