Publicat: 24 Iulie, 2012 - 09:28
Share
Pe 29 iulie raul trebuie oprit din radacina!

Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, atrage atenția că raportul întocmit de Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) plasează România în vârful „încă unui clasament al rușinii” și demonstrează că „regimul Băsescu – Udrea” a „deturnat” și fonduri europene, nu numai banii statului.
 Europarlamentarul PSD subliniază faptul că România se află pe primul loc în clasamentul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene, OLAF identificând 225 de cazuri într-un raport dat publicității pe 19 iulie, care se referă la anul 2011.
 „Cel mai recent raport al Oficiului European de Luptă Antifraudă, publicat pe 19 iulie, plasează România pe primul loc în clasamentul statelor membre UE care au deturnat fonduri europene. În România există cele mai multe astfel de cazuri din Uniunea Europeană, mai exact 225 de anchete. Suntem în fața încă unui clasament al rușinii pe care România îl conduce detașat.
 Se pare că regimul Băsescu – Udrea a făcut tot ce a vrut și cu bani europeni, nu numai cu banii statului. În ultima perioadă, de când au plecat de la guvernare, tot mai multe fraude au început să iasă la suprafață. După cum se poate vedea, auditul pe care USL îl desfășoară în ministere nu este singurul care dezvăluie jaful PDL. Acum, și instituțiile europene ne demonstrează că guvernarea PDL a fost una profund frauduloasă, că a deturnat fonduri și, implicit, că USL spunea adevărul despre aceasta când era în Opoziție”, susține Cătălin Ivan.
 Liderul delegației PSD din Parlamentul European mai afirmă că rezultatele raportului OLAF arată nevoia ca Traian Băsescu să nu revină în funcție în urma referendumului din 29 iulie.
 „Raportul OLAF ne mai arată un lucru: nevoia ca regimul Băsescu să nu fie reinstaurat după 29 iulie. Nu vor face decât să continue jaful pe bani publici și să mușamalizeze toate neregulile pe care USL a început să le scoată la suprafață. Pe 29 iulie, răul trebuie oprit de la rădăcină”, atrage atenția Ivan.