Publicat: 12 Iulie, 2012 - 07:52
Share
PPE - un PDL ceva mai mare, refuza dialogul

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, atrage atenția că refuzul liderului grupului Partidului Popularilor Europeni, Joseph Daul, de a se întâlni cu premierul Victor Ponta reprezintă doar o dovadă a „susținerii oarbe” din partea popularilor pentru toate demersurile reprobabile ale PDL și ale lui Traian Băsescu, în condițiile în care prim-ministrul va avea întruniri cu toți liderii importanți ai Europei.
 
„Premierul Victor Ponta se va întâlni zilele acestea cu toți liderii marcanți ai Europei și ai grupurilor politice din Parlamentul European. Victor Ponta va avea întâlniri cu lideri precum Martin Schulz, Herman Van Rompuy, Jose Manuel Barroso, Hannes Swoboda și Serghei Stanişev. Am auzit că singurul care refuză să poarte o discuție cu premierul României este Joseph Daul, liderul grupului Partidului Popular European, grupul din care face parte și PDL. Ce poate să ne spună faptul că PPE – un PDL ceva mai mare – este singura tabără care refuză să poarte un dialog cu prim-ministrul României? Oare nu ne arată acest lucru susținerea oarbă a PPE pentru toate demersurile reprobabile ale democrat-liberalilor și ale lui Traian Băsescu? Mi se pare condamnabil faptul că un partid politic care ar trebui să aibă o anumită prestanță europeană se coboară la nivelul PDL și legitimează dezinformările acestora”, susține Cătălin Ivan.
 
Europarlamentarul Cătălin Ivan atrage atenția că liderul grupului PPE a susținut că își face datoria față de formațiunea sa, chiar dacă „habar nu are ce se întâmplă în România”. De asemenea, Ivan amintește că Joseph Daul a preluat fără ezitare declarațiile democrat-liberalilor, care au fost contrazise de deciziile Curții Constituționale.
 
„Dar să nu uităm cine este Joseph Daul, omul care refuză să discute cu Victor Ponta. Este același om care a susținut că habar nu are ce se întâmplă în România, dar că își face și el datoria față de grupul său politic prin diverse declarații. Joseph Daul este același om care s-a făcut de râs în Europa și care a preluat fără ezitare declarațiile mincinoase ale celor din PDL, cei care susțineau cu impertinență că «în România are loc o lovitură de stat». Acum observ ca a văzut și dumnealui deciziile Curții Constituționale și că și-a retras afirmațiile complet neadecvate”, afirmă Ivan.