Publicat: 31 Iulie, 2012 - 08:24

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, atrage atenția că Traian Băsescu a devenit un președinte ilegitim odată cu încheierea scrutinului din 29 Iulie, din moment ce, în 2009, a fost ales președinte cu aproximativ 5,25 de milioane de voturi, iar în cadrul referendumului de duminică peste 7,25 de milioane de români au votat împotriva sa.
 „De astăzi înainte, odată cu încheierea referendumului, avem confirmarea faptului că Traian Băsescu nu mai este un președinte legitim. Din moment ce a fost ales președinte cu circa 5,25 milioane de voturi, iar acum peste 7,25 milioane de români au votat împotriva sa, Traian Băsescu și-a pierdut orice urmă de legitimitate, rămânând doar președintele PDL. Cum ar putea președintele suspendat să se întoarcă la Cotroceni când aprope 90% dintre votanți s-au exprimat pentru demiterea sa?”, susține Cătălin Ivan.
 Liderul europarlamentarilor social-democrați susține că președintele suspendat nu poate să ignore votul a 8 milioane de români, acest lucru făcându-l „un om total rupt de realitate”.
 Sper că Traian Băsescu va arată măcar în ultimul ceas că înțelege ce înseamnă democrația și că nu va ignora votul a 8 milioane de români. Un om politic care face acest lucru este un om total rupt de realitate. Cred că ar fi rușinos nu numai pentru Traian Băsescu să se întoarcă în funcție, ci și pentru România ca țară să aibă un președinte nelegitim, un președinte respins printr-un vot zdrobitor”, subliniază Ivan.