2 iulie 2022

Cauza exploziei unui autoturism din Arad

Distribuie pe rețelele tale sociale:

COMUNICAT privind stadiul anchetei având ca obiect explozia unui autoturism în parcarea unui magazin din Arad în dimineaţa zilei de 29.05.2021

În continuarea comunicatului de presă din data de 29 mai 2021, referitor la cauza având ca obiect explozia unui autoturism în parcarea unui magazin din Arad în dimineaţa zilei de 29.05.2021, Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii privind stadiul anchetei:

* Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin.

* În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la faţa locului.

* Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize şi constatări) din multiple specialităţi, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.

* În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut.

În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie şi soluţionării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informaţii suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală şi de Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019.

Comunicat de presă – Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie