Publicat: 17 Mai, 2012 - 08:19

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, atrage atenția că atacurile la adresa membrilor Guvernului însărcinați cu domeniul educației fac parte dintr-o strategie a PDL prin care se urmăreşte dezorganizarea acestui minister și evitarea semnalării neregulilor apărute în ultimii ani.
 
„Atacurile nesfârșite din partea PDL la adresa celor care au ocupat funcția de ministru al Educației reprezintă, de fapt, o strategie portocalie menită să destabilizeze ministerul astfel încât organizarea Bacalaureatului să fie una defectuoasă. În plus, cei din PDL cunosc situația dezastruoasă pe care au lăsat-o la Ministerul Educației și încearcă să amâne, prin generarea unor controverse, ieșirea adevărului la iveală. Căderea Guvernului Ungureanu i-a luat pe nepregătite și nu au reușit să ascundă mizeria sub preș”, afirmă Cătălin Ivan.
 
Europarlamentarul PSD susține că „ipocrizia PDL atinge cote record”, din moment ce democrat-liberalii fac presiuni în vederea unor demiteri, dar pe de altă parte o păstrează pe Roberta Anastase în rândurile partidului.
 
„Pe lângă această strategie politică josnică, gândită într-o notă de dispreț total față de tinerii acestei țări, reprezentanții PDL ar fi trebuit să dea dovadă de decență și să se uite în oglindă înainte de a lansa acuze. Din moment ce în echipa ta încă se afla oameni precum Roberta Anastase, al cărei furt a fost dovedit și este acum evident pentru toată lumea, nu poți veni cu o astfel de atitudine. Se pare că ieşirea de la guvernare a PDL nu a schimbat cu nimic ipocrizia şi tupeul acestui partid”, susține europarlamentarul.