25 mai 2022

Cătălin Stanciu: Propun ca şi consilierii locali să facă parte din comisiile de recepţie a lucrărilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Modul în care se desfăşoară lucrările de modernizare din cartierele municipiului Sibiu îi nemulţumeşte pe tot mai mulţi sibieni. Am primit, în acest sens, numeroase sesizări de la oameni care reclamau slaba calitate a lucrărilor prestate de firmele contractate, dar şi faptul că, datorită acestor lucrări de modernizare, au fost distruse, în mare parte, spaţiile verzi dintre blocuri.

De altfel, împreună cu colegul meu Alexandru Popa am constatat, la faţa locului, în câteva cazuri (Aleea Taberei şi Infanteriştilor) veridicitatea problemelor reclamate de sibieni şi am intervenit pe lângă responsabilii de lucrări din cadrul Primăriei Sibiu pentru remedierea acestora.

Multe dintre problemele reclamate de cetăţeni nu ar mai exista dacă Primăria Sibiu ar avea suficienţi specialişti care să supervizeze la faţa locului desfăşurarea lucrărilor de pe şantiere şi să oblige firmele contractate să respecte întocmai proiectele.

De asemenea, tot pentru a evita nemulţumirile sibienilor, în momentul în care s-a decis demararea acestor lucrări de modernizare, reprezentanţii primăriei ar fi trebuit să aibă întâlniri cu locuitorii din zonă, pentru a le explica acestora cum se vor desfăşura lucrările, durata de execuţie, dar şi pentru a ţine cont de sugestiile şi părerile locatarilor. Consider că este de datoria municipalităţii să se consulte în prealabil cu cetăţenii atunci când sunt luate decizii care afectează, într-o bună măsură, stilul şi calitate vieţii acestora, şi să ţină cont de părerile şi propunerile lor. Îmi exprim convingerea că, pe viitor, această consultare cu cetăţenii va avea loc, pentru o mai mare transparenţă decizională.

Date fiind problemele expuse mai sus, vin cu o propunere de care îmi doresc ca reprezentanţii Primăriei Sibiu să ţină cont: din comisiile de recepţie ale lucrărilor executate cu finanţare de la bugetul local să facă parte şi consilieri locali din partea fiecărei formaţiuni politice.

Din moment ce noi aprobăm, în Consiliul Local, diverse lucrări de interes public, este absolut normal să facem parte şi din comisiile de recepţie ale respectivelor lucrări, pentru a vedea dacă proiectele avizate de noi în şedinţele de Consiliu Local au fost implementate întocmai. Astfel, şi noi, consilierii locali, împreună cu specialişti desemnaţi din aparatul de specialitate al Primărie să facă parte din comisiile de recepţie a lucrărilor, ne vom asuma, la final, buna execuţie şi calitatea lucrărilor realizate de către firmele prestatoare, pentru a scădea, cât mai mult posibil, gradul de nemulţumire a cetăţenilor.

Cătălin Stanciu, consilier local şi Preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Sibiu