Publicat: 11 Octombrie, 2012 - 20:45
Share

Cătălin Ivan, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European, precizează faptul că raportul Comisiei Europene referitor la politica de extindere a UE nu face absolut nicio referire la România.

 'Nevoia de înăsprire a procesului de aderare la Uniunea Europeană menţionată în raportul Comisiei Europene privind politica de extindere porneşte dintr-o preocupare normală, la care eu însumi rezonez, însă referirea la România în acest context nu are niciun fel de bază reală. Raportul Comisiei Europene citat de Financial Times nu face absolut nicio referire la România, ci vorbeşte despre o serie de principii generale pe care familia europeană ar trebui să le respecte dacă doreşte să continue procesul de extindere. Se încearcă pur şi simplu forţarea unei legături cu România, iar acest lucru reprezintă un ultim val generat de dezinformările neruşinate pe care pedelişti precum Monica Macovei le-au lansat în Parlamentul European şi în presa străină prin intermediul diverşilor oameni de legătură.

În România nu s-au arestat judecători, nu s-a desfiinţat Curtea Constituţională, iar votul celor 8,5 milioane de oameni nu a însemnat o lovitură de stat! Europa a înţeles acest lurcru, a înţeles de ce este în stare PDL, iar dezinformările lor masive au un efect limitat acum, după ce au fost demascaţi. Evenimentele din ultima perioadă demonstrează relaţiile foarte bune pe care România le-a stabilit cu Comisia Europeană, întâlnirea ministrului Justiţiei cu oficialii de la Bruxelles fiind doar un exemplu în acest sens', informează europarlamentarul Cătălin Ivan.