Publicat: 14 Septembrie, 2012 - 18:02
Share

Millennium Building Development a câştigat la Judecătoria Sectorului 1 procesul cu reprezentanţii catedralei “Sf. Iosif”.

Millennium Building Development, dezvoltatorul Cathedral Plaza, salută decizia magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 care au respins vineri, ca neîntemeiată, cererea reprezentanţilor catedralei “Sf. Iosif” de demolare a Cathedral Plaza.

“Sentinţa Judecătoriei Sectorului 1 este o dovadă de normalitate, care subliniază lipsa de temei legal a unei acţiuni precum demolarea Cathedral Plaza. Demersurile pentru salvgardarea acestei investiţii majore, întreprinse de Millennium Building Development în condiţii de deplină legalitate şi transparenţă, continuă, fie că ele se referă la respingerea în instanţă a cererilor reprezentanţilor lăcaşului de cult din vecinătate, fie la desfăşurarea şi finalizarea procedurilor de regularizare a clădirii din punct de vedere urbanistic”, a declarat Robert Roşu, avocat asociat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii, firma care reprezintă în instanţă compania Millennium Building Development.

Judecătoria Sectorului 1 s-a pronunţat  Vineri în dosarul nr. 42201- 299- 2010, respingând “ca neîntemeiată” acţiunea formulată de reprezentanţii lăcaşului de cult din vecinătatea Cathedral Plaza împotriva Millennium Building Development.  În plus, instanţa a obligat reclamanta să plătească pârâtei suma de 10.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată.

"Millennium Building Development va continua să facă toate demersurile legale necesare pentru a împiedica acţiunile reprezentanţilor Catedralei „Sf. Iosif” privind demolarea clădirii Cathedral Plaza, acţiuni ce nu au niciun suport legal şi care ar crea un imens prejudiciu Bucureştiului şi cetăţenilor Capitalei.

Compania aminteşte că reprezentanţii lăcaşului de cult aflat în vecinătatea Cathedral Plaza şi-au dat iniţial acordul pentru construcţia clădirii, o investiţie de 60 de milioane de euro care pune în valoare lăcaşul de cult şi creează un spaţiu de întâlnire în piaţetă pentru enoriaşi", se arată într-un comunicat al Millennium Building Development.