Publicat: 21 Ianuarie, 2020 - 12:23
Share

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Sibiu a fost informată în cursul zilei de astăzi de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş despre confirmarea unui caz de infecţie respiratorie acută severă (SARI) cu gripă de tip AH3, la o bolnavă de 34 de ani, domiciliată în Mediaş, gravidă în săptămâna 21-22, nevaccinată antigripal.

Cazul (cu debut în 27.12.2019) s-a prezentat în aceeaşi zi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş şi a fost internat în Secţia Boli infecţioase, cu suspiciune de SARI. Evoluţia a fost favorabilă, iar bolnava s-a externat în 03.01.2020, în stare generală bună.

Proba pentru detectare de virus gripal recoltată în spital a fost lucrată la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara, iar în data de 10 ianuarie 2020 i-a fost comunicat Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mureş rezultatul pozitiv pentru gripă de tip AH3.

Investigaţia epidemiologică efectuată de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie arată că ceilalţi membri ai familiei (soţul şi alţi 2 copii) nu au prezentat semne clinice de boală.

Precizăm că acest caz este primul caz din judeţul Sibiu confirmat cu gripă în acest sezon.