Publicat: 1 Martie, 2012 - 08:02
Share

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, consideră ridicolă și neserioasă atitudinea Guvernului care, în loc să soluționeze de urgență criza cu care se confruntă sistemul de absorbție a fondurilor europene, se gândește să mai creeze o instituție de risipit bani, fără atribuții, fără obiective și fără impact.
 
„În loc să acționeze rapid pentru a rezolva criza sistemică din domeniul absorbției fondurilor europene, Guvernul mai înființează o instituție nouă, după ce a creat deja un intreg minister dedicat, căruia nu i-a acordat niciun fel de puteri reale. Așa-numitul Consiliu Național al fondurilor europene nu ar avea niciun fel de atribuții și responsabilități reale, în cazul în care această inițiativă ridicolă si neserioasă chiar ar fi dusă la indeplinire. Nu de comitete avem nevoie, ci de soluţii simple, precum depolitizarea autorităţilor de management, legislație unică privind achizițiile publice în acord cu exigențele UE, și renunţarea la practici precum servirea de sume importante din banii europeni către clientela PDL”, susține Cătălin Ivan.
 
Liderul europarlamentarilor PSD atrage atenţia că, după ce a compromis major situația fondurilor europene, prin această propunere a ministrului Muncii puterea invită cu impertinență opoziția și societatea civilă să împartă responsabilitatea eșecului uriaş pe care l-a generat și intreținut în acest ani.
 
„Invitația la dialog lansată de ministrul Muncii este nesinceră si jignitoare. Există deja mecanisme ale dialogului social la care guvernul poate apela oricând. Există soluții ale opoziției și ale societății civile pe care cu toții le prezentăm public, periodic. Puterea pur și simplu nu ia în seamă aceste mecanisme și aceste soluții. Dacă au nevoie de ele, suntem la dispoziția lor. Nu trebuie să înfiinţeze noi instituții inutile care n-ar face decât să consume și mai mulți bani în zadar”, subliniază Cătalin Ivan.