Publicat: 29 Ianuarie, 2012 - 17:40
Share

Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, susține nevoia organizării de alegeri anticipate cât mai rapid pentru rezolvarea actualei crize politice. El subliniază că, și în acest caz, este nevoie în continuare de găsirea unei soluții prin care să se evite comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare.

”Cu fiecare zi în care acest regim se menține la putere, România pierde bani, investitori, locuri de muncă și prestigiu extern. Actualul Executiv nu se mai bucură de niciun fel de legitimitate din partea populației. El este menținut la putere în mod artificial, împotriva voinței românilor, de partidul traseiștilor politici UNPR. Singura soluție prin care putem depăși criza politică actuală este organizarea cât mai rapidă de alegeri anticipate. Vocea străzii este foarte clară în acest sens!”, spune Cătălin Ivan.

Social-democratul subliniază că USL dorește găsirea unei soluții prin care să se evite comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, chiar și dacă acestea din urmă au loc anticipat.

”Susținem în continuare cu tărie principiul conform căruia comasarea alegerilor, fie ele și anticipate, poate aduce prejudicii procesului de vot. Doar dacă nu există o altă variantă prin care să organizăm anticipatele, doar atunci am putea lua în calcul o discuție privind varianta organizării alegerilor parlamentare anticipate în același timp cu localele. Cert este însă că, fie ele comasate, fie necomasate, România are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, organizate în mod liber și corect”, mai spune Ivan.