Publicat: 10 Septembrie, 2014 - 14:12
Share

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, referitor la o eventuală fraudare a alegerilor prezidențiale, că nu există vreun motiv de îngrijorare.

"Președintele Băsescu, ca de obicei, are propria interpretare asupra lucrurilor și nu cred că avem vreun motiv de îngrijorare. Ministerul de Interne, din câte știu, a luat toate măsurile și va aloca toate resursele pentru ca procesul electoral să se desfășoare fără niciun fel de incident", a afirmat Cazanciuc, la plecare de la CSM, solicitat să comenteze afirmația șefului statului privind o eventuală fraudare a alegerilor prezidențiale.

Președintele Traian Băsescu a spus luni că există instituții puse sub control politic care pot afecta grav corectitudinea alegerilor prezidențiale.

"Actele normative la care mă refer sunt Ordonanța de Urgență nr. 28 din 2013 prin care nu se mai publică în Monitorul Oficial sumele alocate primăriilor, ci se emit ordine ale ministrului Dragnea, care repartizează banii cum vrea domnia sa, iar această lipsă de transparență în utilizarea banului public nu face altceva decât să mă îndrepte cu gândul că PSD-ul dorește să utilizeze banii publici pentru a mitui primarii care să-l susțină pe Victor-Viorel Ponta în alegeri. De asemenea, un alt act normativ care încalcă grav și Constituția, dar modifică și legea cu privire la alegerea președintelui României, este Ordonanța de Urgență nr. 45 din 2014 prin care se modifică structura Biroului Electoral Central, dar și structura secțiilor de votare. Acest lucru nu se poate face prin ordonanță de urgență. Și acest lucru, ca și ordonanța anterior menționată, 28/2013, trebuiau atacate de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională. Din câte știu, în 2013, Ciorbea nu era încă Avocat al Poporului, dar Ordonanța de Urgență 45 trebuia atacată. În sfârșit, Ordonanța de Urgență nr. 55/2014, cea care a lansat perioada de transferuri la primari și consilieri, este, de asemenea, de natură a afecta procesul electoral", a susținut Băsescu.