Publicat: 4 Aprilie, 2012 - 11:15
Share

Cătălin Ivan, liderul delegației PSD din Parlamentul European, condamnă modul profund nedrept în care au fost alocate fonduri către primăriile din județul Iași și solicită Guvernului să renunțe la distribuirea banilor pe criterii politice.
 
„Mihai Răzvan Ungureanu tocmai a demonstrat cu claritate că este noul Emil Boc. Acesta continuă practica fostului Prim-ministru de a acorda fonduri pe criterii politice. Primarii PDL din județul Iași au primit 202 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor comunale, în timp ce primăriile PSD au primit doar 8,7 milioane. Este o diferență scandaloasă! Primul-ministru a respectat întru totul dorința baronilor PDL”, susține Cătălin Ivan.
 
Eurodeputatul PSD subliniază că prin practica alocării fondurilor pe criterii politice, continuată cu fidelitate de acest guvern, comunități întregi sunt defavorizateşi discriminate.
 
„Fac un apel către Guvern să înceteze distribuirea banilor în funcția de culoarea politică a regiunilor. În ultimii ani, județul Iași a avut numai de suferit de pe urma acestei metode condamnabile. Primarii PDL au beneficiat întotdeauna de finanțare pentru proiecte, în timp ce oamenii care nu au votat cu PDL au fost pedepsiți. Nu este corect ca zone intregi să fie complet ignorate și aruncate la coada listei cu priorități, doar pentru ca nu simpatizează Partidul Democrat Liberal. Alocarea banilor publici trebuie făcută în mod echitabil și transparent”, solicită eurodeputatul social-democrat.