Publicat: 9 Februarie, 2015 - 14:05
Share

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 beneficiază fără restricţii, pe toată perioada cu temperaturi scăzute, de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate din această zonă administrativă.

 Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la jumătatea acestei săptămâni, în București vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului, în special noaptea și dimineața. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de -8...-9 grade Celsius, iar maximele nu vor depăși 1 grad.

Polițiștii locali vor patrula pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute. 

Aceste persoane vor fi transportate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1 după cum urmează: persoanele adulte la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), iar copiii vor fi duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40).

Capacitatea totală a centrelor de servicii sociale amintite este de 206 locuri, în acest moment fiind disponibile pentru cazarea persoanelor fără adăpost 110 locuri.

    În aceste centre, persoanele găzduite beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate.  

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.