Publicat: 22 Iulie, 2012 - 13:29
Share

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, atrage atenția asupra gravității acțiunilor unor susținători ai președintelui suspendat și ai PDL, care au mers atât de departe încât să disponibilizeze și să amenințe cu pierderea locului de muncă persoane care au declarat că vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu.
 
Europarlamentarul PSD susține că astfel de „acțiuni extreme” vin ca urmare a conștientizării celor din tabăra PDL că Traian Băsescu ar putea să nu mai rămână la Cotroceni.
 
„Puși față în față cu votul popular și cu posibilitatea ca Traian Băsescu să nu mai rămână la Cotroceni, cei din tabăra PDL trec cu nonșalanță peste practicile democratice și ajung la acțiuni extreme. Am văzut că există inclusiv angajați care și-au pierdut locul de muncă sau care sunt amenințați cu acest lucru doar pentru că au anunțat că vor vota pentru demiterea lui Traian Băsescu pe data de 29 iulie. Am văzut cu toții cum Ionuț Popescu – membru PDL și fost ministru de finanțe – a primit cu bucurie o astfel de veste. Este incredibil cât de departe a ajuns tupeul celor din PDL! Nu este suficient că pedeliștii au lăsat fără loc de muncă sute de mii de oameni cât timp au fost la putere. Chiar și acum, din opoziție, continuă să dea afară oameni numai pentru că aceștia nu-l mai vor pe Băsescu!”, susține Cătălin Ivan.
 
Totodată, liderul eurodeputaților social-democrați atrage atenția că PDL se află în fața unei situații ilegale, asupra căreia democrat-liberalii trebuie să se pronunțe de urgență.
 
„Suntem în fața unei situații profund ilegale, nu numai imorale! De aceea, PDL trebuie să anunțe de urgență dacă tolerează aceste practici și dacă sunt normale într-un stat de drept. Astfel de demersuri ilegale reprezintă exact esența regimului Băsescu, acea atitudine anti-democratică pe care românii trebuie să o elimine prin votul din 29 iulie”, afirmă Ivan.